Αλλάζει χέρια ο ελληνικός τουρισμός: Ποια πολυτελή ξενοδοχεία βγαίνουν στο σφυρί

 02/12/2023    11 : 13 : 03
pleisthriasmoi 1
70 / 100

Ποια πολυτελή ξενοδοχεία βγαίνουν στο σφυρί: Στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα βρεθούν μέσα στο επόμενο διάστημα πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες εντοπίζονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, τόσο σε νησιωτικούς όσο και σε χερσαίους προορισμούς, ενώ οι περισσότερες λειτουργούν κανονικά. Στην κορυφή της λίστας, σε επίπεδο υψηλότερης τιμής πρώτης προσφοράς, βρίσκεται το πέντε αστέρων ξενοδοχειακό συγκρότημα Konstantinos Palace στην Κάρπαθο. Ο πλειστηριασμός, ο οποίος επισπεύδεται από τη Eurobank, έχει δρομολογηθεί για τις 30 Νοεμβρίου, εφόσον δεν προηγηθεί –έστω και την τελευταία στιγμή– κάποια κίνηση για την αποτροπή της διαδικασίας.

Tης Ματίνας Χαρκοφτάκη

Το συγκεκριμένο, μεγάλης έκτασης ακίνητο οδηγείται στον δρόμο της ηλεκτρονικής εκποίησης εξαιτίας οφειλών της εταιρείας Κωνσταντίνος Α.Ε., ενώ το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ανέρχεται στα 200.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός αφορά το υφιστάμενο πεντάστερο ξενοδοχείο, καθώς και την υπό ανέγερση επέκτασή του, τα οποία βγαίνουν με την τιμή εκκίνησης να έχει τεθεί στα 11,871 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, το ακίνητο περιλαμβάνει μια έκταση επιφάνειας 5.158,05 τ.μ., η οποία βρίσκεται βορειοδυτικά του κυρίως τμήματος των Πηγαδίων, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου, στην περιοχή Αφωτής, εντός του σχεδίου πόλεως της Καρπάθου, στην οποία έχει κατασκευαστεί η υφιστάμενη ξενοδοχειακή μονάδα. Επιπλέον, περιλαμβάνεται ένα οικόπεδο, επιφάνειας 2.083,89 τ.μ., στο οποίο εντοπίζεται η υπό ανέγερση επέκταση του κεντρικού τουριστικού καταλύματος.

Τι περιλαμβάνει το Konstantinos Palace στην Κάρπαθο

Στο οικόπεδο, λοιπόν, των 5.158,05 τ.μ. κατασκευάστηκε, περίπου το 2009, ένα πενταώροφο ξενοδοχείο με την επωνυμία Konstantinos Palace, το οποίο έχει δυναμικότητα 139 δωματίων (19 μονόκλινα, 79 δίκλινα, 41 τρίκλινα) και 300 κλινών. Το κτίριο καταλαμβάνει 9.051,36 τ.μ. και αποτελείται από υπόγειο επιφανείας 2.062,17 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης, γυμναστήριο με σάουνα, αποδυτήρια και χώρο μασάζ, καθώς και συνεδριακό κέντρο 180 θέσεων, από ισόγειο επιφανείας 1.478,23 τ.μ., που περιλαμβάνει την αίθουσα υποδοχής, ρεσεψιόν, εστιατόριο, μπαρ, κομμωτήριο, κατάστημα, και επιπλέον ημιυπαίθριους χώρους συνολικής επιφανείας 62,91 τ.μ., από πρώτο όροφο επιφανείας 1.355,91 τ.μ., που περιλαμβάνει 5 μονόκλινα, 20 δίκλινα και 10 τρίκλινα δωμάτια, από δεύτερο όροφο επιφάνειας 1.355,91 τ.μ., που περιλαμβάνει 5 μονόκλινα, 19 δίκλινα και 10 τρίκλινα δωμάτια, από τρίτο όροφο επιφάνειας 1.355,91 τ.μ., που περιλαμβάνει 5 μονόκλινα, 20 δίκλινα και 10 τρίκλινα δωμάτια, από τέταρτο όροφο επιφάνειας 1.355,91 τ.μ., που περιλαμβάνει 4 μονόκλινα, 20 δίκλινα και 11 τρίκλινα δωμάτια, και, τέλος, από δώμα, που περιλαμβάνει χώρο μπαρ, πισίνα και πέργκολα με τραπέζια. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για μια ενιαία πολυτελή κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει πισίνα επιφανείας περίπου 150 τ.μ., υπαίθριο μπαρ και ντουζιέρες.

Παράλληλα, βορειοανατολικά και σε συνέχεια της ξενοδοχειακής μονάδας υπάρχει οργανωμένη παραλία που εξυπηρετεί τους πελάτες.

