Οι Αμερικανοί αγοράζουν περισσότερη μαριχουάνα παρά σοκολάτα

Δευτέρα 03/03/2024    03 : 44 : 21
μαριχουανα
70 / 100

Καθώς όλο και περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ νομιμοποιούν τη χρήση της κάνναβης, οι Αμερικανοί ξόδεψαν πέρυσι περισσότερα χρήματα για την αγορά μαριχουάνας από ό,τι για σοκολάτες.

Μια νέα έκθεση από το MJBiz, μέσο επιχειρηματικών ειδήσεων για επαγγελματίες στον κλάδο της ψυχαγωγικής και ιατρικής κάνναβης, αναφέρει ότι το 2022 οι πωλήσεις του ψυχοδραστικού φαρμάκου ξεπέρασαν τις πωλήσεις της σοκολάτας. Για το 2023 η MJBiz προβλέπει ότι οι πωλήσεις κάνναβης θα ξεπεράσουν το ποσό των χρημάτων που θα δαπανηθεί στις ΗΠΑ για μπύρα craft, σοκολάτες, αυγά κοτόπουλου, συνολικά.

Η ίδια έκθεση προβλέπει ότι οι πωλήσεις μαριχουάνας θα ξεπεράσουν τα 33,5 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, σημειώνοντας αύξηση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2022. Και μέχρι το 2028, ο κλάδος θα δει πωλήσεις που θα αγγίξουν τα 57 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η MJBiz αναφέρει ότι ο αριθμός των αδειοδοτημένων επιχειρήσεων μαριχουάνας στις ΗΠΑ θα ξεπεράσει φέτος τις 165.000.

Όσον αφορά το συνολικό οικονομικό αντίκτυπο, η βιομηχανία μαριχουάνας εισέφερε 90 δισεκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική οικονομία πέρυσι. Φέτος, η αγορά θα αγγίξει τα 100,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Και μέχρι το 2028, θα έχει ξεπεράσει τα 170 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τροχαία ατυχήματα και πώληση στα βενζινάδικα
Θέμα χρόνου θεωρείται και η πώληση αδειοδοτημένης μαριχουάνας στα βενζινάδικα στη Φλόριντα. Πέρυσι η Circle K, μία παγκόσμια αλυσίδα πολυκαταστημάτων-πρατηρίων καυσίμων, που διαθέτει και ευρωπαϊκό παρακλάδι, υπέγραψε συμφωνία με την Green Thumb Industries σχετικά συμφωνία.

Η συνεργασία θα ξεκινήσει μέσα στο τρέχον έτος και θα υλοποιηθεί αρχικά σε 10 από τα 600 σημεία πώλησης της εταιρείας στην Πολιτεία, ανακοίνωσε η Green Thumb. «Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τη μαριχουάνα να γίνει πιο mainstream», σχολιάζει το Bloomberg Business.

Η χρήση ψυχαγωγικής κάνναβης σε τέσσερις αμερικανικές πολιτείες αύξησε κατά 10% τους θανάτους από τροχαία, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Ιλινόις του Σικάγο (UIC). Η μελέτη εξέτασε τα δεδομένα από πιστοποιητικά θανάτου και συνέκρινε τα ποσοστά θνησιμότητας σε πολιτείες που νομιμοποίησαν την χρήση ψυχαγωγικής κάνναβης έναντι πολιτειών που παρείχαν πρόσβαση μόνο στην χρήση ιατρικής κάνναβης.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν σημαντική αύξηση των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα σε τέσσερις από τις επτά πολιτείες της μελέτης στις οποίες έχει νομιμοποιηθεί η χρήση ψυχαγωγικής κάνναβης.

Κατά μέσο όρο, η χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους σχετίστηκε με αύξηση 10% στους θανάτους από τροχαία ατυχήματα, ανέφερε η UIC Today.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}