Νέος ξεσηκωμός στη Χίο για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας!

 23/06/2024    08 : 42 : 18
πλειστηριασμοι
71 / 100

Σε κινητοποίηση την Τετάρτη 5 Ιούλη, ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, καλούν σωματεία και φορείς της Χίου, με συγκέντρωση στις 13.00, στην Alpha Bank Απλωταριάς.

Εξάλλου το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, προκήρυξε στάση εργασίας την Τετάρτη 5 Ιούλη, διαμαρτυρόμενο για τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας κατοίκου του νησιού και Καλεί όλους και όλες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 μ.μ. στο κατάστημα της Alpha Bank (Απλωταριά).

«Στις 7 Ιούλη είναι προγραμματισμένος ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας του συμπολίτη μας Γιάννη Παληού από την τράπεζα Alpha Bank. Μέχρι τώρα εμείς με τον αγώνα μας τους σταματήσαμε, τους καθυστερήσαμε. Σε όλη τη χώρα ξεσηκώνονται οι γειτονιές και αγωνιστικά διώχνουν τα “κοράκια” των τραπεζών, που κλέβουν το βιος του λαού. Το ίδιο κάναμε και με συμπατριώτη μας στη Μυτιλήνη με δυναμική διαμαρτυρία», σημειώνει και προσθέτει:

«Αυτός είναι ο δρόμος, να μην τους επιτρέψουμε να πάρουν τα σπίτια μας, να κόψουν το φαΐ το δικό μας και των παιδιών μας! Σήμερα είναι ο Γ. Παληός, αύριο χιλιάδες άλλοι. “Κακοπληρωτής”, “μπαταχτσής” δεν είναι ο λαός, είναι εκείνοι που παίρνουν πακτωλό δανείων, δανεικά κι αγύριστα!».

Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους βιοτέχνες, τους εμπόρους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους φοιτητές, τη νεολαία, τους ανέργους, τους συγγενείς και φίλους του Γ. Παληού, όλους τους Χιώτες και τις Χιώτισσες «να υψώσουμε και πάλι φωνή συμπαράστασης και αντίστασης».

Με προμετωπίδα το σύνθημα «Τα Σπίτια του Λαού τα σώζει ο Λαός!», απαιτεί: «Να σταματήσει ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας της οικογένειας του Γ. Παληού. Καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας. Διαγραφή μέρος του κεφαλαίου, τόκων και ανατοκισμών».

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Ν. Παληός, αναφέρει τα εξής:

«Μόνο η μαζική λαϊκή πάλη μπορεί να σώσει τα σπίτια του λαού και να το ξαναπούμε: Αγαπητές φίλες και φίλοι, σας καλώ την Τετάρτη 5 Ιουλίου στη μία το μεσημέρι έξω από την alpha bank Απλωταριάς στη διαμαρτυρία κατά του προγραμματισμένου πλειστηριασμού του μοναδικού σπιτιού μου με το αίτημα να σταματήσουν όλοι οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί, αλλά και γενικότερα να μπει φρένο στη λεηλασία της λαϊκής κατοικίας. Δεν είμαστε ούτε στρατηγικοί κακοπληρωτές ούτε μπαταχτσήδες. Είμαστε βιοπαλαιστές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ληστρικές απαιτήσεις των τραπεζών. Μόνο με την οργάνωση και πάλη μέσα στα σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος, όσοι από εμάς κινδυνεύουμε να χάσουμε το σπίτι μας μπορούμε να σταματήσουμε την αδηφαγία των τραπεζών και των κυβερνήσεων.

Μόνο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί να μπει εμπόδιο στα μέτρα που παίρνονται σε βάρος μας, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Η αλληλεγγύη που θα δείξουν στις γειτονιές μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, μπορεί να σώσει τα σπίτια μας. Το δείξαμε στο παρελθόν, όποτε χρειάστηκε, θα το κάνουμε και τώρα. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!».

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}