Οι πόλεις με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

 21/06/2024    06 : 10 : 32
rich
65 / 100

Οι πόλεις με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

Τα οικονομικά προβλήματα της Κίνας συνέβαλαν στην εκθρόνιση του Πεκίνου από την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των μεγαλουπόλεων με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους και την κατάληψή της από τη Νέα Υόρκη για το 2024, σύμφωνα με τη Hurun Global Rich List.

Η Νέα Υόρκη έχει 119 δισεκατομμυριούχους, το Λονδίνο έχει 97, το Μουμπάι έχει 92, το Πεκίνο έχει 91 και η Σαγκάη με 87 συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Στην 6η θέση βρίσκεται η Σενζέν με 84 και ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ με 65, η Μόσχα με 59, το Νέο Δελχί με 57 και το Σαν Φρανσίσκο με 52. Στην 11η θέση είναι η Μπανγκόκ με 49, η Ταϊπέι με 45, το Παρίσι με 44, η Χανγκζού με 43 και στη 15η θέση είναι η Σιγκαπούρη με 42.

Η Κίνα παραμένει η χώρα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους, 814, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ με 800 και την Ινδία με 271. Οι τρεις χώρες έχουν το 60% όλων των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}