Οι “επώνυμοι” πλειστηριασμοί της εβδομάδας!

 18/06/2024    11 : 48 : 42
pleisthriasmoi 1
60 / 100

Με έντονη παρουσία «επώνυμων» περιπτώσεων ανάμεσα στους πλειστηριασμούς ξεκινά αυτή η εβδομάδα.

Μετά το «πάγωμα» μάλιστα των σχετικών διαδικασιών λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, η συγκεκριμένη εβδομάδα είναι από τις πιο…πλούσιες σε επίπεδο πλειστηριασμών καθώς ο αρχικός αριθμός τους έφτανε τις 3.416 ενώ 647 οδηγήθηκαν σε αναστολή με αποτέλεσμα προς διενέργεια από την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου να είναι 2.769.

Τα «επώνυμα» σφυριά

Μεταξύ των γνωστών προσώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με την περιπέτεια των πλειστηριασμών είναι και ο επιχειρηματίας Αργύρης Παπαργυρόπουλος, ένας από τους πρωταγωνιστές της νυχτερινής διασκέδασης, με την «Αθηναία» και σειρά άλλων κέντρων. Ο πλειστηριασμός αφορά ακίνητό του στη Γλυφάδα, που βρίσκεται επί της οδού Τύχης. Το ποσό οφειλής για το οποίο επεβλήθη η κατάσχεση είναι 200.000 ευρώ πλέον εξόδων εκτέλεσης και πλειστηριασμού που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου έντοκης απαίτησης και επισπεύδουσα είναι η doValue. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου και αφορά ένα οικόπεδο 939 τ.μ. με πρόσωπο μήκους 15,35 μέτρων επί της οδού Τύχης, όπου έχει ανεγερθεί κατοικία που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους συνολικής επιφάνειας 500τ.μ. περίπου και με πισίνα στον πίσω ακάλυπτο χώρο. Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή της Κάτω Γλυφάδας σε απόσταση ενός οικοδομικού τετραγώνου από την παραλία, δίπλα από τη λεωφόρο Ποσειδώνος, σε πολύ κοντινή απόσταση από το εμπορικό κέντρο της πόλης.

Όσον αφορά την τιμή εκκίνησης παίχτηκε ένα μικρό θρίλερ. Η αρχική τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί σε 2.261.000 ευρώ. Ωστόσο, κατόπιν ανακοπής του κ. Παπαργυρόπουλου το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε στις 13 Οκτωβρίου την αύξησή της στα 3.300.000 ευρώ.

Στο σκεπτικό της απόφασης σημειώνεται ότι «το επίδικο ακίνητο βρίσκεται σε απόσταση πολύ κοντά στη θάλασσα και στο κέντρο της Γλυφάδας, σε περιοχή με κατοικίες πολυτελούς κατασκευής και με μεγάλη ζήτηση, ενώ δεδομένης και της αυξητικής τάσης των τιμών στις αγορές κατοικιών τα τελευταία χρόνια, πιθανολογείται ότι η εμπορική αξία του ανέρχεται στο ποσό των 3.300.000 ευρώ, για την οποία λήφθηκε υπόψη και το κόστος τακτοποίησης των αυθαιρεσιών στο οίκημα, ύψους 75.000 ευρώ, σύμφωνα με τη μελέτη εκτίμησης που προσκομίζει ο ανακόπτων, καθώς επίσης η πολύ καλή κατάσταση του εσωτερικού του».

Τονίζεται μάλιστα ότι «η κρίση αυτή του Δικαστηρίου δεν αναιρείται από τις προσκομιζόμενες από τον ανακόπτοντα αγγελίες πώλησης ακινήτων στην ίδια περιοχή με το ανωτέρω κατασχεθέν ακίνητο με τίμημα κατά μέσο όρο το ποσό των 11.079.000 ευρώ» ενώ αναφέρεται ότι η έκθεση εκτίμησης που έγινε για λογαριασμό του κ. Παπαργυρόπουλου υπολογίζει την εμπορική αξία του ακινήτου στο ποσό των 6.730.000 ευρώ.

