Καταγγελία-φωτιά για το έγκλημα στα Τέμπη: Ο διευθυντής κυκλοφορίας που σκοτώθηκε είχε παραποιήσει στοιχεία κατ΄εντολή του ΟΣΕ;;

Τρίτη 04/06/2023    11 : 04 : 16
τεμπη
69 / 100

Σοκ και ανατριχίλα προκαλεί η καταγγελία που πρώην στελέχους του ΟΣΕ για τον διευθυντή κυκλοφορίας του ΟΣΕ, Κωνσταντίνο Χρυσάγη, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Λαγονήσι, το οποίο προκάλεσε ερωτηματικά σε όσους τον γνώριζαν.

Σύμφωνα με την καταγγελία-«φωτιά», ο 66χρονος που έχασε τη ζωή του ένα μήνα μετά από την σύγκρουση των τρένων, είχε δεχτεί πιέσεις από «αδίστακτους» για να παραποιήσει ηχητικά ντοκουμέντα, τα οποία αποτελούν σημαντικά στοιχεία της δικογραφίας. Όπως και αναγκάστηκε να κάνει, σύμφωνα με όσα καταγγέλονται.

Ο μάρτυρας και πρώην στέλεχος του ΟΣΕ που καταγγέλλει ότι παραποιήθηκαν στοιχεία που αφορούν το τρομερό δυστύχημα, για το οποίο υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, ζητάει να καταθέσει επίσημα.

«Δεν μπορούσε να πει “όχι” σε αυτούς που διοικούν τον ΟΣΕ τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι είναι αδίστακτοι και εκτελούν εντολές… Έτσι, συμμετείχε στην κοπτοραπτική των συνομιλιών μεταξύ των σταθμαρχών και των άλλων παραγόντων της κυκλοφορίας» αναφέρει στην επιστολή του, σύμφωνα με το Star.

κυκλοφοριας καταγγελια

Η διαβολική σύμπτωση

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Μαρτίου ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης, Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ και υπεύθυνος της κυκλοφορίας συνολικά όλου του σιδηροδρόμου, έχασε τη ζωή του όταν η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε με κατεύθυνση προς Σούνιο, όταν κατά την διάρκεια προσπέρασης, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με βανάκι, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Τροχαία. Η είδηση για τον θάνατό του έπεσε σαν «βόμβα» και προκάλεσε ερωτηματικά.

Τι απαντάει ο ΟΣΕ

«Περιμένουμε γραπτώς αποδεικτικά στοιχεία για όσα λέγονται και θα κινηθούμε αναλόγως» απάντησαν πηγές του ΟΣΕ στο Star για την καταγγελία.

Στη θέση του ο σταθμάρχης που άλλαξε τις βάρδιες με μπλάνκο

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό, ο σταθμάρχης Π.Κ. που που διώκεται ποινικά γιατί έφυγε νωρίτερα από τον σταθμό, διορθώνοντας με μπλάνκο τις βάρδιες, επέστρεψε κανονικά στη βάρδιά του με τον Γεραπετρίτη να δηλώνει ότι υπάρχει τεκμήριο αθωότητας για όλους.

Σημειώνεται ότι για τις καταγγελίες που ακούστηκαν για την υπόθεση των Τεμπών, ακόμα και σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση αναφορικά με απειλές κατά σταθμαρχών και μαρτύρων που ήθελαν να μιλήσουν και να καταγγείλουν, δεν έχει υπάρξει κάποια έρευνα μέχρι τώρα.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}