Ο Γιαννακόπουλος ξεβράκωσε το κράτος της…Novartis

Κυριακή 09/12/2023    07 : 56 : 53
γιαννακοπουλος
70 / 100

Όταν χαλάνε οι μεγάλες δουλειές αρχίζουν τα όργανα με ήχο και εικόνα!

Ο φαρμακοβιομήχανος Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατηγορεί δημόσια ότι παίρνει μίζες η υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη μαζί με την «παρέα» του Μαξίμου αλλά αυτοί κάνουν τους ανήξερους.

Ακόμη και στην Κολομβία η κυβέρνηση θα είχε αντιδράσει. «Όλοι θα μάθουν τις δουλίτσες που κάνεις με το Μαξίμου και τις εταιρείες».

Από το edolio5.blogspot.com

Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν διαφέρουν σε τίποτα από όσα γίνονται στο διαφθερμένο καθεστώς της Τουκίας.Βγαίνει ένας επιχειρηματίας με το πρόσωπό του, με βίντεο, και κατηγορεί έναν πολιτικό και μάλιστα υπουργό για απατεωνιά. Τι κάνει ένας καθαρός πολιτικός; Απαντάει, ζητάει επανόρθωση, στέλνει εξώδικο, καταφεύγει στη Δικαιοσύνη. Η τιμιότητα ενός πολιτικού δεν μπορεί να αμφισβητείται κι αυτός να σφυρίζει αδιάφορα.

Την Πέμπτη ο φαρμακοβιομήχανος Δημήτρης Γιαννακόπουλος που πριν λίγο καιρό φωτογραφιζόταν με τους μισούς υπουργούς της κυβέρνησης, κατηγόρησε την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη ότι «έχει πληρωθεί» για την απόφασή της σχετικά με το αντιγριπικό εμβόλιο και πως τη διατριβή της έδωσαν οι «άλλες εταιρείες», εννοώντας τη Novartis. Είναι προφανές ότι ο γνωστός βιομήχανος έμεινε δυσαρεστημένος από μια απόφαση της κυβέρνησης. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι τα όσα λέει περί χρηματισμού για την συγκεκριμένη υπουργό. Συνήθως όταν πλακώνονται τα λιοντάρια μαθαίνουμε την αλήθεια.

Τι έκανε η κυρία Αγαπηδάκη όταν τής απέδωσε αυτές τις κατηγορίες; Απάντηση: Τίποτα. Ούτε λεκτικά ούτε νομικά κινήθηκε.

Το υπουργείο Υγείας απέσυρε λίγες ώρες μετά την επίμαχη εγκύκλιο, με την οποία είχε επιβάλει να συνταγογραφείται το αντιγριπικό εμβόλιο. Και όλα καλά στη χώρα της Novartis…

………………………………………….

Τι απαντάει η Αγαπηδάκη μετά την αρχική σιωπή…

Ειδικότερα, στην ανάρτησή της, αναφέρει τα εξής:

«Από το 2019 που ανέλαβα την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, έχω υποστεί αδιανόητα αίσχη: στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγραφαν ότι είμαι υπάλληλος του Σόρος.

Όταν υλοποιήθηκε το πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλα Κράτη μέλη, τα τρολς στο τουίτερ έγραφαν ότι κάνω trafficking ασυνόδευτων, ακολουθώντας τη γραμμή του Μακελειού που με είχε πρωτοσέλιδο επί εβδομάδες. Αυτή η θεωρία συνωμοσίας υιοθετήθηκε και αναπαράχθηκε από ακροδεξιούς και αριστερούς (μια σύμπτωση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα σε κάθε επίθεση που δέχομαι).

Όταν ανέλαβα Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, και στη συνέχεια συμπεριλήφθηκα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, το τροπάρι άλλαξε: δεν ήμουν πια υπάλληλος του Σόρος, αλλά βαλτή της Νοβάρτις. Η δολοφονία χαρακτήρα μου έγινε πολυσέλιδο αφιέρωμα, για να περάσουμε μετά στις πλημμύρες στη Θεσσαλία, όπου την ώρα που πάλευα να ενημερώσω τους πολίτες και να διασφαλίσω την πρόσβαση τους σε ασφαλές και κατάλληλο νερό, έπρεπε να αντιμετωπίσω και τον σεξισμό, τον σωστό τον πρόστυχο, στον οποίο δε βρέθηκε ούτε μια γυναίκα πολιτικός να αρθρώσει μια κουβέντα. Και βέβαια, εσχάτως περάσαμε στο ότι έχω πληρωθεί για τα εμβόλια της γρίπης και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Ως Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, διαμόρφωσα ολοκληρωμένο πλαίσιο αξιολόγησης ηλικίας και έβγαλα τους ενήλικες από τις δομές (ναι, αυτά βρήκαμε). Έβγαλα τα παιδιά από τα κρατητήρια, σταμάτησε δια νόμου η πρακτική να τα κρατάμε στα κελιά επειδή δεν είχαμε μέρος να τα στεγάσουμε, δημιούργησα νέες θέσεις σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας και εν τέλει αποκτήσαμε ένα σύστημα προστασίας το οποίο δουλεύει μέχρι σήμερα, με κανόνες και ουσιαστική φροντίδα».

