Νέο τραπεζικό χρήμα στην Lamda του Λάτση…

Τρίτη 04/10/2023    01 : 21 : 56
ΛΑΤΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
70 / 100

LAMDA: Σε συμφωνία ήρθαν Eurobank και Πειραιώς με την για αναδιάρθρωση των εγκεκριμένων πιστωτικών γραμμών του project Ελληνικό, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Euro2day.gr.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, για τα έργα υποδομής και τα οικιστικά project στο Ελληνικό συμφωνήθηκε η άρση δέσμευσης επί κατάθεσης 167 εκατ. ευρώ, ώστε η παραπάνω ρευστότητα να χρησιμοποιηθεί από τη Lamda για καταβολή της δεύτερης δόσης του τιμήματος προς το ΤΑΙΠΕΔ. Σε αντάλλαγμα οι τράπεζες θα λάβουν ενέχυρα επί ακινήτων, υπόθεση στην οποία θα έχει ανάμειξη η Lamda Finance.

Επιπρόσθετα, οι τράπεζες θα ανοίξουν πιστωτική γραμμή 120 εκατ. ευρώ για τα έργα στο Ελληνικό, ποσό αισθητά χαμηλότερο του υφιστάμενου και θα καλύψουν τις ανάγκες κεφαλαίου κίνησης για καταβολή ΦΠΑ. Ο δανεισμός επομένως για τα έργα στο Ελληνικό θα μειωθεί σημαντικά.

Στον αντίποδα, θα αυξηθεί ο δανεισμός για τα δύο Malls, λόγω της ανόδου του κόστους κατασκευής. Μέρος της αύξησης του κόστους κατασκευής θα καλυφθεί από πρόσθετο τραπεζικό δανεισμό, ενώ το υπόλοιπο από ίδια συμμετοχή της Lamda.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}