Νέοι πλειστηριασμοί για την οικογένεια Εμφιετζόγλου

 27/03/2023    06 : 55 : 48
εμφιετζογλου μυκονος
66 / 100

Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι η περιπέτεια της οικογένειας Εμφιετζόγλου με τους πλειστηριασμούς λόγω χρεών του παρελθόντος. Ήδη έχουν χαθεί σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, όπως ένα ακίνητο στην Κηφισιά, καθώς και το συγκρότημα της Ελληνικής Σωληνουργείας ενώ, όπως αποκαλύπτει σήμερα το newmoney, η συνέχεια θα δοθεί στις αρχές της ερχόμενης χρονιάς για τα οικόπεδα και τα σπίτια της οικογένειας στη Μύκονο.

Τα ακίνητα στο Αγράρι
Συγκριμένα πρόκειται για δύο πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν, -εάν μέχρι τότε δεν μεσολαβήσουν κινήσεις για την αναστολή τους-, στις 22 Φεβρουαρίου 2023. Οι πλειστηριασμοί στρέφονται κατά της κας Ελένης Εμφιετζόγλου (συζύγου του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου) και αφορούν:

-Αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο (μετά της επ’ αυτού ισόγειας κατοικίας) εκτάσεως 4.790,14 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση Αγράρι της Κτηματικής Περιφέρειας του Δήμου Μυκόνου του Δημοτικού Διαμερίσματος Άνω Μεράς, εκτός οικισμού εκτός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως.

Η ισόγεια κατοικία αποτελείται από λίβινγκ ρουμ, κουζίνα, γραφείο, δωμάτιο ύπνου, λουτρό, WC και βεράντες. Έχει συνολικό εμβαδόν 214,54 τ.μ., ενώ επί του αγροτεμαχίου έχει ανεγερθεί και μικρός Ναός, εμβαδού 25 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 1.516.000 ευρώ.

-Αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο (μετά της επ’ αυτού διώροφης οικίας) εκτάσεως 6.272,71 τ.μ. που βρίσκεται και αυτή στο Αγράρι, στο ίδιο σημείο καθώς τα δύο αγροτεμάχια είναι όμορα.

Σε αυτό έχει ανεγερθεί διώροφη οικοδομή που αποτελείται: α) στο ισόγειο από λίβινγκ ρουμ, κουζίνα, καθιστικό, δωμάτιο ύπνου, δύο λουτρά και βεράντες συνολικού εμβαδού 185,63 τ.μ. και β) στον Α όροφο από δύο ξενώνες, λουτρό, εξώστη εμβαδού 63,25 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς για αυτό το ακίνητο έχει οριστεί σε 1.524.000 ευρώ.

Η οφειλή και τα βάρη
Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Cepal Hellas, ως διαχειρίστρια της εταιρείας ειδικού σκοπού «Gemini Core Securisation Designated Activity Company», ενώ το ποσό της οφειλής ανέρχεται σε 500.000 ευρώ «που αποτελεί μέρος του συνολικού επιταχθέντος ποσού και ειδικότερα μέρους κεφαλαίου, όπως αυτό προκύπτει αναλυτικά στην από 06/06/2022 κοινοποιηθείσα επιταγή, με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος της υπέρ ης η εκτέλεση, για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό, καθ’ ότι ο περιορισμός στο ως άνω ποσό έγινε αποκλειστικά και μόνο για μείωση των εξόδων εκτέλεσης», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

emfetzioglou mykonos5

Τα δύο ακίνητα αποκτήθηκαν το 2007, ενώ πέραν της παρούσας αναγκαστικής κατάσχεσης που οδηγεί στον πλειστηριασμό, φέρουν προσημείωση υποθήκης για ποσό 6 εκατ. ευρώ υπέρ της Alpha Bank από τις 18 Αυγούστου 2010.

Όπως προστίθεται, στο περιθώριο της προσημείωσης έχει εγγραφεί στις 29-2-2012 μεταρρύθμιση «δυνάμει της από 7-2-20212 Πρόσθετης Πράξης αναγνωρίσεως και ρυθμίσεως οφειλών, ως προς το συνολικό χρεωστικό υπόλοιπο του δανείου και των δόσεων εξόφλησης». Στις 28-12-2017 υπήρξε ολική τροπή της προσημείωσης σε υποθήκη δυνάμει της υπ’ αριθμ. 3222/ 2016 Διαταγής Πληρωμής του Μον. Πρωτ. Αθηνών.

Τα διαδοχικά σφυριά
Η οικογένεια Εμφιετζόγλου της τεχνικής εταιρείας Μηχανική, έχει βρεθεί εδώ και καιρό στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Έτσι, στις 8 Ιουνίου άλλαξε χέρια το ακίνητο-κατοικία της κας Μελίνας Εμφιετζόγλου στην Κηφισιά που κατακυρώθηκε, με ένα ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης, στα 2.900.001 ευρώ.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο 1.737 τ.μ. στη θέση «Πύρνα» του Δήμου Κηφισιάς, με παλαιά διατηρητέα οικία, η οποία αποτελείται από υπόγειο 177,23 τ.μ., ισόγειο 152,55 τ.μ., Α’ όροφο 152,55 τ.μ. και δώμα 95,85 τ.μ. Η κατοικία έχει ανακαινισθεί εκ βάθρων το 1998.

Την ίδια μέρα έγινε ο επαναληπτικός πλειστηριασμός και για το ακίνητο της εταιρείας «Ελληνικά Σωληνουργεία», μια έκταση 450 στρεμμάτων περίπου στη θέση «Γλύφα» Δροσιάς κοντά στη Χαλκίδα, που κατακυρώθηκε και αυτή με ένα ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης, στα 5.510.001 ευρώ.

Για τις 5 Οκτωβρίου είχε προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός και για το μεγάλο συγκρότημα της «Βαλκάν Εξπόρτ» στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο τέθηκε σε αναστολή.

ΠΗΓΗ

—————————————————————————————————————————

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}