Ουκρανικό: Η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε την άμεση αποστολή….ελληνικών τεθωρακισμένων

 15/07/2024    04 : 51 : 34
λαμπρεχτ
70 / 100

Ουκρανικό: Την άμεση αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων από την Ελλάδα στο Κίεβο προανήγγειλε η υπουργός Αμυνας της Γερμανίας Κριστίν Λάμπρεχτ που πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ουκρανία, δείχνοντας ότι ενώ οι εξελίξεις γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες η ελληνική κυβέρνηση εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα στον πόλεμο!

Η Γερμανίδα υπουργός ταξίδεψε στην Οδησσό, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της Γερμανίας, χωρίς να διευκρινίσει την χρονική διάρκεια της επίσκεψης. Στην Οδησσό συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό της Ολέξι Ρέζνικοφ.

H Κριστίν Λάμπρεχτ φωτογραφήθηκε μπροστά στο γερμανικό αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό πυροβόλο Gepard που παραδόθηκε στο Κίεβο στο λιμάνι της Οδησσού. Επιπλέον, είπε ότι το Βερολίνο θα προμηθεύσει σύντομα το Κίεβο με την πρώτη μονάδα του επίγειου αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Iris-T.

Η υπουργός Αμυνας της Γερμανίας είπε ακόμα ότι η Ουκρανία θα πρέπει να εφοδιαστεί γρήγορα τεθωρακισμένα οχήματα από την Ελλάδα και άρματα μάχης από την Σλοβακία και πρόσθεσε πως «η Γερμανία βοηθά να κλείσουν τα κενά σε Ελλάδα και Σλοβακία» με την ανταλλαγή οπλισμού την οποία χαρακτήρισε «πολύ σημαντική».

Επίσης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας θα παροτρύνει τους συμμάχους της να αυξήσουν την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία.

Πριν επισκεφτεί την Οδησσό, ο Κρ. Λάμπρεχτ βρισκόταν στη Μολδαβία. Εκεί, κατά τη διάρκεια κοινής ενημέρωσης με τον υπουργό Άμυνας της Μολδαβίας, είπε ότι η αίτηση της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ θα συζητηθεί και από τα 30 μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}