Ξεσηκωμός και στην Χίο ενάντια στους πλειστηριασμούς

Δευτέρα 03/10/2023    01 : 14 : 21
χιος πλειστηριασμοι
71 / 100

Τη συμπαράστασή τους στον Γιάννη Παληό, ο οποίος δίνει τον δικό του αγώνα κατά του πλειστηριασμού της μίας και μοναδικής του κατοικίας, εκφράζουν μέσα από ανακοινώσεις τους φορείς και πολίτες της Χίου.

Παράλληλα με το αίτημα να σταματήσουν όλοι οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί, αλλά και γενικότερα να μπει φρένο στη λεηλασία της λαϊκής κατοικίας σας καλούν την Τρίτη 20 Ιούνη 2023 έξω από την Alpha bank Απλωταριάς στη διαμαρτυρία κατά του προγραμματισμένου πλειστηριασμού του μοναδικού σπιτιού του.

«Καλούμε όλους και όλες σε αγώνα να ματαιώσουμε τον πλειστηριασμό την Τρίτη 20 Ιούνη με διαμαρτυρία στο κατάστημα της “Alpha” στην Απλωταριά, στις 11 π.μ. και συγκέντρωση στις 7 μ.μ., έξω από το κατάστημα της “Εθνικής”», αναφέρει το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια σε πλειστηριασμό σπιτιού (μοναδικού).

Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις έχουν αποφασίσει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Χίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών και ο Σύλλογος Γυναικών Χίου.

Κάλεσμα στη διαμαρτυρία για να σταματήσει ο πλειστηριασμός του μοναδικού του σπιτιού, έκανε και ο ίδιος ο Γιάννης Παληός, λέγοντας: «Με το αίτημα να σταματήσουν όλοι οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί, αλλά και γενικότερα να μπει φρένο στη λεηλασία της λαϊκής κατοικίας σας καλώ την Τρίτη 20-6 -2023 έξω από την alpha bank Απλωταριάς στη διαμαρτυρία κατά του προγραμματισμένου πλειστηριασμού του μοναδικού σπιτιού μου. Μόνο η μαζική λαϊκή πάλη μπορεί να σώσει τα σπίτια του λαού και να το ξαναπούμε όσοι από εμάς κινδυνεύουμε να χάσουμε το σπίτι μας: Δεν είμαστε ούτε στρατηγικοί κακοπληρωτές ούτε μπαταχτσήδες. Είμαστε βιοπαλαιστές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ληστρικές απαιτήσεις των τραπεζών».

Άννα Βερνιώτου – Υπ. Βουλευτίνα του ΚΚΕ

Σε δήλωσή της η Άννα Βερνιώτου, υποψήφια βουλευτίνα Χίου με το ΚΚΕ, αναφέρει τα εξής:

«Την Τρίτη θα είμαστε έξω από την Alpha Bank στις 11 το πρωί και έξω από την Εθνική Τράπεζα το απόγευμα στις 7 μ.μ., ενάντια στην απειλή κατάσχεσης πρώτης κατοικίας του συντοπίτη μας Γ. Παληού.

Παρά τα διάφορα κούφια προεκλογικά λόγια περί «προστασίας της λαϊκής στέγης», η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θεσμοθέτησαν και υλοποίησαν τους πλειστηριασμούς, χαρίζουν στα funds τη λαϊκή κατοικία, προσφέροντας σωτηρία μόνο στις τράπεζες. Με την πολιτική της φτωχοποίησης που διαχρονικά επέβαλλαν, έφτασαν το λαό να μην είναι σε θέση να αποπληρώσει τα δάνεια που πήρε πριν χρόνια.

Μάλιστα μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, απορρίπτουν με ένα στόμα και μια φωνή τις τροπολογίες του ΚΚΕ στη βουλή, για την προστασία της λαϊκής στέγης!

Θα είχε ενδιαφέρον και εδώ στη Χίο να πουν ανοικτά τη θέση τους για τις κατασχέσεις πρώτης και δεύτερης κατοικίας, το άμεσο “κούρεμα” των οφειλών των λαϊκών νοικοκυριών για χρέη προς τις τράπεζες και το κράτος, για διαγραφή τόκων και τοκοχρεολυσίων.

Το ΚΚΕ αποδεικνύει σε όλη τη χώρα ότι πρωτοστατεί στον αγώνα για να σωθούν τα λαϊκά σπίτια μαζί με το λαό. Χωρίς να λογαριάζει τους νόμους τους που διώκουν όποιον αγωνίζεται. Γι αυτό, στις 25 Ιούνη, μόνο με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ θα μεγαλώσει η πάλη ώστε ο λαός να σώσει το βιος του».

Μάρκος Σκούφαλος επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

«Ο πλειστηριασμός της πρώτης και μοναδικής κατοικίας του συμπατριώτη μας Γιάννη Παληού στις 7 Ιουλίου, αποδεικνύει τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της κυβέρνησης της ΝΔ και των εταίρων της στην εξουσία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, περί προστασίας της λαϊκής κατοικίας, αφού κόβοντας και ράβοντας με νόμους και προαπαιτούμενα, επί της ουσίας παρέδωσαν στα διεθνή και ντόπια κοράκια τα σπίτια του λαού μας. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης ψευδώς δήλωνε ότι πλειστηριασμοί γίνονται μόνο για για τη μεγάλη κατοικία, ενώ ο κ. Τσίπρας, ότι σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία γίνονται πλειστηριασμοί!

