Οι πλειστηριασμοί χτυπάνε την πόρτα της οικογένειας Λιβάνη

 22/09/2023    01 : 44 : 34
πλειστηριασμοι1
63 / 100

Για μια ακόμη φορά η οικογένεια Λιβάνη βρίσκεται αντιμέτωπη με την περιπέτεια των πλειστηριασμών, αλλά για μια όχι και τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό δραστηριότητά της.

Συγκεκριμένα, το σφυρί δεν συνδέεται με τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Λιβάνη («Νέα Σύνορα»), αλλά με εταιρεία του αγροτικού τομέα. Πρόκειται για την εταιρεία «Ελληνική Ρίζα Προϊόντα Α.Ε.» που εδρεύει τον Άγιο Γεώργιο του Δήμου Βέροιας και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία αγροτικών προϊόντων. Η εταιρεία συστάθηκε το 2013 με σκοπό, μεταξύ άλλων, την εξαγωγή εγχωρίων νωπών αγροτικών προϊόντων και ελαιολάδου, το χονδρικό εμπόριο ελαιόλαδου, χυμών, φρούτων και λαχανικών καθώς και εσπεριδοειδών, την καλλιέργεια, συσκευασία, αποθήκευση, τυποποίηση, επεξεργασία και εμπορία αγροτικών προϊόντων, την παραγωγή χυμών ντομάτας, πορτοκαλιού κ.ά., την καλλιέργεια ελιών και άλλων προϊόντων, την παραγωγή αποξηραμένων και προσωρινά συντηρημένων λαχανικών κ.α.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συμμετέχουν ο Ηλίας Λιβάνης, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, η αδελφή του Παναγιώτα ως Αντιπρόεδρος και η κόρη του Ηλέκτρα-Αικατερίνη ως μέλος.

Ο πλειστηριασμός
Ο πλειστηριασμός που έχει προγραμματιστεί για τις 13 Σεπτεμβρίου, με επισπεύδουσα την Intrum, στρέφεται κατά της εταιρείας «Ελληνική Ρίζα Προϊόντα Α.Ε.» ενώ η κατάσχεση επιβλήθηκε για ποσό 700.000 ευρώ, που είναι μέρος της συνολικής οφειλής.

Το σφυρί αφορά:

-Αποθήκη 750 τόνων, που βρίσκεται σε αγρό (οικόπεδο) εκτάσεως 3.187,96 τ.μ., στην κτηματική περιοχή της Μελίκης, στην τοποθεσία «Πάνσα Κερα μαριώ». Η κεραμοσκεπής αποθήκη (παλαιά ονομασία σιταποθήκη 750 τόνων) έχει εμβαδό 500 τ.μ. περίπου. Ως έτος κατασκευής θεωρείται το 1970.
-Αποθήκη 900 τόνων, που βρίσκεται σε αγρό (οικόπεδο) εκτάσεως 1.174,00 τ.μ., στην κτηματική περιοχή της Μελίκης, στην τοποθεσία «Κέρα Μαριώ», και συνορεύει βόρεια με αποθήκη της ΕΑΣ Βέροιας. Έχει εμβαδό 600 τ.μ. περίπου και ως έτος κατασκευής θεωρείται το 1970.
-Βιομηχανικό κτίριο διαλογητήριο-ψυγείο, που βρίσκεται στην τοπική κοινότητα Αγίου Γεωργίου της Δημοτικής Ενότητας Δοβράς του Δήμου Βέροιας, σε οικόπεδο, που αποτελεί τμήμα του με αριθμό 430 κοινόχρηστου αγροτεμαχίου, και καταλαμβάνει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Το γήπεδο έχει συνολική επιφάνεια 26.221 τ.μ.

Οι τιμές εκκίνησης
Όσον αφορά τις τιμές πρώτης προσφοράς, αυτές έχουν οριστεί ως εξής:

-Για το πρώτο ακίνητο (αποθήκη 750 τόνων) 62.000 ευρώ,
-Για το δεύτερο ακίνητο (αποθήκη 900 τόνων) 74.500 ευρώ,
-Για το τρίτο ακίνητο (βιομηχανικό κτίριο διαλογητήριο – ψυγεία) 2.064.000 ευρώ,
-Για το τέταρτο ενιαίο ακίνητο των δύο όμορων και του ιδίου ιδιοκτήτη τεμαχίων, τα οποία θα εκπλειστηριάζονται ως ένα ενιαίο ακίνητο, μετά του βιοτεχνικού κτίσματος 370.500 ευρώ.

Έτσι η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 2.571.000 ευρώ, ενώ σε βάρος της εταιρείας υπάρχουν πολλά εγγεγραμμένα βάρη (προσημειώσεις, υποθήκες κλπ).

Το ακίνητο στη Φιλοθέη
Υπενθυμίζεται ότι την ίδια μέρα, στις 13 Σεπτεμβρίου, έχει οριστεί ο επαναληπτικός πλειστηριασμός και για ακίνητο του Ηλία Λιβάνη στη Φιλοθέη, με επισπεύδουσα την doValue Greece ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της “Frontier Issuer Designated Activity Company”.

Αφορά διαμέρισμα που βρίσκεται σε πολυώροφη οικοδομή στη Δημοτική Ενότητα Φιλοθέης του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 590.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό την 1η Ιουνίου 2022, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και με την ίδια τιμή εκκίνησης, ωστόσο αυτός ανεστάλη.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}