Μιλάμε ακόμη για τις υποκλοπές;;

Δευτέρα 03/03/2024    02 : 16 : 34
παρακολουθησεις
65 / 100

Η Shadowy US Spy Company υπόσχεται να παρακολουθεί τους χρήστες κρυπτογράφησης για τον πλειοδότη.

Τα αρχεία που διέρρευσαν που εξετάστηκαν από το MintPress αποκαλύπτουν πώς οι υπηρεσίες πληροφοριών σε όλο τον κόσμο μπορούν να παρακολουθούν τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων στην πηγή τους και επομένως να προσδιορίζουν τους χρήστες παρακολουθώντας τις κινήσεις των smartphone και συσκευών Internet-of-Things (IoT), όπως το Amazon Echo.

Τα περιεχόμενα πυροδοτούν εκτενώς τον μύθο της ανωνυμίας κρυπτογράφησης και έχουν σοβαρές συνέπειες για άτομα και κράτη που επιδιώκουν να προστατεύσουν την οικονομική τους δραστηριότητα από τα αδιάκριτα βλέμματα εχθρικών κυβερνήσεων και αρχών.

Τα έγγραφα είναι μεταξύ ενός θησαυρού που σχετίζεται με τις μυστικές επιχειρήσεις της Anomaly 6, μιας σκιώδης ιδιωτικής κατασκοπευτικής εταιρείας που ιδρύθηκε από ένα ζευγάρι βετεράνων των Αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών.

Η εταιρεία ενσωματώνει κρυφά κιτ ανάπτυξης λογισμικού ή SDK σε εκατοντάδες δημοφιλείς εφαρμογές και, στην συνέχεια, κόβει στρώματα «ανώνυμων» δεδομένων για να αποκαλύψει ευαίσθητες πληροφορίες για οποιοδήποτε άτομο επιλέξει οπουδήποτε στην Γη, ανά πάσα στιγμή.

Συνολικά, το Anomaly 6 μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα περίπου τρία δισεκατομμύρια συσκευές smartphone -που ισοδυναμεί με το ένα πέμπτο του συνολικού πληθυσμού του πλανήτη, σε πραγματικό χρόνο.

Έχοντας προηγουμένως παραδώσει τα προϊόντα του στην Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, όπως αποκαλύφθηκε στις 6 Δεκεμβρίου, το Anomaly 6 χρησιμοποιεί τώρα την Βρετανική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Prevail Partners.

H προαναφερθείσα εταιρεία εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στον πόλεμο μεσολάβησης της Δύσης στην Ουκρανία ώστε να εμπορευθεί και να πουλά το προϊόν της σε διάφορες δυτικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών σε όλο τον κόσμο.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι οι ιδρυτές της εταιρείας φοβούνται ότι το παγκόσμιο δίκτυό της είναι εντελώς παράνομο βάσει των εθνικών και διεθνών καθεστώτων προστασίας δεδομένων.

Η διεθνής εμβέλεια επιτήρησης της εταιρείας θα μπορούσε να είναι πιο σαρωτική –και επεμβατική– από ό,τι ακόμη και αυτή της CIA και της NSA, η MintPress μπορεί να αποκαλύψει άτομα, οργανισμούς και κράτη που επιδιώκουν να παρακάμψουν τις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές δομές και συστήματα που διακρίνονται εξέχοντα στο μεφιτικό στόχαστρο του Anomaly 6 και η κατασκοπεία των συναλλαγών τους αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο των πωλήσεών σε κυβερνητικούς και ιδιωτικούς πελάτες.

Αυτή η οργουελική τεχνολογία δεν αφήνει πουθενά να κρυφτούν οι χρήστες κρυπτονομισμάτων σε όλο τον κόσμο.

