Ξέσπασμα Παπαργυρόπουλου για τα funds: «Θέλουν να σε ξεκοκαλίσουν και να σε μαδήσουν» !!

 23/09/2023    02 : 15 : 41
παπαργυροπουλος τριανταφυλλόπουλος
71 / 100

Τα κοράκια βγάζουν το σπίτι του Αργύρη Παραργυρόπουλου σε πλειστηριασμό – Τον συνέλαβαν αμέσως μετά τη συνέντευξή του στη «Ζούγκλα»

Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος, ο «άρχοντας» της αθηναϊκής νύχτας, ξεσπάθωσε. Έφτασε πια στο αμήν. Ο άλλοτε κυρίαρχος στη νυχτερινή διασκέδαση είδε τους κόπους μιας ζωής να συντρίβονται. Τα μνημόνια και η Πανδημία γκρέμισαν ό,τι έκτισε. Του πήραν ό,τι είχε. Τώρα, στα 80 πια, δεν μασάει τα λόγια του. Ούτε κρύβεται, ούτε και προσπαθεί να ξεφύγει. Λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Θυμάται αυτούς που πρέπει να θυμηθεί. Δεν λυπάται τον εαυτό του, ούτε μεμψιμοιρεί. Ακόμη και τώρα που αγωνίζεται να κρατήσει το σπίτι του, που είναι και το μόνον περιουσιακό στοιχείο που του έχει απομείνει, δεν καταφεύγει στη μιζέρια και την αυτολύπηση.

Τα μυαλό του ξυράφι και η γλώσσα του ροδάνι. Θυμάται, στεναχωριέται, γελάει με τα παθήματά του, συγκινείται με τις θυμήσεις από τα λαμπερά χρόνια της ζωής του, αλλά και αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Βασιλοκομμουνιστής δηλώνει ο Παπαργυρόπουλος. Όρος ανύπαρκτος στην πολιτική ορολογία, αλλά ως φαίνεται υπαρκτότατος στο δικό του το μυαλό. Δεξιός από τα γεννοφάσκια του, κατάφερε να κάνει πολλά λεφτά και να ζήσει μία γεμάτη ζωή. Όμως αυτή περιπέτεια της ζωής έχει γυρίσματα. Πολλά γυρίσματα. Έχασε τα μαγαζιά, έχασε (του το πήραν δηλαδή) το χιονοδρομικό κέντρο στον Παρνασσό. Το προσωπικό του επιχειρηματικό δημιούργημα κατέρρευσε. Οι τράπεζες του τα πήραν όλα. Τώρα τα «κοράκια», όπως τα αποκαλεί, τα «funds» όπως τα λένε οι ειδικοί, οι εισπρακτικές όπως τις ξέρει ο κόσμος, απειλούν να του πάρουν το σπίτι. Το βγάζουν στον πλειστηριασμό.

Δεν είναι ούτε λαμόγιο, ούτε μπαταξής, φωνάζει. «Θέλω να πουλήσω αυτό το σπίτι και από το έσοδο αυτό να πληρώσω τα χρωστούμενα, να πάει στο καλό να ησυχάσω», δηλώνει με ειλικρίνεια.

Θυμάται τον κιμπάρη τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Έχεις δει πρόεδρο κόμματος, πρωθυπουργό, να έρχεται στα εγκαίνια στα μπουζούκια;», διερωτάται. Αλλά θυμάται και τον άλλο τον μεγάλο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, «που λες και είχε μαγνήτη επάνω του. Σηκώνονταν οι πελάτες από τα τραπέζια τους από σεβασμό για να περάσει». Έτσι τον περιγράφει. Έχει να πει και έναν καλό λόγο για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. «Μάγκας. Σου λέω μάγκας», λέει ο Παπαργυρόπουλος για τον πολιτικό από τα Χανιά. Για όλους έχει κάτι να πει. Χωρίς υπερβολές.

Ο Αργύρης προσπαθεί να κρατήσει ένα τελευταίο κομμάτι, το σπίτι του, για να ολοκληρώσει και αυτόν, τον τελευταίο προφανώς, κύκλο αυτή της πολυτάραχης ζωής. Λαϊκός, θυμόσοφος, αλλά ξύπνιος και καλά πληροφορημένος, ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος δίνει μία ακόμη μάχη και σε αυτήν τη συγκυρία μιλάει για την περιπέτεια της ζωής του στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Απαντά ελεύθερα στις ερωτήσεις, δεν κρύβεται και δεν υπερβάλλει. Παρακολουθείστε, λοιπόν, αυτήν την εκ βαθέων συνέντευξη στη «Ζούγκλα»:

 

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες μετά την αποκαλυπτική συνέντευξή του στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και ο «άρχοντας» της αθηναϊκής νύχτας συνελήφθη. Όχι δεν είναι fake news, αλλά η σκληρή πραγματικότητα. Η ΕΛ.ΑΣ. πέρασε χειροπέδες στον επιχειρηματία Αργύρη Παπαργυρόπουλο το πρωί της Παρασκευής, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συζήτησης του με τον δημοσιογράφο αποκάλυψε πως το καθεστώς της ΝΔ, με τα κοράκια της, του βγάζουν το σπίτι σε πλειστηριασμό.

Ο λόγος της σύλληψης; Μια υπόθεση που εκκρεμούσε από το 2019. Πέρασαν τέσσερα χρόνια και ο κρατικός μηχανισμός δεν ασχολήθηκε. Όμως τώρα, εντελώς ξαφνικά, άναψε η σπίθα και ο Παπαργυρόπουλος έπρεπε να συλληφθεί, προφανώς για να βάλει μυαλό και να προσέχει τι λέει.