Άλλο ένα επεισόδιο στο μακρύ «σήριαλ» για τον πλειστηριασμό της οικίας του Παναγιώτη Ψυχάρη στο Ψυχικό έρχεται να προστεθεί με το νέο σφυρί που έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου.

Μετά από αρκετές άγονες προσπάθειες, αλλά και αναστολές, ο τελευταίος πλειστηριασμός έγινε στις 19 Ιουλίου 2023 με την τιμή εκκίνησης «κουρεμένη» κατά 20%, στα 1,92 εκατ. ευρώ, δηλαδή μειωμένη κατά 480.000 ευρώ σε σχέση με την αρχική. Και αυτό το σφυρί όμως δεν είχε αποτέλεσμα, οπότε στο επαναληπτικό αυτού του μήνα η τιμή εκκίνησης είναι περαιτέρω μειωμένη στα 1,56 εκατ. ευρώ.

Ο πλειστηριασμός αφορά αυτοτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες (κατοικίες και θέσεις στάθμευσης) επί οικοδομικού συγκροτήματος, κτισμένου σε οικόπεδο έκτασης 3.400 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Ψυχικό» στο Δήμο Φιλοθέης -Ψυχικού και επί των οδών Σερεπετζή, Δόλασικ και Περσέως.

Την προηγουμένη, 25 Οκτωβρίου, αναμένεται να χτυπήσει το σφυρί για ακίνητο στη Μύκονο της οικογένειας Ψαλλίδα, που ελέγχει την τεχνική εταιρεία «Έδραση-Ψαλλίδας». Πρόκειται για μια πολυτελή κατοικία στον Άγιο Ιωάννη Διακόφτη που αναπτύσσεται σε οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, έκτασης 5.765 τ.μ. Η συνολική επιφάνεια κύριας και βοηθητικής χρήσης ανέρχεται σε 226 τ.μ. ενώ υπάρχει και κλειστός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων επιφάνειας 25 τ.μ.

Επισπεύδουσα είναι Cepal Hellas και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 1.050.000 ευρώ.

Η κατάσχεση επιβλήθηκε για 100.000 ευρώ που είναι μέρος της συνολικής οφειλής ενώ το ακίνητο βαρύνεται με αναγκαστικές κατασχέσεις υπέρ του Δημοσίου για ποσά περί τα 13 εκατ. ευρώ καθώς και προσημειώσεις υπέρ τραπεζών.

Αντιμέτωπη με το φάσμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών βρίσκεται και η οικογένεια Μπερτζελέτου και συγκεκριμένα η «Δημ. Θ. Μπερτζελέτος και Αφοί Α.Ε.», γνωστή από την υπόθεση της εταιρείας πρώτων υλών αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής, παγωτού και food service Credin Hellas, καθώς και από τις εταιρείες παραγωγής γεωργικών λιπασμάτων Sulphur Hellas και Πέρλα Ελληνικόν Άλας ΕΠΕ.

Το σφυρί που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου αφορά 9 ανεξάρτητες, αυτοτελείς και διηρημένες οριζόντιες ιδιοκτησίες σε επαγγελματικό ακίνητο που βρίσκεται στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Επισπεύδουσα είναι η doValue και η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 2.334.000 ευρώ.

Στη λίστα των «επωνύμων» δίνει για μια ακόμη φορά το «παρών» και η πτωχευμένη εταιρεία «Αφοί Καρυπίδη Ανώνυμη Εμπορική και Εξαγωγική Εταιρεία», πιο γνωστή ως Super Market Καρυπίδη. Πρόκειται για εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Καρυπίδη («Karipidis Bros», ΠΑΕ Άρης κ.α.).