Ποιος παρακολουθεί τους παρατηρητές;

Από την κυκλοφορία του Bitcoin το 2009, η ανωνυμία ήταν ένα απολύτως θεμελιώδες δόγμα του κρυπτονομίσματος. Η δυνατότητα πραγματοποίησης και λήψης πληρωμών ανώνυμης περιήγησης μέσω μιας ασφαλούς, αποκεντρωμένης πλατφόρμας χωρίς να χρειάζεται να καταχωρίσετε έναν επώνυμο τραπεζικό λογαριασμό ή ακόμη και να αλληλεπιδράσετε με καθιερωμένους χρηματοοικονομικούς θυρωρούς σε οποιοδήποτε στάδιο, ήταν και παραμένει ένα μοναδικό σημείο πώλησης για το περιουσιακό στοιχείο.

Η αρχή της ανωνυμίας λαμβάνεται τόσο σοβαρά υπόψη τόσο από επαγγελματίες κρυπτογράφησης όσο και από λάτρεις που οι πλατφόρμες του κλάδου βαθμολογούνται ανάλογα με τα επίπεδα απορρήτου τους. Πολλοί επιχειρηματίες κρυπτογράφησης, ορισμένοι από τους οποίους διαχειρίζονται εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για πελάτες, διεξάγουν επιχειρηματικές δραστηριότητες χωρίς να αποκαλύπτουν ποτέ τα ονόματά τους ή οποιαδήποτε πληροφορία ταυτοποίησης.

Οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων έχουν επενδύσει ακόμη και τεράστια ποσά σε εγχειρήματα κρυπτογράφησης με εντελώς πλασματικούς ιδρυτές -μια πρωτοφανής ανάπτυξη του κλάδου.

Ο ιστότοπος της Anomaly Six δεν διαθέτει άλλα δεδομένα εκτός από το όνομα, την επαφή και την τοποθεσία της εταιρείας.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, υπήρξαν αρκετές σαφείς ενδείξεις ότι η ανωνυμία των κρυπτονομισμάτων απειλείται σοβαρά και πράγματι θα μπορούσε ήδη να έχει εξουδετερωθεί από τον Αμερικανικό μηχανισμό πληροφοριών.

Τον Ιούνιο του 2021, αποκαλύφθηκε ότι το FBI είχε εντοπίσει και ανακτήσει με επιτυχία 2,3 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin που εκβιάστηκαν από χάκερ από την Colonial Pipeline σε μια επίθεση ransomware, η οποία είχε κλείσει τα συστήματα υπολογιστών της εταιρείας, προκαλώντας ελλείψεις καυσίμων και άνοδο στις τιμές του φυσικού αερίου.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να αποκαλύψουν πώς εντόπισαν πού κατέληξαν τα παράνομα κεφάλαια και αναγνώρισαν τους τελικούς ιδιοκτήτες 23 ξεχωριστών λογαριασμών κρυπτονομισμάτων που ανήκουν στο DarkSide, την συλλογική hacking που ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση, αν και δημόσιες δηλώσεις του διευθυντή της CIA, William Burns, τον Δεκέμβριο εκείνο το έτος μπορεί να δώσει μια ένδειξη.

Μιλώντας σε μια σύνοδο κορυφής της Wall Street Journal, αναγνώρισε ότι η Υπηρεσία του ασχολείται με «έναν αριθμό διαφορετικών έργων που επικεντρώνονται στα κρυπτονομίσματα».

«Αυτό είναι κάτι που κληρονόμησα. Ο προκάτοχός μου το είχε ξεκινήσει αυτό. Προσπαθούμε να εξετάσουμε και τις συνέπειες δεύτερης και τρίτης τάξης και να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας σε άλλα τμήματα της αμερικανικής κυβέρνησης να παράσχουν αξιόπιστες πληροφορίες για το τι βλέπουμε». είπε.

Αν και είναι βεβαίως αλήθεια ότι η ανωνυμία του κρυπτονομίσματος είναι ελκυστική για εγκληματικά στοιχεία και τρομοκρατικές ομάδες, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία απολύτως νόμιμων λόγων για την αναζήτηση της ιδιωτικής ζωής στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και την αποτροπή των ρυθμιστικών αρχών, των μεγάλων τραπεζών και των κυβερνήσεων από το να παρακολουθούν τι κάνει.

