Μπόχα: Η Τράπεζα Πειραιώς έδωσε με δάνειο τα 4.300.000€ για να αγοράσει ο Πάτσης τα κόκκινα δάνεια που του…πούλησε

 21/03/2023    10 : 36 : 34
πατσης1
71 / 100

Κατάλαβες τώρα πως γίνονται οι μπίζνες των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα;; Με συνταγή αλά Πάτση…Δανείζουν τα funds να πάρουν κοψοχρονιά τα κόκκινα δάνεια, κι αυτά μετά να αρπάξουν περιουσίες δις! Οι εισαγγελείς όλα καλά;; Μήπως απορείτε και εσείς ακόμα γιατί πήραν ασυλία οι τραπεζίτες;; Φανταζόμαστε όχι…

Διαβάστε  τι μεταδίδει το mononews.gr

Αναπάντητα ερωτήματα

Ο βουλευτής Γρεβενών υποστηρίζει ότι το όλο θέμα προκύπτει εξαιτίας του ότι «πρώτη φορά εξελέγην βουλευτής, όταν έγινε η έρευνα για το Πόθεν Έσχες μου που γνωστοποιήθηκαν οι ξένες εταιρείες, δεν μου γνωστοποιήθηκε κάτι τέτοιο, θα μπορούσα να τις μεταβιβάσω στο γιο μου, αυτά είναι αστειότητες. Θα προσφύγω στη δικαιοσύνη, θα ζητήσω να αποζημιωθώ, δεν είμαι χθεσινός δικηγόρος, ούτε παιδάκι, ούτε είμαι από αυτούς που θα φοβηθούν τον Πολάκη και τον κάθε Πολάκη, θα του κάνω μηνύσεις».

Ωστόσο, τα αναπάντητα ερωτήματα που δημιουργούνται στην κοινή γνώμη είναι τεράστια. Και άπτονται ηθικών αλλά και πιθανώς, νομικών ζητημάτων.

Κατ’ αρχήν, αποκαλύπτεται ότι το 2010, όταν ο μέσος Έλληνας δεν μπορούσε να δει δάνειο ούτε με το κιάλι, ο κ. Πάτσης, πριν γίνει βουλευτής, κατάφερνε να αποσπάσει από την Τράπεζα Πειραιώς, υπό μορφή δανείων, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να διαχειριστεί «κόκκινα» δάνεια που φέρεται να αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους (4,3 εκατομμύρια ευρώ).

Επίσης, καταγγέλλεται ότι εκπροσωπεί τρεις εταιρείες του εξωτερικού, κάτι που είναι ασυμβίβαστο με την ιδιότητα του βουλευτή. Και σε κάθε περίπτωση, εφόσον αυτό είχε δηλωθεί στο Πόθεν Έσχες του 2020, δημιουργείται το μείζον ερώτημα: τι έκαναν οι ορκωτοί λογιστές που ελέγχουν τις σχετικές δηλώσεις;

Παράλληλα, ο κ. Πάτσης φέρεται να λαμβάνει, με απευθείας αναθέσεις, περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ μέσα σε δύο χρόνια (πάνω από 40 χιλιάδες το μήνα), από τα ΕΛΤΑ για νομικές υπηρεσίες, εκπροσωπώντας, όπως καταγγέλλεται, εταιρεία με έδρα τις Βρυξέλλες. Και το αμείλικτο ερώτημα είναι: πως είναι δυνατόν βουλευτής να «έπαιρνε δουλειές», όπως καταγγέλλεται, από εταιρεία (ΕΛΤΑ) που ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα;

Ακόμη, πως είναι δυνατόν ο βουλευτής ενός νομού, εν προκειμένω των Γρεβενών, να … συνεργάζεται, όπως καταγγέλλεται, έστω μέσω ενδιάμεσων εταιρειών, με το τοπικό νοσοκομείο, της περιφέρειας στην οποία εκλέγεται, λαμβάνοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ για νομικές συμβουλές;

Σε κάθε περίπτωση, και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο βουλευτής Γρεβενών-που και κατά το παρελθόν είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα- προαναγγέλλει ότι «η οδός της δικαιοσύνης είναι μονόδρομος», υποστηρίζοντας ότι πίσω απ όλα αυτά βρίσκεται ο ….Πολάκης, ο οποίος «με μισές αλήθειες που ισοδυναμούν με ένα μεγάλο ψέμα προσπάθησε ανεπιτυχώς για μια ακόμα φορά να μειώσει την επαγγελματική και επιχειρηματική μου διαδρομή και να πλήξει την πολιτική μου αξιοπρέπεια και προσωπικότητα», όχι μόνο δεν έπεισε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ,ούτε το κόμμα με το οποίο εξελέγη, αλλά επέφερε ένα σημαντικό πλήγμα στην παράταξη που υποτίθεται ότι υπηρετούσε, αγνοώντας πλήρως τα τεράστια προβλήματα που προκαλεί η κρίση και πλήττουν τους πολίτες.

