Ο “πόλεμος” Στουρνάρα-Σάλλα συνεχίζεται: 9 αναβολές λόγω απουσίας της ΤτΕ στην εκδίκαση του πορίσματος

 24/04/2024    11 : 03 : 37
stouranaras sallas
64 / 100

Στις 17 Ιανουαρίου 2023 εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης του Μιχάλη Σάλλα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία και προσβάλει το πόρισμα που είχε εκδώσει η Τράπεζα της Ελλάδος το 2017 και το πρόστιμο που η εποπτική αρχή της χώρας είχε επιβάλει στον γνωστό τραπεζίτη.

Μεταδίδει το bankingnews.gr

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι αιτιάσεις του πορίσματος οι οποίες και αφορούν τον Μιχάλη Σάλλα έχουν οδηγηθεί ως ξεχωριστές υποθέσεις στην τακτική Δικαιοσύνη και είτε έχουν τεθεί στο αρχείο με βουλεύματα είτε έχουν εκδοθεί γι’ αυτές αμετάκλητες αθωωτικές, δικαστικές αποφάσεις.

Εννέα φορές, τις περισσότερες λόγω μη προσέλευσης εκπροσώπων της Τράπεζας της Ελλάδος, η εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αναβληθεί.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για σκοπιμότητα καθώς η διαρκής μη προσέλευση της ΤτΕ αφήνει την εκκρεμότητα να χρονίζει χωρίς η “Θέμιδα” να μπορεί να κλείσει το συγκεκριμένο φάκελλο.

Πρόκειται για ένα θλιβερό ρεκόρ για την εκδίκαση μιας υπόθεσης που αφορά ένα διοικητικό πρόστιμο, τη στιγμή που όλες οι εκθέσεις της Ε.Ε. επικρίνουν με τρόπο δριμύ τη χώρα μας για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εκδίκαση υποθέσεων.

Ας σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και καιρό φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του φακλέλλου.

Άλλωστε έχουν κλείσει ήδη πέντε χρόνια από την προσφυγή!

Παρόλα αυτά, για ανεξήγητους λόγους οι δικάσιμοι αναβάλλονται.
Στην περίπτωση πάντως που υπάρξει και νέα αναβολή, η 10η κατά σειρά, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα πραγματικό σκάνδαλο το οποίο δύσκολα θα μείνει ασχολίαστο από τους παρατηρητές των θεσμών.

Υπενθυμίζεται πως οι τελευταίοι στις μεταμνημονιακές τους εκθέσεις έχουν θέσει στο στόχαστρο τους χρόνους λειτουργίας της Δικαιοσύνης σε όλα τα επίπεδα και ζητούν διαρκώς από την Πολιτεία να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα επιτρέπουν την επίσπευση εκδίκασης των υποθέσεων.

Mεγάλη η χάρις της Τράπεζας της Ελλάδας αλλά … υπάρχουν και όρια…

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}