Για παράδειγμα, πολιτικά και κοινωνικά κινήματα κάθε είδους σε όλες τις γωνιές του πλανήτη έχουν αγκαλιάσει το περιουσιακό στοιχείο, καθώς μπορούν να υποστηριχθούν οικονομικά από το εξωτερικό χωρίς να μείνει κανένα ίχνος χαρτιού σε καμία από τις δύο πλευρές. Με την σειρά τους, οι ακτιβιστές μπορούν να στέλνουν χρήματα ο ένας στον άλλο και να κάνουν αγορές κρυφά και να οργανώνουν εκδηλώσεις και να δημιουργούν τοπικά και διεθνή δίκτυα υποστήριξης, χωρίς να αφήνουν τις αρχές να καταλάβουν τίποτα.

Στην Βενεζουέλα, τα κρυπτονομίσματα παρείχαν ζωτική ανάπαυλα σε μια ολόκληρη χώρα, καθώς οι ακρωτηριαστικές κυρώσεις υπό τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια έχουν στερήσει τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους πολίτες της την πρόσβαση και την δυνατότητα να αγοράσουν ακόμη και βασικά είδη πρώτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και των φαρμάκων.

Η αξία του εθνικού νομίσματος μειώθηκε σχεδόν στο μηδέν, οι συναλλαγές κρυπτογράφησης προσφέρουν κυριολεκτικά μια σωτηρία μέσω της οποίας είναι δυνατή η πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες και οι περιορισμοί εισαγωγής και εξαγωγής που επιβλήθηκαν από την Ουάσιγκτον παρακάμπτονται.

«Πρότυπα ζωής» και «τοποθεσίες κατάκλισης»

Του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ τον Φεβρουάριο του 2021 μια έκθεση σχετικά με τον αντίκτυπο των Αμερικανικών κυρώσεων στην Βενεζουέλα έκρινε ότι ήταν «συλλογική τιμωρία» και το Καράκας ζούσε με μόλις το 1% των εσόδων του πριν από τις κυρώσεις. Τον προηγούμενο Μάρτιο, 2021, ο Alfred de Zayas, πρώην ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, υπολόγισε ότι περισσότεροι από 100.000+ Βενεζουελάνοι είχαν πεθάνει ως αποτέλεσμα των περιορισμών.

Παρά το τερατώδες αυτό ανθρώπινο τίμημα και τις αμέτρητες εκκλήσεις από εξέχουσες ομάδες για τα δικαιώματα και διεθνείς θεσμούς να σταματήσουν τα δεινά, η Ουάσιγκτον επιβάλλει αυστηρά το καθεστώς κυρώσεων και επιδιώκει να τιμωρήσει σκληρά κάθε άτομο ή οργανισμό που βοηθάει τους περιορισμούς του Καράκας.

Ενώ τα μέτρα έχουν χαλαρώσει ελαφρώς μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η δίωξη του Κολομβιανού επιχειρηματία Alex Saab, που απήχθη από το Πράσινο Ακρωτήριο τον Οκτώβριο του 2020, για πώληση τροφίμων στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας συνεχίζεται.

Η Saab θα μπορούσε σύντομα να ενταχθεί στην αποβάθρα, εάν το Anomaly 6 έχει κάποια σχέση με αυτό. Μία από τις παρουσιάσεις πωλήσεων της εταιρείας που διέρρευσαν παρέχει πολλές περιπτωσιολογικές μελέτες που δείχνουν πώς η κατασκοπευτική τεχνολογία της μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών για να «καταλάβουν τις ενέργειες ατόμων που σχετίζονται με παραβιάσεις των κυρώσεων.

Με την εστίαση στην τοποθεσία του εγκεκριμένου χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, της Εθνικής Εποπτείας Κρυπτενεργών και Συναφών Δραστηριοτήτων (Sunacrip), που διαχειρίζεται όλες τις δραστηριότητες κρυπτογράφησης στην χώρα, το Anomaly 6 εντόπισε δύο συγκεκριμένες συσκευές IoT «που δείχνουν την αξία του A6 δεδομένων σε αυτή την προσπάθεια».

