Ξεσηκωμός και στο Βόλο για ακρίβεια και πλειστηριασμούς

 02/03/2024    08 : 26 : 22
βολος
66 / 100

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί στον Άγιο Νικόλαο εργατικά σωματεία και φορείς του Βόλου, για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και στους πλειστηριασμούς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση τις μέρες αυτές θα συζητηθεί στη Βουλή ο νέος κρατικός προϋπολογισμός. Ένας προϋπολογισμός πραγματικό φαρμάκι για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες μας. Την ίδια ώρα που οι τιμές στην αγορά για τα είδη διατροφής και για την ενέργεια έχουν εκτοξευτεί στα ύψη, ο προϋπολογισμός έρχεται να πάρει από τις τσέπες μας πάνω από 50 δισεκατομμύρια ευρώ σε έμμεσους (ΦΠΑ, κτλ) και άμεσους φόρους. Από την άλλη, οι μεγάλοι επιχειρηματίες, όχι μόνο πληρώνουν ψίχουλα για φόρους πάνω στα κέρδη τους, αλλά επιδοτούνται αδρά με πάνω από 14 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό. Έρχονται νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική ενάντια στη ζωή και στα δικαιώματά μας.

«Οι ανάγκες μας δεν χωράνε στα διάφορα PASS και VOUCHER, τα καλάθια του νοικοκυριού ή τα καλάθια του «Αη Βασίλη», τονίζουν τα σωματεία και φορείς. Όπως αναφέρουν στις 9 Νοέμβρη δώσαμε με επιτυχία μια μεγάλη μάχη. Χιλιάδες εργαζομένων συμμετείχαν στις μεγαλειώδεις απεργιακές διαδηλώσεις στην πόλη μας και σε ολόκληρη τη χώρα. Στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν συμβιβαζόμαστε στο να μας καταδικάζουν στην αθλιότητα, την φτώχεια, την παγωνιά στα σπίτια μας για τα κέρδη της εργοδοσίας.

Η μάχη αυτή πρέπει να έχει συνέχεια. Για αυξήσεις στους μισθούς, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για να παρθούν μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, για να έχουμε φθηνό ρεύμα και βασικά αγαθά για όλο τον λαό.

Είναι ένα αγώνας αναγκαίος για εμάς και τις οικογένειες μας. Αποτελεί την μόνη απάντηση που μπορεί να δώσει ο λαός μας στην πολιτική που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και οδηγεί σήμερα 7 στους 10 εργαζόμενους να έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής λόγω της ακρίβειας. Αυτή είναι η μόνη αξιοπρεπής κι ανθρώπινη στάση απέναντι στα κοράκια, που αξιοποιούν τους νόμους όλων των κυβερνήσεων για να μπουκάρουν σαν τους κλέφτες μέσα στα σπίτια μας σπάζοντας πόρτες, απαιτώντας να γίνουν δικά τους.

Πίσω από κάθε εργατικό πρόβλημα και αδιέξοδο, πίσω από την φτώχεια, την ακρίβεια, την καταστολή, τους πλειστηριασμούς, τον πόλεμο, η αιτία παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Είναι η ακόρεστη δίψα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Για την αύξησή τους νομοθετούν όλες οι κυβερνήσεις, για τον ίδιο λόγο δυναμώνουν την ένταση της εκμετάλλευσης και της καταστολής. Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση σε κάθε χώρο δουλειάς, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν ουσιαστικά αποτελέσματα με αυξήσεις, με πραγματική ανακούφιση του εργαζόμενου λαού.

Τα σωματεία και οι φορείς απαιτούν:
• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τουλάχιστον πάνω από τον πληθωρισμό. Κατώτερος μισθός στα 825 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
• Καταβολή ΑΜΕΣΑ του δώρου Χριστουγέννων σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Επιστροφή 13ης και 14ης σύνταξης.
• Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες.
• Άμεση κάλυψη και επιδότηση όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
• Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, στα καύσιμα και στα βασικά είδη.
• Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς.
• Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και αναστολή κατασχέσεων.
• Κατάργηση των φόρων σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια και στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης(π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη).
• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επαγγελματίες.
• Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.
• Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
• Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα, που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης για τους αγροτοκτηνοτρόφους και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
• Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
• Δωρεάν δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους στις δύο ΒΙΠΕ κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, χιλιομετρική αποζημίωση σε κάθε εργαζόμενο για την μετακίνηση με ιδιωτικό μέσο. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους. Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%.
• Καμία εμπλοκή καμιά συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δεν θα πληρώσουμε το πόλεμό τους.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}