ΟΗΕ: Ο κορωνοϊός ξέφυγε από εργαστήριο

 02/12/2023    07 : 52 : 08
οηε
72 / 100

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023. Οι συντάκτες μιας έκθεσης του ΟΗΕ για την προέλευση της πανδημίας πιστεύουν ότι η αιτία ήταν μια διαρροή εργαστηρίου. Κατηγόρησαν Βρετανούς και Αμερικανούς επιστήμονες ότι βοήθησαν την Κίνα να καταστείλει τη συζήτηση. Με αυτούς τους τίτλους ξεκινάει το ρεπορτάζ του ο Ian Birrell στoν ιστότοπο της Dailymail.co.uk.

Οι συντάκτες δύο εκθέσεων των Ηνωμένων Εθνών για την προέλευση της πανδημίας πιστεύουν ότι μια εργαστηριακή διαρροή ήταν η πιο πιθανή αιτία του Covid-19, κατηγορώντας κορυφαίους Βρετανούς και Αμερικανούς επιστήμονες ότι βοήθησαν σκόπιμα την Κίνα να καταστείλει τη συζήτηση για το θέμα.

Οι διακεκριμένοι καθηγητές επέκριναν τη «συγκάλυψη» σε ένα καταδικαστικό κοινό άρθρο για το The Mail on Sunday που ζητά «επαναξιολόγηση των πιθανών οδών που προκάλεσαν αυτήν την πανδημία».

Λένε ότι «ένα κουβάρι ύποπτης μυστικότητας, εξαπάτησης και σύγκρουσης συμφερόντων» κάλυπτε πειράματα υψηλού κινδύνου που πραγματοποιούνται στη Wuhan, την κινεζική πόλη όπου πρωτοεμφανίστηκε ο Covid, και υποστηρίζουν ότι h συσκότιση «επιβλήθηκε όχι μόνο από την Κίνα αλλά και από δυτικούς φορείς χρηματοδότησης και σημαντικών δυτικών επιστημόνων».

Η δραματική παρέμβαση προέρχεται από τους επιδημιολόγους Colin Butler (με έδρα το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Υγείας του Πληθυσμού στην Καμπέρα της Αυστραλίας- National Centre for Epidemiology and Population Health in Canberra, Australia) και τη Delia Grace Randolph (του Πανεπιστημίου του Greenwich του Λονδίνου).

Ο κίνδυνος μιας διαρροής (Ποια διαρροή; Εδώ είναι προφανής η εκτόξευση του ιού εναντίον της ανθρωπότητας και από όλα όσα ακολούθησαν) εργαστηρίου που οδηγεί στην πανδημία – η θεωρία της εργαστηριακής διαρροής – έχει υποτιμηθεί σημαντικά παρά τα αυξανόμενα στοιχεία.

«Συνειδητοποιώ ότι το να μιλάω ανοιχτά μπορεί να μην είναι δημοφιλές, ακόμη και να μειώνω τις ευκαιρίες εργασίας μου, αλλά η κλίμακα αυτής της πανδημίας είναι πολύ πιο σημαντική από οποιαδήποτε προσωπικό συμφέρον», είπε χθες ο καθηγητής Butler.

Πρόσθεσε ότι ήταν ζωτικής σημασίας να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην επιστήμη – και ότι οι έρευνές του για την έκθεση τον οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι τα «πειράματα κέρδους λειτουργιών», τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τη μολυσματικότητα των θανατηφόρων ιών, «θα μπορούσαν να ανταγωνίζονται τα πυρηνικά όπλα ως προς τη δυνατότητά τους να βλάψουν.

Στους δύο ειδικούς δημόσιας υγείας ανατέθηκε, αμέσως μετά την εμφάνιση του ιού στην Κίνα, από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ-UN Environment Programme (UNEP)(UNEP) να μελετήσουν τα αίτια και τις συνέπειες του Covid εν μέσω υποδείξεων εκείνη την εποχή ότι η προέλευσή του βρισκόταν σε μια αγορά άγριων ζώων στη Wuhan.

Η καθηγήτρια Randolph, ο κύριος συγγραφέας της πρώτης έκθεσης, παραδέχεται ότι την ανησυχούσε η πιθανότητα ενός εργαστηριακού «μονοπατιού», αλλά ένιωθε ότι ο οργανισμός «απεχθόταν να συμπεριλάβει οτιδήποτε τόσο αμφιλεγόμενο» στη μελέτη της οποίας ηγήθηκε.

Ο καθηγητής Butler ήταν αρχικά επιφυλακτικός σχετικά με μια διαρροή εργαστηρίου, αλλά αγωνίστηκε να συμπεριλάβει τη θεωρία στην έκθεσή του καθώς άρχισαν να εμφανίζονται στοιχεία σχετικά με κρυφά δεδομένα, αμφιλεγόμενα πειράματα «κέρδους λειτουργίας» και το επικίνδυνο ερευνητικό περιβάλλον στη Wuhan της Κίνας.

Πιστεύει ότι η δημοσίευση σταμάτησε σκόπιμα για δέκα μήνες μέχρι την τελική της κυκλοφορία το περασμένο φθινόπωρο με ελάχιστη δημοσιότητα μόνο μετά την προσωπική του έκκληση στον χρηματοδότη της έκθεσης.

Οι δύο εκθέσεις των καθηγητών είναι ουσιαστικές και τονίζουν ότι, «σε αντίθεση με ορισμένους βασικούς παράγοντες στη συζήτηση για την προέλευση του Covid», οι ίδιοι δεν έχουν οικονομικούς ή επιστημονικούς δεσμούς με την έρευνα της Wuhan ή την έρευνα «κέρδους λειτουργίας-gain of function».»

Δεχόμαστε ότι είναι δυνατή η «φυσική προέλευση» με «ζωονοσογόνο» μετάδοση από τη φύση στους ανθρώπους – ωστόσο, παραδόξως, δεν υπάρχει κανένα σημάδι που να υποστηρίζει αυτή τη θεωρία», γράφουν.

Την περασμένη εβδομάδα, τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), ο μεγαλύτερος οργανισμός δημόσιας χρηματοδότησης στον κόσμο για την επιστήμη, επικρίθηκε από έναν επίσημο φύλακα επειδή απέτυχε να παρακολουθεί πειράματα ιού που χορηγούνται από τις ΗΠΑ στη Wuhan.

Το MoS αποκάλυψε πέρυσι ότι ο Sir Jeremy Farrar, επικεφαλής του Wellcome Trust, μιας κορυφαίας ερευνητικής φιλανθρωπικής οργάνωσης, είχε επικρίνει τη βιοασφάλεια στα εργαστήρια της Wuhanν ως την «Άγρια Δύση» σε emails προς τον διευθυντή του NIH που συζητούσαν την πιθανή προέλευση του κορωνοϊού.
Οι καθηγητές Butler και Randolph ξεχωρίζουν τον Sir Jeremy ο οποίος πρόσφατα διορίστηκε επικεφαλής επιστήμονας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας– ως μεταξύ των βασικών προσώπων για την καταστολή (!) αυτής της συζήτησης. Δλδ της προφανούς εργαστηριακής προέλευσης του ιού COVID-19.

Το UNEP αρνήθηκε να σχολιάσει αυτά τα ζητήματα στη Dailymail.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}