Ο πλειστηριασμός αφορά τις κεντρικές αποθήκες της στο Λάκκωμα Χαλκιδικής και είναι επαναληπτικός μετά τον άγονο που έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου, με επισπεύδουσα την σύνδικο πτώχευσης και τιμή εκκίνησης 953.000 ευρώ. Έτσι τώρα το σφυρί θα χτυπήσει με μειωμένη τιμή πρώτης προσφοράς στις 715.125 ευρώ.

Η ΕΛΥΦ, η Carouzos και η Βιβλιοσυνεργατική
Ανάμεσα στους πλειστηριασμούς αυτής της εβδομάδας ασφαλώς ξεχωρίζει η περίπτωση της κραταιάς άλλοτε Ελληνικής Υφαντουργίας (ΕΛΥΦ), συμφερόντων της οικογένειας Ακκά.

Πρόκειται για το μεγάλο συγκρότημα που βρίσκεται στο 42ο χλμ. της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Έδεσσας στο ύψος της διασταύρωσης Παραλίμνης, της κτηματικής περιοχής Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας.

Στον επικείμενο πλειστηριασμό θα βγουν μια ανεξάρτητη και διηρημένη οριζόντια ισόγεια ιδιοκτησία συνολικού εμβαδού 26.764,84 τ.μ. που αποτελεί το κτίριο του κυρίως εργοστασίου (κλωστοϋφαντουργείο), και η οποία έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας 86,316% εξ αδιαιρέτου στο αγροτεμάχιο και στα λοιπά κοινόκτητα και κοινόχρηστα μέρη, χώρους και εγκαταστάσεις του συγκροτήματος, κειμένων επί ενιαίου αγροτεμαχίου συνολικής εκτάσεως 174.765,80 τ.μ. Επίσης θα βγουν διάφορα άλλα συμπληρωματικά κτίρια και υποδομές.

Το εργοστάσιο έχει ανεγερθεί με βάση διάφορες οικοδομικές άδειες την περίοδο από το 1974 έως το 2002 στο κεντρικό τμήμα του όλου αγροτεμαχίου.

Το σφυρί έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, με επισπεύδουσα την ΕΛΙΝΟΙΛ και με συνολική τιμή εκκίνησης 5.123.000 ευρώ.

Την ίδια μέρα θα γίνει ένας ακόμη πλειστηριασμός που συνδέεται με το διαβόητο σκάνδαλο “Carouzos gate” με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Καρούζο και την πρώην σύζυγό του Ρ. Σκαφτούρα.

Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα οικόπεδο στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου οι εταιρείες του “Carouzos Gate” είχαν αφήσει εποχή, -πριν αφήσουν πίσω τους χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων-, με τις μαζικές και ιδιαίτερα υψηλού χρηματικού επιπέδου επενδύσεις τους.

Το σφυρί στρέφεται κατά της Carouzos Real Estate Α.Ε., πρώην Karouzos Construction, που λειτουργεί σήμερα με διοίκηση διορισμένη από το δικαστήριο και αφορά οφειλή 2.031.259 ευρώ, πλέον τόκων, εξόδων εκτέλεσης κλπ, ενώ επισπεύδουσα είναι η Alpha Bank.

Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 2.280.000 ευρώ.

Επίσης την ερχόμενη Τετάρτη 25 Οκτωβρίου θα βγει σε πλειστηριασμό και το ακίνητο της εταιρείας γραφικών τεχνών Βιβλιοσυνεργατική Α.Ε.Π.Ε.Ε., συμφερόντων της οικογένειας Εφραίμογλου, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε καθεστώς αυτεπάγγελτης λύσης και εκκαθάρισης.

Πρόκειται για 7 ταυτόχρονους πλειστηριασμούς που αφορούν ισάριθμες οριζόντιες ιδιοκτησίες οι οποίες βρίσκονται επί οικοπέδου αποτελούμενου από τρία τμήματα, στη θέση «Νησίζα-Καρελλάς» στο Κορωπί Αττικής, έκτασης 8.900 τ.μ. Επισπεύδουσα είναι η Alpha Bank και η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται σε 2.600.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}