Βόμβα CBS για Ουκρανία: Μόλις το 30% των όπλων που στέλνει η Δύση καταλήγει στον Ουκρανικό στρατό

 25/06/2024    10 : 27 : 21
weapons
77 / 100

Ουκρανία: Σε ένα άκρως αποκαλυπτικό αφιέρωμα με έρευνα της πρώτης γραμμής, το Αμερικάνικο δίκτυο CBS αποκαλύπτει σημεία και τέρατα αναφορικά με την αποστολή δυτικών όπλων.

Το ρεπορτάζ έχει γίνει κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή, αφού κάλυψε όλη την διαδρομή των όπλων, από την Πολωνία όπου είναι και τα σημεία συγκέντρωσης. Μίλησε με πολέμαρχους, στρατιώτες, δυτικούς μισθοφόρους και επικεφαλής ΜΚΟ που στέλνουν στρατιωτική βοήθεια, με τα ευρήματα να είναι άκρως ανησυχητικά.

Το κύριο στοιχείο είναι ότι ο μεγαλύτερος όγκος των όπλων δεν φτάνει ποτέ στην πρώτη γραμμή! Αντίθετα όπως χαρακτηριστικά λέγεται, μόλις το 30% φτάνει στους Ουκρανούς μαχητές, ενώ γίνεται ευθέως λόγο για «όπλα που φτάνουν σε λάθος χέρια» και για μαύρη αγορά με τα δυτικά όπλα, τα οποία είναι άγνωστα εντέλει που θα καταλήξουν.

Καταλυτική είναι η παρέμβαση της Ντονατέλα Ροβέρα της διεθνούς αμνηστίας, η οποία όχι μόνο επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του αμερικανικού καναλιού, αλλά επιρρίπτει τεράστιες ευθύνες στις χώρες που στέλνουν την συγκεκριμένη στρατιωτική βοήθεια, – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα – διότι δεν έχει κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό για το που θα καταλήξουν τα όπλα! Αυτό συνεπάγεται τεράστιες ευθύνες για τις ίδιες τις χώρες, όπως χαρακτηριστικά λέει το στέλεχος της διεθνούς αμνηστίας, η οποία πρόσφατα συνέταξε και μία έκθεση – κόλαφο εμπλέκοντας το καθεστώς Ζελένσκι σε εγκλήματα πολέμου.

Είναι τέτοια η ευθύνη αυτών των κρατών, που συμπεριλαμβάνει και την μελλοντική χρήση των συγκεκριμένων όπλων που έχουν στείλει, έχοντας μάλιστα τα ολέθρια παραδείγματα στην Συρία, το Ιράκ, την Λιβύη και το Αφγανιστάν. Εδώ όπως καταλαβαίνουμε, ανοίγει τεράστια συζήτηση για τις ενέργειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη που είναι και ο αποστολέας τεράστιου όγκου οπλισμού για τα οποία ουδείς γνωρίζει που κατέληξαν, ποιοι τα χρησιμοποιούν και πως θα χρησιμοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.

Για παράδειγμα, εάν κάποια από τα όπλα κατέληξαν στο τάγμα Αζόφ, για το οποίο πλέον υπάρχουν καταγγελίες από Έλληνες ομογενείς μας ότι χτύπησε αμάχους στην Μαριούπολη, καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να προκύψουν ακόμα και μεγάλες ποινικές ευθύνες για την αλόγιστη αποστολή όπλων από την πλευρά της κυβέρνησης.

cbs
Μέρος των αποκαλύψεων του CBS

Στο αφιέρωμα αποκαλύπτονται και έγγραφα με δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων που ομολογούν ότι δεν ελέγχουν το που καταλήγουν τα όπλα που στέλνουν!

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}