Ο συνταξιούχος στις Σέρρες ζει χωρίς ρεύμα από επιλογή

 26/01/2023    11 : 17 : 08
αρνητης ρευματος
68 / 100

Την ώρα που οι πολίτες προσπαθούν να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος προκειμένου να επιβιώσουν στην εποχή της ακρίβειας που διανύουμε, ένας συνταξιούχος από το Μανδράκι στις Σέρρες, όχι μόνο δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει ενεργειακή κρίση, αλλά έχει ξεχάσει τι είναι λογαριασμός ρεύματος εδώ και 14 χρόνια.

Ο λόγος για τον κύριο Χάρη, ο οποίος έχει απαρνηθεί τα εγκόσμια και ζει σε ένα ονειρεμένο ξύλινο σπίτι μέσα στο δάσος, στις εκβολές της Λίμνης Κερκίνης.

Όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος στην κάμερα της εκπομπής «Αυτοψία» του ALPHA, βγήκε στη σύνταξη πριν από 14 χρόνια κι έκτοτε αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να πάει στο δάσος, μαζί με τη σύζυγό του. Το σπίτι βρίσκεται εκτός δικτύου ηλεκτροδότησης κι αυτό είναι ό,τι καλύτερο για τον κ. Χάρη.

«Δεν το αντέχει η αισθητική μου να βλέπει καλώδια ΟΤΕ, ΔΕΗ και… μακαρονάδες στον ορίζοντα» λέει ο ίδιος.

Ο… αρνητής ρεύματος ζει με την ενέργεια που του δίνει απλόχερα ο ήλιος, έχοντας εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά στην κεραμοσκεπή του σπιτιού του.

Και κάπως έτσι, έχει ξεχάσει τι θα πει λογαριασμός ρεύματος εδώ και 14 ολόκληρα χρόνια.

Με το ρεύμα που προέρχεται από την ηλιακή ενέργεια καλύπτει τις βασικές ανάγκες του νοικοκυριού του, όπως φωτισμό, υπολογιστή, τηλεόραση, ηλεκτρική σκούπα.

Η κουζίνα και το ψυγείο λειτουργούν με υγραέριο, λέει ο κ. Χάρης, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στα παράπονα της συζύγου του. «Την προβληματίζει το ότι δεν έχουμε πλυντήριο. Τα μαζεύουμε και τα πηγαίνουμε στο Σιδηρόκαστρο. Το βασικό της πρόβλημα είναι το ψυγείο και της λείπει το πιστολάκι για τα μαλλιά», εξομολογείται ο κ. Χάρης.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}