Ο ορισμός της εργασιακής κατάντιας…

 29/05/2023    03 : 16 : 25
ιταλια δουλεια
64 / 100

Κάνει 1.600 χιλιόμετρα την ημέρα για να πάει στη δουλειά

Το πρόγραμμα είναι καθημερινό και επαναλαμβάνεται με αυστηρότητα. Ξύπνημα στις 3 το πρωί, ταξίδι πήγαινε-έλα 1.600 χιλιομέτρων, επιστροφή στο σπίτι στις 11 το βράδυ. Και αυτό κάθε μέρα, εδώ και αρκετούς μήνες.

Η περίπτωση της 29χρονης Ιταλίδας Giuliano είναι πραγματικά μοναδική. Η διαδρομή που κάνει καθημερινά είναι από το Νότο της Ιταλίας στον Βορά. Από τη Νάπολη στο Μιλάνο.

Ξυπνά στη μέση της νύχτας, παίρνει το λεωφορείο για τον κοντινό σταθμό, και στις 5.09 το πρωί ανεβαίνει στο τρένο για το Μιλάνο.

Η διαδρομή κρατά λιγότερο από τεσσεράμισι ώρες, και έτσι βρίσκεται στην δουλειά της στο σχολείο τέχνης Boccioni στην Piazzale Arduino στις 10 το πρωί.

230120113750 italy 7

Το βράδυ ακολουθεί αντίστροφη πορεία. Παίρνει το τρένο στις 6.20 από το Μιλάνο, και είναι στο σπίτι της στις 22.52. Τρώει το βραδινό της στο τρένο, όπου βρίσκει και χρόνο να ξεκουραστεί.

Την διαδρομή αυτή την κάνει καθημερινά από τον Σεπτέμβριο. Και αυτό γίνεται γιατί δεν βρίσκει -όπως λέει η ίδια- κάτι φθηνό για να νοικιάσει στο Μιλάνο.

Το κόστος για όλη αυτή την ταλαιπωρία είναι περίπου 400 ευρώ το μήνα, καθώς εκμεταλλεύεται τις εκπτώσεις και τις προσφορές που δίνει η εταιρία των σιδηροδρόμων.

Η ίδια λέει ότι δεν κουράζεται -ακόμα- από όλη αυτή την διαδικασία. Και πως δεν μπορεί να πληρώσει ένα μικρό διαμέρισμα δύο δωματίων το οποίο στο Μιλάνο κοστίζει έως και 1.800 ευρώ όταν ο μισθός της είναι μόνο 1.165 ευρώ.

Η Giuseppina δηλώνει ότι δεν μετανιώνει για την απόφασή της να μείνει με τους γονείς της και ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει. Και ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα βρει ένα μικρό οικονομικό διαμέρισμα στο Μιλάνο ώστε να σταματήσει να διασχίζει ολόκληρη την Ιταλία για να πάει στην δουλειά της.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}