Ο «Βασιλιάς της τηλεργασίας»: Κοιμάται στη δουλειά και βάζει ξυπνητήρι μόνο για να κουνάει το ποντίκι

 24/02/2024    06 : 33 : 33
τηλεργασια βασιλιας
65 / 100

Ο «Βασιλιάς της τηλεργασίας»: Ένας πονηρός εργαζόμενος έχει βρει λύση για όλα, αφού δουλεύει και ταυτόχρονα κοιμάται, χωρίς να τον καταλάβει κανείς.

Ενώ οι περισσότεροι χώροι εργασίας έχουν ανοίξει ξανά και έχουν επιστρέψει στη προ covid εποχή, η τηλεργασία εξακολουθεί να είναι συνηθισμένη μεταξύ των Αμερικανών εργαζομένων.

Συχνά, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν από το σπίτι πρέπει να χρησιμοποιούν λογισμικό όπως το Microsoft Teams για να διατηρούν επαφή με τους συναδέλφους τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, το Teams διαθέτει μια λειτουργία που εμφανίζει τους εργαζόμενους ως «ανενεργούς» αν δεν είναι στον υπολογιστή – πράγμα που σημαίνει ότι αν ένας εργαζόμενος κάνει διάλειμμα, είναι μακριά από τον υπολογιστή ή απλά χαλαρώνει, οι συνάδελφοί του το γνωρίζουν σχεδόν αμέσως.

@poquitamaestrita Remote work at it’s finest #workremote #naptime ♬ original sound – TheChristmasSmith

Η εξάπλωση λογισμικού όπως το Teams είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συζητήσεις γύρω από τις λύσεις για να εμφανίζεται κανείς συνδεδεμένος, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Αυτή η συζήτηση αναζωπυρώθηκε πρόσφατα μετά από ένα βίντεο από τον λογαριασμό TikTok @poquitamaestrita που έγινε viral με πάνω από 1,1 εκατομμύρια προβολές. Στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ένα άτομο να κοιμάται σε ένα κρεβάτι.

«Έχει ρυθμίσει ειδοποιήσεις για να ξέρει πότε πρέπει να κουνήσει λίγο το ποντίκι του, ώστε να εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δουλεύει», γράφει το κείμενο που επικαλύπτει το βίντεο, το οποίο φαίνεται να δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Snapchat. Αμέσως εμφανίστηκαν οι «ειδικοί» και πρότειναν τις δικές του λύσεις.

«Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα mouse juggler από το Amazon για περίπου 20 δολάρια lol είναι ένα usb που συνδέεται στον υπολογιστή σας και κινεί το ποντίκι για εσάς», σημείωσε ένας χρήστης, με έναν άλλον να απαντάει: «Ανοίγω μια συνάντηση ομάδων με μόνο εμένα μέσα και αλλάζω την κατάστασή μου σε διαθέσιμη. Σε κρατάει ενεργό»

Ωστόσο, πολλοί είπαν ότι λύσεις όπως αυτές είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ορισμένες εταιρείες πιέζουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στον φυσικό χώρο εργασίας.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}