Τα δεδομένα καθαρισμού που δημιουργήθηκαν στον ιστότοπο από την 1η Ιανουαρίου 2020, το Anomaly 6 βρήκε χιλιάδες σήματα που εκπέμπονται από συσκευές IoT και smartphone. Από εκεί, “δημιούργησε το μοτίβο ζωής για τις συσκευές σε αυτήν την αναζήτηση” – με άλλα λόγια, τις τοποθεσίες που ταξίδεψαν οι κάτοχοι συσκευών προς και από, πότε και πού, από εκεί που ζούσαν.

Συνολικά, αυτές οι συσκευές παρήγαγαν «πάνω από 593.374 γεωγραφικά σημεία αναφοράς», στην Αργεντινή, την Κολομβία και την Βενεζουέλα.

Από αυτό το άμορφο σώμα, το Anomaly 6 αναγνώρισε μια συσκευή με «ένα μοναδικό μοτίβο ταξιδιού που την κάνει να αξίζει περαιτέρω έρευνα». Συγκεκριμένα, οι κινήσεις της έδειχναν ένα «πολύ καλά καθορισμένο μοτίβο ζωής μέσα και γύρω από το Καράκας» – αν και η εταιρεία δήλωσε ότι «ενδιαφερόταν πολύ περισσότερο για το ταξίδι της στα σύνορα της Κολομβίας στην συνοριακή περιοχή Cúcuta/San Antonio del Táchira».

Το ότι το Anomaly 6 μπόρεσε να παρακολουθεί αυτήν την συσκευή ενώ βρισκόταν σε πτήση λέγεται ότι υπογράμμιζε μια «μοναδική πτυχή» του συνόλου δεδομένων της. Η συσκευή «άσκησε λιγότερο από επτά ώρες ταξίδι από το Καράκας στο San Antonio del Táchira (Διεθνές Αεροδρόμιο Juan Vicente Gómez) το οποίο προσγειώθηκε (ή βρισκόταν σε τελική προσέγγιση στο 0923 στις 23 Φεβρουαρίου).

«Με λιγότερες από 10 πτήσεις την ημέρα κατά μέσο όρο σε αυτό το αεροδρόμιο (προ του Covid 19), δεν θα ήταν δύσκολο να εξακριβωθεί μια σύντομη λίστα προσωπικοτήτων που ενδιαφέρουν με πρόσβαση στα αρχεία ονομάτων επιβατών της Βενεζουέλας» καυχήθηκε το Anomaly 6 «Επιπλέον, μπορούμε να δούμε ότι αυτή η συσκευή διέρχεται στα σημεία διέλευσης των συνόρων σε σύντομο χρονικό διάστημα που εντοπίστηκε στην περιοχή».

Αυτή η συνοριακή περιοχή ήταν αξιοσημείωτη για το Anomaly 6, καθώς:

«Σύμφωνα με αναφορές ανοιχτού κώδικα, ιστορικά, οι Βενεζουελάνοι χρησιμοποιούσαν συνοριακές περιοχές για παραλαβή μετρητών για να παρακάμψουν τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ. Τέτοιες δραστηριότητες παρέχουν πρόσβαση σε σκληρό νόμισμα σε φορείς και κυβερνήσεις που έχουν αποκοπεί από τις πλατφόρμες συναλλαγών σε δολάρια των ΗΠΑ».

«Μια ‘δεύτερη συσκευή ενδιαφέροντος’ βρέθηκε ότι ταξίδεψε στο Μεντεγίν της Κολομβίας και το ‘μοτίβο ζωής’ της έδειξε ότι ο ιδιοκτήτης της είχε «συνδέσεις με το οικονομικό/τραπεζικό περιβάλλον. Και οι δύο αυτές συσκευές παρουσιάζουν ‘μοτίβα ζωής’ που δικαιολογούν περαιτέρω εξερεύνηση, ειδικά όταν συνδυάζονται με το γεγονός [sic] ότι έχουν εντοπιστεί στα κεντρικά γραφεία της Sunacrip. Περαιτέρω έρευνα μπορεί να βρει τοποθεσίες κάτω από το κρεβάτι, καθώς και άλλες πληροφορίες για τοποθεσίες επιχειρήσεων, διεθνή ταξίδια και άλλες συντοπίσεις συσκευών.» κατέληξε το Anomaly 6.

