Ο “πόλεμος” Σαλπιγγίδη-Βρύζα και ο πλειστηριασμός!

 23/06/2024    02 : 50 : 24
salpiggidis bryzas
65 / 100

Στις αρχές Μαΐου ξαναβγήκε από τη…ναφθαλίνη η «βεντέτα» μεταξύ δύο πρώην διεθνών επιθετικών για ένα παλιό χρέος και ένα σπίτι στη Χαλκιδική.

Μεταδίδει το Newmoney.gr

Ο λόγος αφενός για τον Ζήση Βρύζα, με πολυετή καριέρα στη Skoda Ξάνθη, τον ΠΑΟΚ και το ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά και συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα που κατέκτησε το Euro 2004.

Αφετέρου για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό, ενώ διακρίθηκε στην Εθνική, της οποίας υπήρξε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκόραρε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου (εναντίον της Νιγηρίας).

Η μεταξύ τους κόντρα ξεκίνησε το 2013, όταν με βάση το ιστορικό της υπόθεσης ο Ζήσης Βρύζας δανείστηκε από τον Σαλπιγγίδη 65.000 ευρώ, αλλά όπως φαίνεται δεν του τα επέστρεψε ποτέ.

Η αντιπαράθεση έφτασε στα δικαστήρια, όταν ο Σαλπιγγίδης κατέθεσε αγωγή κατά του άλλοτε συμπαίκτη του, η οποία εκδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2018 και στις 18 Απριλίου 2019 εκδόθηκε η απόφαση που τον δικαίωνε.

Κάπως έτσι μπήκε στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών η μεζονέτα που διατηρεί ο Βρύζας στη Χαλκιδική. Τον Ιούνιο του 2019 έγινε κατάσχεση για 97.232,38 ευρώ, πλέον τόκων και εξόδων, κατά του Ζήση Βρύζα και υπέρ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Το πρώτο σφυρί για το συγκεκριμένο ακίνητο χτύπησε στις 15 Ιανουαρίου 2020, με τιμή εκκίνησης 250.000 ευρώ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια, όμως, η «βεντέτα» επανήλθε στο προσκήνιο, καθώς για τις 31 Μαΐου 2024 είχε προγραμματιστεί νέος πλειστηριασμός για το ίδιο ακίνητο και με τους ίδιους πρωταγωνιστές, δηλαδή τον Ζήση Βρύζα ως οφειλέτη και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη ως επισπεύδοντα.

Το ακίνητο όμως δεν βγήκε τελικά στο σφυρί αφού ο πλειστηριασμός ανεστάλη, δημιουργώντας την αίσθηση ενός άτυπου συμβιβασμού.

Όπως αποκαλύπτει όμως σήμερα το newmoney, το εν λόγω ακίνητο οδεύει πάλι προς το σφυρί με τον νέο πλειστηριασμό να έχει οριστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Η κατοικία ανήκει σε ένα συγκρότημα ισόγειων κατοικιών με υπόγειο, που αναπτύσσεται επί αγρού συνολικής έκτασης 4.157,48 τ.μ., και βρίσκεται στη θέση «Ζαντραχι» ή «Τηγάνι Ράχη» της Κοινότητας Αφύτου, της Δ.Ε. Κασσάνδρας, του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Ειδικότερα, το ακίνητο βρίσκεται εντός του συγκροτήματος κατοικιών με την επωνυμία «Γαλανό», σε απόσταση 200 μέτρων περίπου από το οδικό κύκλωμα της Κασσάνδρας και 1 χλμ, πριν από τη διασταύρωση της Αφύτου.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}