Ούτε προφήτες να ήμασταν: Μετά το Qatargate έρχεται το…Pfizergate

 02/03/2024    08 : 13 : 00
pfizergate
68 / 100

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Το Qatargate για τους μυημένους στα των Βρυξελλών κυκλοφορούσε στους διαδρόμους εδώ και δύο περίπου μήνες. Οι ψίθυροι δε εντάθηκαν μετά το «αμαρτωλό» forum στο Abu Dhabi, όπου βγήκαν οι σχετικές φωτό αλλά και τα tweet που εκθείαζαν τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις στο Κατάρ.

Μεταδίδει το euro2day.gr

Δεν λείπουν μάλιστα και αυτοί που σιγοψιθυρίζουν ότι υπήρξε καθυστέρηση, η οποία ίσως και να βοήθησε να σβηστούν τα ίχνη πολλών εκατομμυρίων και ότι τα ποσά που ακούγονται τώρα είναι απλά η… ουρά. Το μεταφέρουμε χωρίς να το υιοθετούμε.

Σε επικοινωνία, πάντως, που είχαμε με τον «κατάσκοπό» μας στο Βέλγιο ακούσαμε ότι οι αρχές εκεί έχουν ακόμα πολλούς άσους στο μανίκι και ότι εάν το έργο εκτυλιχθεί απρόσκοπτα, τότε θα ακούσουμε πολλά…

Για κάποιους, πάντως, το Qatargate δεν είναι η κορυφή του παγόβουνου. Είναι προπομπός ενός νέου πιθανού σκανδάλου-μαμούθ, το οποίο θα λάβει μάλλον το όνομα Pfizergate, που σχετίζεται με τις παραγγελίες για εμβόλια κατά της Covid-19.

Ηδη έχει εμπλακεί το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο ενώ στον διεθνή Τύπο στο παρελθόν διαβάσαμε για sms που αντάλλαξαν η πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ούρσουλα με τον CEO κ. Μπουλά. Θυμίζουμε δε ότι η συμφωνία έκλεισε κατακαλόκαιρο και ενώ η Κομισιόν ήταν κλειστή.

Πίσως από κλειστές πόρτες γίνεται λόγος για λομπίστες και ποσά εκατομμυρίων που διατέθηκαν για να προωθηθεί το εν λόγω εμβόλιο.

Τώρα το πού θα καταλήξει η έρευνα μένει να φανεί…

………………………………………………………………………………………………………………..

Τι σχολιάζαμε εμείς δεικτικά τη Κυριακή:

Screenshot 2022 12 13 140506

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}