Ο Άντονι Φάουτσι «κορόιδευε τους πελάτες εστιατορίων που έβγαζαν τις μάσκες στο τραπέζι»

 12/12/2023    01 : 12 : 19
fauci R 1 768x480 1
68 / 100

Ο Άντονι Φάουτσι κορόιδευε τους θαμώνες εστιατορίων που έβαζαν τις μάσκες τους όταν πήγαιναν για φαγητό και γελούσε με τη δική του ιδέα που έλεγε στους Αμερικανούς να φορούν γυαλιά προστασίας (για την αποφυγή σταγονιδίων) κατά του COVID-19, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο.

Ο πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Brian Morgenstern στο βιβλίο του με τίτλο «Vignettes & Vino» – που κυκλοφορεί στις 25 Οκτωβρίου – αποκαλεί τον Φάουτσι «απαίσιο» και «εγωπαθή».

Η συμβουλή για τα γυαλιά
«Τον Ιανουάριο του 2020, ο Φάουτσι είπε ότι ο ιός δεν ήταν κάτι για το οποίο έπρεπε να ανησυχεί ο αμερικανικός λαός. Στη συνέχεια, κατά τους μήνες που ακολούθησαν, είπε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να φορούν μάσκες και ότι είναι αναποτελεσματικές. Μέχρι τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, είχε αλλάξει στάση και είπε ότι όλοι θα πρέπει να ανησυχούν πολύ και ότι θα πρέπει να φορούν πολλαπλές μάσκες – και γυαλιά. Θυμάμαι έντονα το αίμα μου να βράζει κατά τη διάρκεια μιας εξοργιστικής συνάντησης στο δωμάτιο Ρούσβελτ του Λευκού Οίκου, όταν ο Φάουτσι γελούσε με τη δική του συμβουλή για τα γυαλιά. Ήταν τόσο κυνικός λέγοντας ότι μπορούσε να κάνει τους ανθρώπους να πιστέψουν τα πάντα», γράφει ο Morgenstern στο βιβλίο του.

«Συνέχισε να γελάει με τους ανθρώπους που έμπαιναν σε ένα εστιατόριο φορώντας μάσκα και στη συνέχεια κάθονταν και συνομιλούσαν με την παρέα τους βγάζοντας τη μάσκα. Φυσικά, δεν έλεγε τέτοια πράγματα δημοσίως, απλώς γελούσε ιδιωτικά με τους Αμερικανούς βλάκες που κορόιδευε».

Το μέτρο να φοράτε μάσκες στις επιχειρήσεις, αλλά όχι όταν τρώτε ή πίνετε, επιβλήθηκε με τοπικές εντολές σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα του 2020. Τα τραπέζια σε εσωτερικούς χώρους ήταν γενικά απομακρυσμένα μεταξύ τους για μεγαλύτερη προστασία από τον κορωνοϊό.

Ο Φάουτσι σε συνέντευξή του στο «Comedy Central» είχε προτρέψει τους πελάτες εστιατορίων να φορούν μάσκες και ενώ περίμεναν τον σερβιτόρο για να παραγγείλουν. Στις ιδιωτικές του κουβέντες όμως κορόιδευε όσους τηρούσαν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας.

Σε άλλη δημόσια δήλωσή του τον Ιούλιο του 2020 είχε πει: «Αν έχετε γυαλιά ή ασπίδα για τα μάτια, θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε».
Ερωτηθείς αν η προστασία των ματιών θα συνιστάται επισήμως, ο Φάουτσι είχε πει: «Θα μπορούσε, αν θέλετε πραγματικά τέλεια προστασία των βλεννογόνων επιφανειών».

Ο Φάουτσι, 81 ετών, θα συνταξιοδοτηθεί τον Δεκέμβριο μετά από 38 χρόνια ως διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων. Το γραφείο του πάντως δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}