Ο Πάτσης καρφώνει τα υπόλοιπα κοράκια των κόκκινων δανείων

Τρίτη 04/12/2023    08 : 47 : 33
πατσης1
73 / 100

Θα τα πει αυτά ο Πάτσης και όταν τον καλέσουν οι εισαγγελείς;; Γιατί εκεί τον στέλνει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής!

To παράπονο του Ανδρέα Πάτση

Mου μετέφεραν αρμοδίως ότι ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ Ανδρέας Πάτσης εκφράζει ένα παράπονο.

Μεταδίδει το Mononews.gr

Όχι τόσο για τις offshore που διέθετε στην Κύπρο, αυτές υπάρχουν και πώς να το παραγνωρίσεις, αλλά για εκείνο το δάνειο που είχε λάβει από την Τράπεζα Πειραιώς .

Πρόκειται για εκείνα τα 4 εκατ. ευρώ με τα οποία αγόρασε το πακέτο των κόκκινων δανείων από την ίδια την Τράπεζα.

Η αρνητική αντιμετώπιση που είχε από την κοινή γνώμη για αυτή την επενδυτική πρακτική ήταν μεροληπτική, τη στιγμή που άλλες τράπεζες δώσανε πολύ μεγαλύτερα δάνεια στους αγοραστές των δικών τους κόκκινων δανείων, «χωρίς να ανοίξει ρουθούνι».

Δεν ξέρω αν έχει δίκιο αλλά σίγουρα αξίζει να το ψάξω λίγο το θέμα.

Στους εισαγγελείς παραπέμπεται η «υπόθεση Πάτση»

H “υπόθεση Πάτση” παραπέμπεται στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών αλλά και στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για διπλή διερεύνηση.

Αυτό αποφάσισε η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής που συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα.

Μεταδίδει το euro2day.gr

Παράλληλα, αποφάσισε την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του ελεγχόμενου βουλευτή, ώστε να διερευνηθεί συνολικά η δραστηριότητα του.

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, ο Ανδρέας Πάτσης παραβίασε τη Συνταγματική απαγόρευση για τους εν ενεργεία βουλευτές, καθώς είχε συνάψει συμβάσεις με το Δημόσιο (ΕΛΤΑ) και διατηρούσε εξωχώριες εταιρείες.

Επίσης, η επιτροπή αποφάσισε να αποσταλούν στον Γενικό Επίτροπο της επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου τα στοιχεία του ελέγχου που θα γίνουν στα οικονομικά του βουλευτή, μετά την άρση του απορρήτου.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι εάν διαπιστωθεί αδικαιολόγητος πλουτισμός του ελεγχόμενου, θα υπάρξει καταλογισμός και επιστροφή των εσόδων στο Δημόσιο.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}