Ο Διάβολος μας γυροφέρνει.

Λόγω μιας εξαιρετικά επιτυχημένης καμπάνιας των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης επί πολλά χρόνια για την δαιμονοποίηση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και κατ’ επέκταση του λαού της, ορισμένοι Αμερικανοί πολίτες να είναι εντελώς αδιάφοροι για την κατάσταση του Καράκας και εγκρίνουν τις προσπάθειες να αποτραπεί η παράκαμψη των κυρώσεων από το κράτος.

Ωστόσο, η ευκολία με την οποία τα εργαλεία μαζικής παρακολούθησης του Anomaly 6 θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στην εγχώρια αγορά και η πιθανότητα που έχουν ήδη να το κάνουν αυτό, θα πρέπει να τους κάνει να προβληματιστούν.

Όπως αποκάλυψα στην αρχική μου αναφορά, από έγγραφα που διέρρευσαν και εξετάστηκαν από το “The Grayzone”, το Anomaly 6 μπορεί να αναγνωρίσει τους χρήστες smartphone στις ΗΠΑ με όνομα, διεύθυνση και ιστορικό ταξιδιού.

Μια άλλη παρουσίαση πωλήσεων που διέρρευσε περιγράφει πώς συνδέοντας το σήμα smartphone ενός ανώνυμου ατόμου που καταγράφηκε στην Βόρεια Κορέα με ένα δίκτυο ξενοδοχείων, σχολείων και άλλων τοποθεσιών. Η εταιρεία προσδιόρισε με φοβερή ακρίβεια την ταυτότητά τους, την οικογενειακή τους κατάσταση, πού εργάζονταν και ζούσαν, τα ονόματα των παιδιών τους και των σχολείων και των πανεπιστημίων στα οποία σπουδάζουν και πολλά άλλα.

Τέτοιες δυνατότητες αναμφίβολα θα είχαν μεγάλο ενδιαφέρον για την CIA και την NSA – και οι δύο θεωρητικά απαγορεύεται να κατασκοπεύουν πολίτες των ΗΠΑ, αλλά έχουν εμπλακεί επανειλημμένα σε διαμάχες για την συμμετοχή τους σε τέτοια δραστηριότητα. Ο Έντουαρντ Τζόζεφ Σνόουντεν (Edward Joseph Snowden, 21 Ιουνίου 1983) είναι Αμερικανός τεχνικός (διαχειριστής συστημάτων) που εργαζόταν, βάσει συμβολαίου, για την NSA και την CIA. Το 2013, ο Σνόουντεν διοχέτευσε στον τύπο απόρρητες πληροφορίες από την NSA σχετικά με τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι Αμερικανικές και Βρετανικές κυβερνήσεις. Οι πληροφορίες αποκαλύπτουν τα προγράμματα παρακολούθησης που τρέχει η NSA με την αγαστή συνεργασία εταιριών τηλεπικοινωνιών και Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Ανησυχητικά, αποκαλύφθηκε ότι η CIA για πολλά χρόνια προσπαθούσε να συλλέξει μαζικά διεθνή οικονομικά δεδομένα για την παρακολούθηση των πηγών χρηματοδότησης του Ισλαμικού Κράτους και παρεμπιπτόντως συγκέντρωσε ογκώδεις ποσότητες ευαίσθητων πληροφοριών για πολίτες των ΗΠΑ στην διαδικασία.

Βαριά διασκευασμένα αρχεία που σχετίζονται με την συνεννόηση αποκαλύφθηκαν λόγω της πίεσης των γερουσιαστών Ron Wyden και Martin Heinrich της Επίλεκτης Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας. Μετά την εξέταση του υλικού, έγραψαν στον Διευθυντή Πληροφοριών των ΗΠΑ, Avril Haines, προειδοποιώντας δικαίως την CIA ότι αυθαίρετα αγνόησε μακροχρόνιους συνταγματικούς ελέγχους και ισορροπίες στις εγχώριες δραστηριότητες της Υπηρεσίας.

