Μπόχα στον Ελλαδιστάν: Έκαναν διάρρηξη και άρπαξαν υπολογιστές και δικογραφίες από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά

 15/07/2024    05 : 11 : 57
μποχα
68 / 100

Την διάρρηξη που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά με κλοπές δικογραφιών και υπολογιστών μέσα από γραφεία δικαστών, γνωστοποιούν οι ίδιοι οι δικαστές μιλώντας για πρόβλημα απουσίας μέτρων φύλαξης των δικαστικών κτιρίων, αλλά και προστασίας των δικαστικών λειτουργών.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Χρυσός, Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Δικαστηρίου παραβιάστηκαν γραφεία, μεταξύ των οποίων αυτό του αρχείου, του computer room αλλά και Προέδρων του Πρωτοδικείου.

Κατά τη διάρρηξη έκαναν φτερά υπολογιστές δικαστών, που ενδέχεται να περιέχουν αρχεία που σχετίζονται με δικογραφίες. Το γεγονός αυτό – όπως επισημαίνεται – “καθιστά επιτακτική την ανάγκη λήψης των εν λόγω μέτρων και ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση των αρμόδιων υπηρεσιών”.

Οι Εισαγγελείς
Σημειώνεται ότι κατ’ επανάληψη εισαγγελικές και δικαστικές ενώσεις έχουν αναφερθεί στο θέμα της ασφάλειας των δικαστηρίων. Μόλις προ ημερών η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος ανέφερε ότι η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία των δικαστηρίων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ομαλή εκδίκαση των υποθέσεων και τη νηφάλια και ορθή δικαστική κρίση και καλούσε την πολιτεία, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή επιθέσεων σε βάρος των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, που ευτελίζουν τη λειτουργία του κράτους στο σύνολό του.

Η ανακοίνωση
Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου του Πρωτοδικείου “κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε διάρρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά (Γούναρη 31-33, Πειραιάς). Παραβιάσθηκαν επτά (7) πόρτες γραφείων, μεταξύ των οποίων στο αρχείο του Δικαστηρίου, στο computer room και σε γραφεία Προέδρων. Εκλάπησαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακοί υπολογιστές που ανήκουν σε δικαστές και πιθανόν περιέχουν αρχεία που σχετίζονται με εκκρεμείς υποθέσεις.

Το παραπάνω γεγονός οφείλεται στην παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας του κτιρίου και συγκεκριμένα στην έλλειψη αστυνομικής φύλαξης, πορτών ασφαλείας, συναγερμού, καμερών, μηχανήματος ελέγχου εισερχομένων κλπ.

Το δυσάρεστο αυτό γεγονός καθιστά επιτακτική την ανάγκη λήψης των εν λόγω μέτρων και ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση των αρμόδιων υπηρεσιών”.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}