Ο άλλοτε κυρίαρχος στη νυχτερινή διασκέδαση, που είδε τους κόπους μιας ζωής να συντρίβονται, δεν μάσησε τα λόγια του και στη συνέντευξη που έδωσε μίλησε για όλους και για όλα. Οι τράπεζες τον γονάτισαν και τώρα τα «κοράκια», όπως τα αποκαλεί, τα «funds» ,οι εισπρακτικές όπως τις ξέρει ο κόσμος, απειλούν να του πάρουν το σπίτι. Δεν είναι ούτε λαμόγιο, ούτε μπαταξής. Mάλιστα όπως τόνισε θέλει να πουλήσει το σπίτι του και από τα έσοδα αυτά να πληρώσει αυτά που χρωστάει. Είπε όμως, μεταξύ άλλων, πως ντρέπεται που ψήφιζε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτό ενόχλησε, ενόχλησε πολύ το καθεστώς Μητσοτάκη.

Πώς είναι δυνατόν όλα αυτά τα χρόνια που εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψής του να μην είχε εκτελεστεί και να ενεργοποιείται έτσι ξαφνικά; Το μέρος διαμονής του μάλιστα είναι γνωστό. Ο άνθρωπος δεν κρυβόταν και δεν κρύφτηκε ποτέ. Όποιος ήθελε να τον βρει ήξερε τη διεύθυνσή του. Προφανώς η κριτική κατά της ΝΔ έχει συνέπειες. Κι έτσι το κράτος – μαφία στέλνει και το μήνυμά του σε όλους τους επίδοξους κατακριτές για να σκεφτούν πολύ καλά τι μπορεί να πάθουν εάν μιλήσουν κατά του Μητσοτάκη και του κόμματος.

Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος βρίσκεται στο Αστυνομικό Τμήμα της Γλυφάδας, αφού η υπόθεση για την οποία συνελήφθη είναι οικονομικής φύσεως και απαιτούνται συγκεκριμένες διαδικασίες για να ξεμπλέξεις. Εάν ξεμπλέξεις…

Και κάτι ακόμα. Η σύλληψη γίνεται την Παρασκευή και ακολουθεί τριήμερο… Αυτοί λοιπόν που έδωσαν την εντολή ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν.

Ο Αργύρης συνελήφθη και κρατήθηκε άνευ αιτίας

Κακοπροαίρετη έως και εκδικητική μπορεί να θεωρηθεί η προσαγωγή και κράτηση στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας του Αργύρη Παπαργυρόπουλου για μία υπόθεση οικονομικής φύσεως από το 2019 η οποία όπως αποδείχτηκε ήταν ανύπαρκτη και είχε μάλιστα διεκπεραιωθεί νομοτύπως.

Λίγες ώρες μετά την συνέντευξη του Αργύρη Παπαργυρόπουλου στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, το πρωί της Παρασκευής η Αστυνομία συνέλαβε τον επιχειρηματία και τον οδήγησε στον Αστυνομικό Τμήμα όπου και κρατήθηκε έως αργά το πρωί του Σαββάτου.

Όπως κατέδειξαν τα έγγραφα, ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος είχε ρυθμίσει την οικονομική του εκκρεμότητα ήδη από καιρό. Οι λόγοι που επικαλέστηκε η αστυνομία για την προσαγωγή και κράτηση του ήταν ανύπαρκτοι. Η υπόθεση οικονομικής φύσεως και η ρύθμιση της ήταν καταγεγραμμένη. Η Αστυνομία δεν διαθέτει κανέναν επιχείρημα που να δικαιολογεί τις ενέργειες της κατά του επιχειρηματία.

Επιπροσθέτως, πρέπει να επισημανθεί πως λόγω των οικονομικών εκκρεμοτήτων του ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος εδώ και 10 χρόνια όφειλε να παρουσιάζεται κάθε μήνα στο Α.Τ. Γλυφάδας. Με λίγα λόγια η αστυνομία ανά πάσα στιγμή γνώριζε που ήταν και τι έκανε. Αυτή και μόνο η επισήμανση καταδεικνύει πως η σύλληψη και η κράτηση του επιχειρηματία ήταν εντελώς αδικαιολόγητη και πασίδηλα προσχηματική.

Ένα δεύτερο ερώτημα αφορά την αιφνιδιαστική σπουδή που επέδειξε η Αστυνομία αμέσως μετά την συνέντευξη του Αργύρη Παπαργυρόπουλου στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στην οποία ο επιχειρηματίας εκφράζει την απογοήτευσή του αλλά και την ντροπή του για το κόμμα που πάντα υποστήριζε που είναι η Νέα Δημοκρατία.

Όμως στην ίδια συνέντευξη ο επιχειρηματίας σχολιάζει αρνητικά την συμπεριφορά των Funds, που τα αποκαλεί «κοράκια» και που έχουν αναλάβει να εισπράξουν τα οφειλόμενα έχοντας εξαγοράσει τα κόκκινα τραπεζικά δάνεια. Αυτό το κύκλωμα που λειτουργεί με ασυδοσία και στο απυρόβλητο, χωρίς καμία ανθρωπιά και διάθεση ρύθμισης των υποχρεώσεων των πολιτών έχοντας ως μοναδικό σκοπό την αρπαγή των περιουσιακών στοιχείων των δανειοληπτών.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}