Μυρίζουν λουκέτα στους Servicers…

 23/02/2024    09 : 48 : 30
κοκκινα δανεια 1
70 / 100

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους servicers

Δεν υπήρχε λόγος να ξεκινήσει η Τράπεζα της Ελλάδος τη διαδικασία επαναδειοδότησης των εταιρειών διαχείρισης δανείων (servicers). Φαίνεται όμως πως κυβέρνηση και ΤτΕ έχουν υπ’ όψιν τους ότι λίγοι από τους σημερινούς παίκτες στην αγορά κόκκινων δανείων θα αντέξουν την πίεση του νέου αυστηρού και ασφυκτικού κανονιστικού πλαισίου.

Από το newmoney.gr

Ήδη όλα τα χαρτοφυλάκια του «Ηρακλή» υπο-αποδίδουν σε σχέση με την τιμή που προσδοκούν οι επενδυτές που αγόρασαν τα ομόλογα και στο εξής οι πιέσεις θα είναι αφόρητες.

Οι 3 μεγάλοι του κλάδου (DoValue, Cepal και Ιntrum) που σήμερα έχουν μερίδιο 83 % της αγοράς με βάση τη συνολική αξία των υπό διαχείριση ανοιγμάτων, θα σταματήσουν να πωλούν χαρτοφυλάκια και οι περίπου 15 «μικροί» θα πρέπει είτε να συγχωνευτούν είτε να απορροφηθούν είτε να κλείσουν.

Σήμερα στην Ελλάδα, η συνολική αξία των υπό διαχείριση ανοιγμάτων πλησιάζει τα 90 δισ. ευρώ και από ‘δω και πέρα η διαχείρισή τους θα είναι ακριβό και δύσκολο παιχνίδι.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}