Δεν πρόκειται για θέμα θράσους ή ξετσιπωσιάς εκ μέρους των διαφόρων funds και του πολιτικού τους προσωπικού.

Πρόκειται για την αντιδραστική και απάνθρωπη πολιτική της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ,η οποία είτε με αυτοδύναμη είτε με κορμό τη ΝΔ, θα διεκπεραιώσει τους 700.000 πλειστηριασμούς, ανεμίζοντας το υπερμνημόνιο που φέρει το όνομα πρόγραμμα ανάκαμψης,την επενδυτική βαθμίδα και φυσικά χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τη λαϊκή ψήφο,που θα της δίνει αέρα στα πανιά.

Αυτή η αντιλαϊκή ατζέντα αποτελεί κοινό στόχο και των , ” σοβαρών” αντιπολιτεύσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε με συνέπεια την υπηρέτησαν από κυβερνητικές θέσεις.

Γι αυτό και ο μόνος δρόμος που μπορεί να σώσει τα σπίτια του λαού και το σπίτι του συμπατριώτη μας Γιάννη Παληού, είναι ο δύσκολος δρόμος του αγώνα.

Αυτό γίνεται καθημερινά σε δεκάδες σπίτια λαϊκών οικογενειών που ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί με την αγωνιστική παρέμβαση του μαζικού κινήματος.

Αυτόν τον δρόμο ακολουθεί και ο ίδιος σε αυτόν του συμπαραστεκόμαστε. Ας αποδείξουμε ότι κανένας μόνος του σε αυτήν την πορεία ζωής, ας κάνουμε πράξη εμείς το ” κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη”, αφού μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ

«Χιώτες, Χιώτισσες,

Στις 7 Ιούλη είναι προγραμματισμένος ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας του συμπολίτη μας Γιάννη Παληού από την τράπεζα Alpha Bank.

Μέχρι τώρα εμείς με τον αγώνα μας τους σταματήσαμε, τους καθυστερήσαμε.

Σε όλη τη χώρα ξεσηκώνονται οι γειτονιές και αγωνιστικά διώχνουν τα κοράκια των τραπεζών, που κλέβουν το βιός του λαού.

Το ίδιο κάναμε και με συμπατριώτη μας στη Μυτιλήνη με δυναμική διαμαρτυρία.

Αυτός είναι ο δρόμος, να μην τους επιτρέψουμε να πάρουν τα σπίτια μας, να κόψουν το φαΐ το δικό μας και των παιδιών μας! Σήμερα είναι ο Γ. Παληός, αύριο χιλιάδες άλλοι.

“Κακοπληρωτής”, “Μπαταχτσής” δεν είναι ο λαός, είναι εκείνοι που παίρνουν πακτωλό δανείων, δανεικά κι αγύριστα!

Βιοτέχνες, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτητές, νεολαία, εργαζόμενοι, άνεργοι, συγγενείς και φίλοι του Γ. Παληού, υψώνουµε και πάλι φωνή συμπαράστασης και αντίστασης.

Καλούμε όλους και όλες σε αγώνα να ματαιώσουμε τον πλειστηριασμό την Τρίτη 20/6 με διαμαρτυρία στο κατάστημα της Alpha στην Απλωταριά, στις 11 π.μ. και συγκέντρωση στις 7 μ.μ., έξω από το κατάστημα της Εθνικής.

– Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης και δεύτερης κατοικίας

– Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!»

Εργατικό Κέντρο Χίου

Το Εργατικό Κέντρο Χίου δηλώνει την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράστασή του στον συμπολίτη μας Γιάννη Παληό ο οποίος αγωνίζεται να σώσει το σπίτι του από τον πλειστηριασμό. Ένας αγώνας άνισος και άδικος, που δυστυχώς, αφορά και άλλους πολλούς δανειολήπτες. Σήμερα είναι ο Γιάννης, αύριο μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε.

Κανείς δεν είναι υπεύθυνος να λύσει την κρίση, να σώσει το τραπεζικό σύστημα. Ήδη έχουμε πληρώσει αρκετά, αντιμετωπίζοντας την ανεργία, την ανασφάλεια, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την επιβολή βαριάς φορολογίας και τόσων άλλων μέτρων λιτότητας.

Η κατοικία είναι ανάγκη, αναφαίρετο και αυτονόητο δικαίωμα, δεν είναι προϊόν διαπραγμάτευσης ή εργαλείο απειλής.

Απαιτούμε άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και επαναδιαπραγμάτευση στους όρους αποπληρωμής των δανείων με ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες.

Δημοτικό Συμβούλιο Χίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου συμπαραστέκεται στο συμπολίτη μας Γιάννη Παληό και σε όσους βρίσκονται στην ίδια θέση, που κινδυνεύουν να χάσουν τη μοναδική κατοικία τους από τα διάφορα funds που πλειστηριάζουν τα σπίτια των συμπολιτών μας, εξ αιτίας των ακολουθούμενων πολιτικών. Ο Γιάννης Παληός στις 7 Ιουλίου βρίσκεται για πολλοστή φορά αντιμέτωπος με τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του.

Θα είμαστε εκεί, αποτρέποντας να προχωρήσει αυτή η διαδικασία, διεκδικώντας και απαιτώντας από την όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές, να βάλει τέρμα στην ομηρία των λαϊκών οικογενειών που χάνουν τα σπίτια τους.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}