Ο Τζανερίκος, τα funds και ο Άρειος Πάγος…

 01/03/2024    07 : 48 : 53
αρειος παγος
66 / 100

Όπως φαίνεται ο παραιτηθείς πρώην πλέον αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χ.Τζανερίκος ήταν στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης καθώς ανησυχούσαν πως θα έχουν ένα νέο «φιάσκο» όπως αυτό του Α2 το οποίο «μπλόκαρε» τον Οκτώβριο του 2022 την αρπαγή των σπιτιών από τα funds (που ονομάζονται με το… εύηχο servicers, προφανώς για να μην χτυπάει αρνητικά στο αυτί των πολιτών).

Από το pronews.gr

Έτσι λοιπόν, τον Οκτώβριο του 2022, το A2 τμήμα είχε αποφασίσει κατά των πλειστηριασμών με την απόφαση του Αρείου Πάγου 822/22 και η κυβέρνηση το έστειλε στην Ολομέλεια προφανώς για να εγκριθεί τελικά, όπως και έγινε η κατάσχεση των σπιτιών των δανειοληπτών.

«Προφητικός» ήταν λοιπόν όπως φαίνεται στις προβλέψεις του ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια» Γιώργος Χαρβαλιάς, όταν μίλησε στον Τάσο Γκουριώτη στην εκπομπή Black Monday της τηλεόρασης του PRONEWS, όταν μίλησε για την αντισυνταγματική τροπολογία, με την οποία η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει το «κόμμα Κασιδιάρη» από τις εκλογές, και ειδικά αναφερόμενος στην διεύρυνση της σύνθεσης των αρεοπαγιτών που θα έκριναν, για την κάθοδο ή μη, του κόμματος.

Όπως είπε του έκανε πολύ κακή εντύπωση γιατί ο Μ.Βορίδης και η κυβέρνηση επί της ουσίας είπαν:

«Δεν μου φτάνουν πέντε δικαστές για να κρίνουν, θέλω να το κρίνουν σε πλήρη σύνθεση. Τι συμβαίνει εδώ; Υπάρχουν δικοί μας δικαστές και άλλοι δικαστές; γιατί δε φτάνουν οι πέντε δικαστές και θα φτάσουν σώνει και καλά οι δέκα;»

Όπως αποδείχτηκε με τις καταγγελία Χ.Τζανερίκου και την μετέπειτα παραίτησή του, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήξερε πως ο αποκλεισμός του κόμματος «Έλληνες» δεν θα ήταν εφικτός μόνο από το τμήμα Α2 του Αρείου Πάγου και έπρεπε η σύνθεση να διευρυνθεί.

Αυτό αποδεικνύεται από τα τεκταινόμενα. Όμως υπήρχε και ένα προηγούμενο που ανησυχούσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ήταν αυτό της απόφασης κατά των πλειστηριασμών με τους οποίους οι δανειολήπτες επιτρέπεται να χάνουν τα σπίτια τους από τα funds, από έτερο τμήμα που αποφάσισε «του κεφαλιού του».

Μετά τις αποκαλύψεις του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χ.Τζανερίκου, ότι δηλαδή τον πλησίασαν «κυβερνητικοί παράγοντες» και του ζήτησαν «να βοηθήσει στον αποκλεισμό του “κόμματος Κασιδιάρη” από τις εκλογές με αντάλλαγμα ίσως μία θέση στις Αρχές», τίθεται σοβαρό ζήτημα κατά πόσο οι εκλογές που θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου θα είναι «νόμιμες».

Το κόμμα «Έλληνες» θα μπορεί να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και ακόμα και να εμποδίσει την διεξαγωγή των δεύτερων εκλογών, πάντως σίγουρα να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών, εάν τελικά τους απαγορευτεί να συμμετάσχουν σε αυτές.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}