Ξεσηκωμός και στην Ζάκυνθο για τους πλειστηριασμούς! Η ΕΤΕ θέλει να πετάξει στο δρόμο πολύτεκνη οικογένεια!

 15/07/2024    01 : 53 : 35
εθνικη
64 / 100

Οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις δεν έχουν τέλος. Άλλος ένας πλειστηριασμός υπάρχει σε εξέλιξη στη Ζάκυνθο. Την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη έχει προγραμματιστεί να βγει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, μέσω συμβολαιογραφείου, από την Εθνική Τράπεζα η Α’ κατοικία πολύτεκνης οικογένειας στη Ζάκυνθο .

Άλλος ένας πλειστηριασμός που έρχεται στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η λαϊκή οικογένεια λόγω των δυσβάστακτων αντιλαϊκών πολιτικών που εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και που γονατίζουν τους εργαζόμενους μην μπορώντας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας , πολλώ μάλλον στην κάλυψη δόσεων των δανείων.

Το Εργατ/κό Κέντρο Ζακύνθου, στέκεται στο πλευρό της οικογένειας που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της και όλων των λαϊκών στρωμάτων που βλέπουν την περιουσία τους, που με ιδρώτα και αίμα έκτισαν, να κινδυνεύει από τα “κοράκια” των τραπεζών, των ντόπιων και ξένων fund.

Για να γίνει πράξη το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, χρειάζεται το κάθε σωματείο, η κάθε γειτονιά να γίνουν κάστρα του αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας, για την αντίσταση στην άλωση των γειτονιών από τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Έχουμε τη δύναμη. Μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Απαιτούμε:
•Να σταματήσει τώρα ο πλειστηριασμός!
•Καθολική προστασία της λαϊκής στέγης.
•Ευνοϊκές ρυθμίσεις χωρίς προκαταβολές,
•Διαγραφή τόκων και επιτοκίων,
•Κούρεμα κεφαλαίου.
•Δόσεις με βάση τις δυνατότητες των οφειλετών

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ – ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ , ΑΓΡΟΤΕΣ, ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 π.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Επίσης, καλούμε τα σωματεία μέλη μας , τα σωματεία και συλλόγους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα , όλους τους εργαζόμενους του νησιού μας στο συλλαλητήριο που αποφάσισε το Δ.Σ. του Εργατ/κού Κέντρου για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στις 18:30 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Μάρκου .
Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης του αγώνα μας για την αύξηση του εισοδήματός μας, ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια.
Ο νέος προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί για ψήφιση, μας αφορά όλους.

Η φοροληστεία θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη και θα μεγαλώσουν οι περικοπές σε βασικές υπηρεσίες, όπως η Υγεία, η Παιδεία, η πολιτική προστασία, με τεράστιες αρνητικές συνέπειες για το λαό.

Η ακρίβεια πλέον ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα), τα απλησίαστα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνουν, τα υπέρογκα έξοδα για τροφεία, για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Οι κουτσουρεμένοι μισθοί με δυσκολία καλύπτουν τις πρώτες μέρες του μήνα.

Τα διάφορα “pass”, τα “καλάθια” και οι “μειωμένες τιμές” δεν αποτελούν λύση.
Τα νοσοκομεία είναι στα όρια της συντριβής με κλινικές να βάζουν λουκέτο, χειρουργεία να αναστέλλονται, θεραπείες να αναβάλλονται.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες. Φορολογεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες για να τα δίνει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα “ματωμένα” πλεονάσματα του προϋπολογισμού, δηλαδή για το ξεζούμισμα που έχουμε υποστεί. Για τη βαριά φορολογία που μας επιβάλλει. Όπως έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ την εποχή των μνημονίων, έτσι γίνεται και τώρα για το νέο Υπερμνημόνιο του “Ταμείου Ανάκαμψης”.

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το απαράδεκτο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που επιβαρύνει με νέους φόρους τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες οδηγώντας χιλιάδες στο λουκέτο. Μαζί, οι εργαζόμενοι και οι μικροί επαγγελματίες θα δώσουμε τη μάχη ενάντια σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που με χίλιους δυο τρόπους τσακίζουν καθημερινά το εισόδημα και τη ζωή μας.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των μικρών επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των επιστημόνων, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν μπροστά στην κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης, που μειώνει ακόμη περισσότερο τους φόρους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και εξοντώνει τους φτωχούς επαγγελματίες.

Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας!
Εμείς είμαστε οι πολλοί, έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας!

Παλεύουμε για:
Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.
Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.
Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.
Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΠΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Α. ΜΑΡΚΟΥ.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}