Και η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας συνεχίσει, επισημαίνοντας:

Ως Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, δημιούργησα το πρώτο πληθυσμιακό πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, χάρη στο οποίο έχουν σωθεί μέχρι τώρα πάνω από 15.000 γυναίκες-μια ολόκληρη πόλη.

Ως Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, έχω ήδη θέσει σε τροχιά υλοποίησης τη Β φάση της Μεταρρύθμισης του Προσωπικού Γιατρού, τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ με ένα σύστημα που δε θα περιμένει να παει ο πολίτης στο γιατρό, αλλά στέλνει τον γιατρό στον πολίτη, ενώ παράλληλα ενισχύω τον ρόλο του ΕΟΔΥ ώστε να μπορεί να λειτουργεί και ως «Πολιτική Προστασία της Υγείας», όπως το κάναμε πρόσφατα στη Θεσσαλία.

Απαντώ λοιπόν μια και καλή, σε καθέναν που νομίζει ότι θα με κάμψει ο κανιβαλισμός, οι απειλές, ο αισχρός σεξισμός και οι συκοφαντίες: θα στέκομαι εδώ, όρθια, όσο αντέχουν τα πόδια μου και θα παλεύω για να αποκτήσει κάθε πολίτης και ειδικά οι φτωχότεροι, τη φροντίδα που χρειάζεται για την υγεία του. Γιατί έχω ζήσει στο πετσί μου τι σημαίνει ανάγκη, ξέρω πως είναι να είσαι ολομόναχος στην ανάγκη και να μην υπάρχει κανείς να στραφείς για βοήθεια.

Καθένας με τα όπλα του, λοιπόν: εκείνοι με τη λάσπη και εγώ με τη δουλειά μου.

ΥΓ. Όταν κάποιοι (ακόμα και μέσα από το κόμμα της) επιτέθηκαν σεξιστικά στην κα Αχτσιόγλου επειδή φάνηκε κουρασμένη σε ένα βίντεο, ήμουν από τις πρώτες που την υπερασπίστηκα. Το ίδιο θα κάνω πάντα, για κάθε γυναίκα ανεξάρτητα από το κόμμα που ανήκει, γιατί έχω αρχές. Αντίθετα, εγώ υφίσταμαι αισχρό σεξισμό, δε βρίσκεται ούτε μια γυναίκα από τον ΣΥΡΙΖΑ να ψελλίσει μια κουβέντα.

Είπαμε: καθείς και τα όπλα του. Μερικοί πάντως έχουμε αρχές και κάτι ακόμα, πολύ λαϊκό για να εξηγηθεί: μπέσα.

Ναι, την έχουν και οι γυναίκες».

Οι κατηγορίες
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, επιτέθηκε λεκτικά στην κα Αγαπηδάκη, μέσα από βίντεο που ανήρτησε στα social media και το οποίο έγινε viral.

Αφορμή η εγκύκλιος που εξέδωσε για τη χορήγηση των εμβολίων της γρίπης μόνο με ιατρική συνταγή – κάτι που την επόμενη ημέρα η κυβέρνηση «το μάζεψε» και με νέα ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι τα αντιγριπικά εμβόλια θα χορηγούνται με ιατρική συνταγή ως τις αρχές Νοεμβρίου και από εκεί και μετά θα δίνονται δωρεάν στους πολίτες, χωρίς να προηγείται συνταγογράφηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λειτουργεί υπό την πίεση συμφερόντων, ενώ η Ελληνική Λύση ζήτησε την παραίτηση της κας Αγαπηδάκη, εφόσον, όπως αναφέρει, ευσταθούν οι καταγγελίες για τις διατριβές και για τις σχέσεις με την πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία (Novartis).

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}