«Η CIA το έκανε εντελώς εκτός του θεσμικού πλαισίου που το Κογκρέσο και το κοινό πιστεύουν ότι διέπει αυτήν την συλλογή και χωρίς καμία δικαστική, κοινοβουλευτική ή ακόμα και εκτελεστική εποπτεία που συνοδεύει την συλλογή της FISA», κατήγγειλαν.

Οι υπηρεσίες του Anomaly 6, φυσικά, σημαίνουν ότι η CIA και η NSA μπορούν να αποφύγουν τους περιορισμούς, χωρίς να φοβούνται ότι θα βρεθούν σε δύσκολη θέση.

Άλλες υπηρεσίες που επιτρέπεται να παρακολουθούν τους Αμερικανούς μπορούν επίσης τώρα να το κάνουν χωρίς ένταλμα. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι η κατασκοπεία της θα περιοριζόταν σε οικονομικές συναλλαγές.

«Τα δεδομένα Anomaly 6 μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις πολλαπλών χρήσεων για την υποστήριξη καταστάσεων κυβερνο-πληροφοριών και επιχειρησιακής χρήσης», δηλώνει το έγγραφο πωλήσεων κρυπτογράφησης που διέρρευσε.

«Χρησιμοποιώντας πολλαπλές μεθοδολογίες στόχευσης, αυτά τα δεδομένα μπορούν να υποστηρίξουν την δημιουργία μιας πολύ ανώτερης εικόνας νοημοσύνης που επιτρέπει στους πελάτες να κινηθούν προς τις τελικές καταστάσεις που μπορούν να ενεργήσουν. Ο συνδυασμός δεδομένων A6 με άλλα σύνολα απόρρητων και μη ταξινομημένων δεδομένων τοποθετεί τον πελάτη στην πρώτη γραμμή του χώρου αποστολών στον κυβερνοχώρο».

Άλλα αρχεία του Anomaly 6 που διέρρευσαν δείχνουν ανοιχτά πώς η τεχνολογία του είναι ώριμη τόσο για σκοπούς «αντικατασκοπίας» όσο και για «ανάπτυξη πηγών» και δεν είναι απλώς πολίτες των ΗΠΑ στην γραμμή βολής. Η εταιρεία υπερηφανεύεται ότι κατασκόπευε τις κινήσεις «συσκευών από άλλες φιλικές χώρες», συμπεριλαμβανομένων των μελών του παγκόσμιου κατασκοπευτικού δικτύου Five Eyes και της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Με άλλα λόγια, το Anomaly 6 μετατρέπει κάθε πολίτη στην Γη δυνητικό “πρόσωπο ενδιαφέροντος” για τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Γίνετε στόχος για στρατολόγηση, παρακολούθηση, παρενόχληση και πολύ, πολύ χειρότερα, στις πιο προσωπικές λεπτομέρειες της ιδιωτικής τους ζωής εύκολα προσβάσιμες από σκοτεινούς παράγοντες με λίγα κλικ ενός κουμπιού και χωρίς την γνώση ή την συγκατάθεσή τους.

Ενώ τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δεν έχουν ακόμη αναγνωρίσει την διαρροή των ευαίσθητων εσωτερικών εγγράφων της εταιρείας, αυτό έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός διεθνούς σκανδάλου ιστορικών διαστάσεων σε επίπεδο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Για να σταματήσει επιτυχώς το Anomaly 6 και οι υπηρεσίες πληροφοριών να μην μπορέσουν να παραβιάσουν κατάφωρα το απόρρητο αναρίθμητων πολιτών, θα απαιτηθεί συντονισμένη συλλογική δράση από αυτούς τους πολίτες σε όλο τον κόσμο. Πόσο εφικτό είναι αυτό; Το να ενδιαφερθούν οι πολίτες με την απίστευτη πλύση εγκεφάλου που υφίστανται καθημερινά;

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}