Οι οποίοι βλέπουν με ανατριχίλα το εισόδημά του βουλευτή να εκτοξεύεται από 34.700 ευρώ- μαζί με τη σύζυγό του- το 2018, στα 242.000 ευρώ το 2020, με επιπλέον καταθέσεις 2,3 εκατομμύρια και συμμετοχές σε εταιρείες της τάξεως των 1,33 εκατομμυρίων.

Ανδρέας Πάτσης: Aπό τη Αυριανή και το Φροντιστήριο Αγαπηνού… μεγαλοεπενδυτής στα κόκκινα δάνεια

Από την Αυριανή της δεκαετίας του ΄80 και το φροντιστήριο του Νίκου Αγαπηνού, ο Ανδρέας Πάτσης βρέθηκε αρκετά χρόνια αργότερα… βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και να κάνει δουλειές εκατομμυρίων ευρώ στα κόκκινα δάνεια με την Πειραιώς.

Η διαδρομή για τον ταλαντούχο δικηγόρο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μυθιστορηματική, διότι εκτός από το στοιχείο της θεαματικής κοινωνικής και επαγγελματικής ανέλιξης περιλαμβάνει μετατοπίσεις και ανατροπές, που μόνο η πένα ενός ικανού συγγραφέα θα μπορούσε να περιγράψει.

Ο Ανδρέας Πάτσης λοιπόν μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την δημοσιογραφία τον συναντάμε στα στενά πίσω από τη Νομική να διδάσκει στο Φροντιστήριο του Νίκου Αγαπηνού Πολιτική Δικονομία και πιο συγκεκριμένα Αναγκαστική Εκτέλεση.

Η ειδίκευση του αυτή στις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμούς κλπ) τον φέρνει μερικά χρόνια αργότερα κοντά στην Πειραιώς η οποία επιζητούσε ένα καλό νομικό γραφείο για να ασχοληθεί με τις εισπράξεις από τους κακοπληρωτές και τα κόκκινα δάνεια.

Η συνεργασία αυτή το 2010 θα τεθεί σε νέα βάση με τη δημιουργία της εταιρείας ΠΛΑΤΩΝ.

Από το σημείο αυτό οι σχέσεις του ίδιου του Πάτση με την τότε διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς μπαίνουν σε μία νέα εποχή όπως παραδέχεται άλλωστε και ο ίδιος στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες.

Καταρχάς λαμβάνει δάνειο από την Πειραιώς 4,3 εκατ. ευρώ για να αγοράσει κόκκινα δάνεια ονομαστικής αξίας περίπου 60 εκατ. ευρω που ήθελε να ξεφορτωθεί η ίδια η Τράπεζα.

Από τη διαδικασία αυτή η Τράπεζα μειώνει τα κόκκινα δάνεια όχι όμως και το ρίσκο που αυτά συνεπάγονται, καθώς η αγορά τους γίνεται με δάνειο που ή ίδια χορηγεί !

Στη συνέχεια ο επενδυτικός του ορίζοντας διευρύνεται με την Κυπριακή εταιρεία HORSELORD LTD, με την οποία στην οποία είναι αποκλειστικός μέτοχος, συμμετείχε εισφέροντας περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ στην εταιρεία Lyktos Participations.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά και ελπίζουμε ότι κάποτε θα δεήσει να επιληφθεί επ΄αυτών η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, καθώς τόσο η παραπάνω εταιρεία όσο και άλλες πέντε Κυπριακές εταιρείες στις οποίες ο κ, Πάτσης συμμετείχε εταιρικά, δεν συμπεριλήφθηκαν στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης που αφορούσε την οικονομική κατάσταση του 2018.

Να θυμίσουμε ότι η η συμμετοχή σε off shore εταιρείες απαγορεύεται.

Αν θυμάστε για το λόγο αυτό είχε αποπεμφθεί το 2012 ο επιχειρηματίας Γιώργος Βερνίκος από την Κυβέρνηση λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία του ως υφυπουργός Ναυτιλίας.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε και εδώ:

Κάποιος να ενημερώσει τους Συριζαίους ότι ο Πάτσης επί Τσακαλώτου-Κουρμούση κούρευε προνομιακά τις οφειλές του μέσω Εξωδικαστικού

Τι γίνεται;; Ο Πάτσης είχε εισπρακτική, θυγατρική της Πειραιώς, με Πανταλάκη μέλος της;;

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}