Ξέπλυμα μέσω γνωστής εταιρίας real estate: Δεσμεύθηκαν ακίνητα αξίας 100.000.000€

 24/09/2023    09 : 25 : 09
δικαιοσυνη 1
60 / 100

Στη δέσμευση ακινήτων αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, που ανήκουν σε γνωστή εταιρία real estate, προχώρησε η Αρχή κατά του Ξεπλύματος Χρήματος, υπό τον επικεφαλής της, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, και ήδη το πόρισμά της διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω. Η εταιρία ανήκει στην Ελληνίδα σύζυγο ενός Κύπριου επιχειρηματία, που φέρεται να “επένδυσε” μαύρο χρήμα που συγκέντρωσε στην Αγγλία , στην εν λόγω επιχείρηση.

Από Αγγλία στην Ελλάδα
Στην Μεγάλη Βρετανία τον … έψαχναν, στην Ελλάδα τους οδήγησαν τα ίχνη του χρήματος. Η υπόθεση έχει ως πρωταγωνιστή έναν επιχειρηματία, Κυπριακής καταγωγής, ο οποίος εντοπίστηκε και καταδικάστηκε για απάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα ίχνη του όμως, παρά την καταδίκη του, εξαφανίστηκαν γιαυτό και οι Άγγλοι έστειλαν αίτημα ερεύνης στις ελληνικές αρχές. Και μπορεί ο ίδιος να μην εντοπίστηκε, όμως η δουλειά της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, ανέδειξε μια υπόθεση – μαμούθ. Συγκεκριμένα εντοπίστηκε να “εισφέρει” πακτωλό χρημάτων σε εταιρίες real estate που δημιουργούσε η ελληνίδα συζυγός του και αγόραζε πολυτελή ακίνητα σε Αττική και Μύκονο.

100 εκατομμύρια
Σύμφωνα με την έρευνα της Αρχής, μέσα σε έναν χρόνο, δια μέσω εταιριών που δημιουργούνταν, φέρονται να διακινήθηκαν τουλάχιστον 14-15 εκατομμύρια ευρώ, από την Αγγλία. Τα χρήματα αυτά εκτιμάται πως προέρχονται ως προϊόντα εγκλήματος από τις δραστηριότητες του Κύπριου στο Ηνωμένο Βασίλειο, και κατέληγαν στην αγορά ακριβών ακινήτων σε Αττική και Μύκονο. Έτσι με απόφαση της Αρχής δεσμεύθηκαν ακίνητα αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο επιχειρηματίας δεν εντοπίστηκε στη χώρα μας.

Διεκδίκηση
Η δέσμευση των ακινήτων όμως, πέραν της προφανούς διαβίβασης του πορίσματος στην Εισαγγελική Αρχή ώστε να κινηθεί η ποινική διαδικασία, δημιουργεί και αποζημιωτική βάση για τους “εξαπατηθέντες” από τον Κύπριο στη Μεγάλη Βρετανία. Δηλαδή, σύμφωνα με νομικές πηγές, οι άνθρωποι αυτοί θα μπορέσουν να διεκδικήσουν μεσω των δεσμευμένων ακινήτων να αποζημιωθούν για την ζημία την οποία, όπως υποστηρίζουν, υπέστησαν..

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}