Μορφή χιονοστιβάδας οι πλειστηριασμοί: Στο σφυρί ακίνητα κλωστοϋφαντουργών

 18/06/2024    11 : 42 : 53
Πλειστηριασμοι2
70 / 100

Το 2023 θα είναι η χρονιά που κλωστοϋφαντουργικές εταιρείες, άλλοτε εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, θα δουν τα ακίνητά τους να βγαίνουν στο σφυρί. Οι επόμενοι μήνες θα σφραγίσουν το τέλος μιας εποχής, καθώς εταιρείες από το ζενίθ της χρηματιστηριακής δόξας βρέθηκαν στο ναδίρ της επιχειρηματικής δραστηριότητας και κυρίως της επενδυτικής απαξίωσης, όπως σχολιάζουν χρηματιστές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μία μονάδα της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας της Θεσσαλονίκης, της οικογένειας Ακκά (Ελληνική Υφαντουργία), η Κλωστήρια Θράκης, στην Κομοτηνή, βγαίνει στο σφυρί τον ερχόμενο Ιανουάριο. Η οικογένεια Ακκά, αν και χαμηλών τόνων, γνώρισε δόξες μέσα από τα υφάσματα Denim, καθώς έφτασε να τα πουλάει ακόμα και σε μεγάλους παραγωγούς της Ευρώπης και γνωστά ονόματα, όπως η ιταλική Benetton. Πλέον, η μονάδα της Κομοτηνής βγαίνει σε πλειστηριασμό, με πρώτη προσφορά τα 5,4 εκατ. ευρώ.

Τον Φεβρουάριο του 2023, μία ακόμα πρώην εισηγμένη, γνωστή στους παλιούς επενδυτές, η Τεξαπρέτ, παίρνει σειρά και θα δει τον βιομηχανικό της χώρο στον δήμο Δέλτα Θεσσαλονίκης να βγαίνει στο σφυρί, με πρώτη προσφορά τα 3,93 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μετοχή είχε βγει από το Χρηματιστήριο το 2011 και το 2018 έγινε η διαγραφή της. Μία ακόμα γνωστή οικογένεια για τους επενδυτές του Χρηματιστηρίου θα δει ακίνητό της να βγαίνει στον πλειστηριασμό στα μέσα Ιανουαρίου.

Πρόκειται για την οικογένεια Δοντά, που το ακίνητό της, στο οποίο στεγαζόταν η μονάδα των Κλωστηρίων Πλεκτηρίων Αθηνών, πρόκειται να εκπλειστηριαστεί. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ακίνητο βγαίνει με τιμή πρώτης προσφοράς τα 2,7 εκατ. ευρώ.Τέλος, τον ερχόμενο Μάρτιο παίρνει σειρά η Ελφίκο, για να δει δικό της ακίνητο στο σφυρί, με τιμή εκκίνησης τα 2,2 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ακίνητο επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στη Θήβα. Η εταιρεία ήταν εισηγμένη και το 2012 διεγράφη.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}