Πρόκειται για εποχιακό ξενοδοχείο, το οποίο λειτουργεί αποκλειστικά κατά τη διάρκεια των έξι μηνών της καλοκαιρινής σεζόν, όπως και τα υπόλοιπα ξενοδοχεία και καταστήματα της γύρω περιοχής, ενώ τα δωμάτια διατίθενται τόσο μέσω Διαδικτύου όσο και μέσω πρακτορείων.

Το San Agostino στη Μεσσηνία

Στις 8 Μαρτίου 2023 έχει προγραμματιστεί να εκποιηθεί –εφόσον δεν υπάρξει κίνηση για την αναστολή του πλειστηριασμού– η ξενοδοχειακή μονάδα San Agostino, η οποία βρίσκεται στην παραλία Ανάληψη, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την Καλαμάτα στη Μεσσηνία. Όταν η συγκεκριμένη τουριστική επένδυση υλοποιήθηκε, περίπου το 1970, από την οικογένεια Συκιώτη, είχε χαρακτηριστεί ως πρωτοποριακή για την εποχή της λόγω του εντυπωσιακού σχεδιασμού της, ενώ στο απόγειο της ακμής της φιλοξένησε, εκτός από πολυάριθμους επισκέπτες, που προέρχονταν από όλα τα μέρη του κόσμου, σημαντικές εγχώριες και διεθνείς προσωπικότητες από όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

Ωστόσο, τώρα το συγκεκριμένο τουριστικό κατάλυμα βγαίνει σε πλειστηριασμό, ο οποίος δεν επισπεύδεται, ως είθισται, από κάποια τράπεζα ή κάποια εταιρεία διαχείρισης ληξιπρόθεσμων δανείων, αλλά από την κυπριακή εταιρεία Phasmida Holdings LTD, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 6 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο περιλαμβάνει ένα αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου, συνολικής έκτασης 120.994 τ.μ., το οποίο προέκυψε από τη συνένωση δύο όμορων οικοπέδων. Στην εν λόγω έκταση κατασκευάστηκε περίπου το 1970 ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα το οποίο επεκτάθηκε και ανακαινίστηκε με οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το 2008. Σήμερα το ξενοδοχειακό συγκρότημα καταλαμβάνει επιφάνεια 17.900 τ.μ. και έχει δυναμικότητα 278 δωματίων και 613 κλινών. Συγκεκριμένα, αποτελείται από ένα κεντρικό κτίριο επιφάνειας 8.100 τ.μ., bungalows συνολικής επιφάνειας 6.700 τ.μ., από κέντρο καλλωπισμού και από tennis club. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, με βάση την εξωτερική αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι το ξενοδοχειακό συγκρότημα πλέον δεν λειτουργεί και μοιάζει εγκαταλελειμμένο, ενώ εικόνα εγκατάλειψης εμφανίζει και ο περιβάλλων χώρος.

Το Koufonisia Resort στις μικρές Κυκλάδες

Στις 21 Δεκεμβρίου –εφόσον δεν προηγηθεί κάποια ενέργεια για την αναστολή του πλειστηριασμού– έχει δρομολογηθεί να εκποιηθεί ηλεκτρονικά το 4 αστέρων ξενοδοχειακό συγκρότημα Koufonisia Resort, το οποίο εντοπίζεται στη Χώρα στο Κουφονήσι των Μικρών Κυκλάδων. Η τιμή εκκίνησης ανέρχεται στα 2,6 εκατ. ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas. Η ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία εντοπίζεται σε μια έκταση 15 στρεμμάτων, αποτελείται από συνολικά 8 λειτουργικά ανεξάρτητα και αυτοτελή κτίρια, τα οποία κατασκευάστηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους από το 1990 μέχρι το 2009. Όπως σημειώνεται στην έκθεση εκτίμησης, το εν λόγω ακίνητο, το οποίο εντοπίζεται στη Χώρα και στο λιμάνι του νησιού, έχει απεριόριστη θέα προς τη θάλασσα νότια και ανατολικά. Η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίζεται κυρίως από ιδιωτικά κτίρια κατοικιών-μονοκατοικιών, καθώς και από συγκροτήματα κατοικιών τύπου μεζονέτας, ενώ παράλληλα υπάρχουν αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες, με την αρχιτεκτονική των κτιρίων να ακολουθεί την τυπική κυκλαδίτικη. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, η περιοχή παρουσιάζει γενικά μέση πυκνότητα δόμησης, καθώς εντοπίζονται αρκετά αδόμητα οικόπεδα, ενώ εμφανίζει μέτρια ρυμοτομία.

……………………………………………………………………………………………….

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}