Ομόνοια: «Ο χειρότερος δρόμος που έχω περπατήσει» λέει Αυστραλός youtuber!

 15/07/2024    02 : 23 : 44
σπανιαν ομονοια
71 / 100

Σοκαριστικές εικόνες από την περιπλάνηση ενός Αυστραλού YouTuber στην Ομόνοια τη νύχτα περιλαμβάνει ένα 17λεπτο βίντεο που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα στις 27 Νοεμβρίου και έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 540.000 προβολές.

Στο ξεκίνημα του βίντεο, ο YouTuber Spanian αυτοσυστήνεται στην κάμερα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι κατάγεται από το Σίδνεϊ και ότι πέρασε μεγάλο μέρος της νιότης του μπαινοβγαίνοντας σε φυλακές. Στη συγκεκριμένη σειρά βίντεο, περιπλανιέται με την κάμερά του σε κακόφημες γειτονιές διαφόρων χωρών, αποκαλύπτοντας όσα συμβαίνουν σε αυτές όταν πέφτει η νύχτα.

Στον λογαριασμό του Spanian στο YouTube υπάρχουν βίντεο από κακόφημες γειτονιές, όπου η εγκληματικότητα και το εμπόριο ναρκωτικών οργιάζουν. Ωστόσο ο ίδιος δεν μπορεί να κρύψει το σοκ του από την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ομονοίας όταν πέσει ο ήλιος, κάνοντας μάλιστα λόγο για «τον χειρότερο δρόμο με ναρκομανείς» όπου έχει βρεθεί ποτέ.

Καθώς περιπλανιέται στο κέντρο της Αθήνας, γύρω από από την Ομόνοια, ο Spanian αντικρίζει ναρκομανείς να κάνουν ενδοφλέβια χρήση μέσα στον δρόμο, ανθρώπους ξαπλωμένους στα πεζοδρόμια, κόσμο να ψάχνει στα σκουπίδια και «εκατοντάδες οίκους ανοχής», όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά. Μεθυσμένοι που βρίζουν περαστικούς, παράνομοι μετανάστες και γκράφιτι πλαισιώνουν τις θλιβερές εικόνες με τους ναρκομανείς που καταγράφει η κάμερά του. Ο ίδιος παρατηρεί με θλίψη ότι πολλοί από τους χρήστες ουσιών είναι ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με τον YouTuber, μια από τις συμβουλές που δίνονται συνήθως σε τουρίστες όταν πρόκειται να επισκεφθούν την Αθήνα είναι να μην πλησιάσουν την Ομόνοια τη νύχτα. Ο ίδιος διαπιστώνει ότι πρόκειται για έναν τελείως διαφορετικό κόσμο από άλλες περιοχές του κέντρου. Κάνει μάλιστα ειδική αναφορά στα Εξάρχεια και τη σχέση τους με τους αναρχικούς, επισημαίνοντας πάντως ότι ο ίδιος θεωρεί ότι πρόκειται γενικά για ένα ασφαλές και φιλικό μέρος και όχι για μια επικίνδυνη γειτονιά της Αθήνας.

Κατά τη βόλτα του γύρω από την Ομόνοια ο YouTuber δείχνει σταδιακά όλο και πιο σοκαρισμένος και ανήσυχος από το θέαμα που αντικρίζει, με σύριγγες πεταμένες στην άσφαλτο και ομάδες ατόμων που κάνουν απροκάλυπτα χρήση ναρκωτικών στους δρόμους και τα πεζοδρόμια.

Ο Spanian είναι YouTuber και μουσικός και πολλά βίντεό του αποτυπώνουν στιγμές από τα ταξίδια του ανά την υφήλιο. Πριν από μερικές εβδομάδες είχε ποστάρει ένα ακόμη βίντεο από τη χώρα μας που εστίαζε στο φαγητό στη Σαντορίνη.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}