Μια ταινία-παραγωγή του ζεύγους Obama θα μπορούσε να μας προετοιμάζει γι΄αυτό που έρχεται;;

 25/02/2024    07 : 24 : 48
leave the world behind ταινια
70 / 100

Το «Leave the World Behind» απεικονίζει την αποκάλυψη της κοινωνίας στον απόηχο μιας αιφνιδιαστικής επίθεσης από έναν άγνωστο δράστη. Πολλοί πιστεύουν ότι η ταινία, σε παραγωγή των Barack και Michelle Obama, προβλέπει μια κυβερνοεπίθεση στο ηλεκτρικό δίκτυο των ΗΠΑ.

Analysis by Dr. Joseph Mercola/January 06, 2024

Μια κυβερνοεπίθεση που θα κάνει την πανδημία του COVID να μοιάζει με μικρή ταλαιπωρία σε σύγκριση με όσα μας έχει «υποσχεθεί» επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια ο ιδρυτής του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) Klaus Schwab.

Το «Leave the World Behind» δεν κηρύττει ιδεολογίες ετοιμότητας ούτε επιδίδεται σε αποκαλυπτικές φαντασιώσεις. Αντίθετα, προσφέρει μια ματιά στις πιθανές συνέπειες των κοινωνικών καταστροφών και στην ικανότητα της ανθρώπινης κατάστασης τόσο για απόγνωση όσο και για ανθεκτικότητα

Παροτρύνει τους θεατές να αντιμετωπίσουν τα δικά τους τρωτά σημεία, ενθαρρύνοντας μια κριτική εξέταση της εξάρτησής μας από διασυνδεδεμένα συστήματα και τη σημασία της δημιουργίας ατομικών και κοινοτικών πόρων
Εμπνευστείτε από την ταινία, όχι για να ζήσετε με φόβο, αλλά για να ενεργήσετε με πρόθεση. Φτιάξτε τη δική σας «Κιβωτό», ακονίστε τις δεξιότητές σας και καλλιεργήστε μια ισχυρή κοινότητα γύρω σας.

Αγκαλιάζοντας την ετοιμότητα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις αβεβαιότητες του μέλλοντος με ανθεκτικότητα και ελπίδα

 

Στο παραπάνω βίντεo oι Patrick Bet-David, Adam Sosnick, Tom Ellsworth και Vincent Oshana στο PBD podcast συζητούν εάν η ανατριχιαστική νέα ταινία του Barack Obama στο Netflix που βασίζεται στο ψυχωτικό μυθιστόρημα του Rumaan Alam,, «Leave the World Behind», μπορεί να προβλέπει αυτή την επίθεση στον υπολογιστή. Το ηλεκτρικό δίκτυο είναι επικείμενο.

Σίγουρα, μια κυβερνοεπίθεση θα κάνει την πανδημία του COVID να μοιάζει με μικρή ταλαιπωρία σε σύγκριση με όσα έχει «υποσχεθεί» επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια ο Ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) Klaus Schwab και άλλοι παγκοσμιοποιητές.

Το «Leave the World Behind» πίσω δεν απεικονίζει απλώς την αποσύνθεση της κοινωνίας όπως την ξέρουμε μετά από μια αιφνιδιαστική επίθεση από έναν άγνωστο δράστη, αλλά χρησιμεύει ως έντονο κάλεσμα αφύπνισης για να εξετάσουμε την ετοιμότητά μας για έναν κόσμο χωρίς τα γνωστά δεκανίκια της σύγχρονης υποδομής. Ξεχάστε τα ζόμπι και τις εισβολές εξωγήινων. Αυτή η ταινία βυθίζεται στην πιο τρομακτική, πιο αληθοφανή πιθανότητα μιας αργής, ύπουλης κατάρρευσης των συστημάτων που στηρίζουν την καθημερινή μας ζωή. Η προσέγγιση αυτής της ταινίας με επίγνωση βοηθά στην αποσυσκευασία πολλών ελαφρώς καλυμμένων αφηγήσεων.

Τεχνοκρατικές συγκεντρωτικές παγκόσμιες ατζέντες όπως η Μεγάλη Επαναφορά, η μείωση του πληθυσμού ή η κοινωνική πίστη, τα συστήματα βαθμολόγησης που θα διαβρώσουν την αυτονομία θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσω μηχανικών κρίσεων που συγκεντρώνουν την υπακοή του κοινού. Είτε πρόκειται για γεγονότα βιοτρομοκρατίας, κυβερνοεπιθέσεις, lockdowns n ή στρατηγικές δολιοφθορές στο ηλεκτρικό δίκτυο που υπερισχύουν της ελευθερίας για την «ασφάλεια», το κοινωνικό PTSD ωθεί τους ανθρώπους να αποδεχτούν νέους κανόνες για σταθερότητα.

Oι προκλήσεις καταστροφών είναι τεράστιες ευκαιρίες για έλεγχο όταν το κοινό είναι πολύ συγκλονισμένο και τρομαγμένο ώστε να μπορέσει να ελέγξει εξονυχιστικά τις ροές κεφαλαίων ή να κάνει ερωτήσεις.

Qui Bono; Ποιος ωφελείται; Αυτοί που ενορχήστρωσαν την κρίση

Ο Schwab κατά τη διάρκεια των σχολίων στη Σύνοδο Κορυφής του WEF τον Μάιο του 2022 στο Davos είπε στο προσεκτικά επιμελημένο κοινό: «Το μέλλον δεν είναι κάτι που συμβαίνει απλώς. Το μέλλον χτίζεται από εμάς, από μια πανίσχυρη κοινότητα, όπως εσείς εδώ σε αυτό το δωμάτιο.”

Θεωρία συνωμοσίας ή προειδοποιητική ιστορία;

Εμείς οι άνθρωποι, ενωμένοι, δεν θα νικηθούμε ποτέ. Όπου ευδοκιμεί η αποκέντρωση, το ίδιο συμβαίνει και με την ελευθερία. Αυτή η διαμάχη εκτείνεται πέρα από την ιστορία της ταινίας, εμπλέκοντας ερωτήματα σχετικά με τις δυνατότητες των μέσων ενημέρωσης να επηρεάσουν τα γεγονότα του πραγματικού κόσμου και τις ανησυχίες μιας κοινωνίας που βρίσκεται συνεχώς στον γκρεμό της αλλαγής. Η ταινία επικεντρώνεται στην οικογένεια Sanford καθώς οι ειδυλιακές διακοπές τους στο Hamptons διαλύονται από κρυπτικές προειδοποιήσεις για μια καταστροφή. Καθώς τα δίκτυα επικοινωνίας τρεμοπαίζουν η ύπαρξή τους εξαρτάται από έναν ιστό διασυνδεδεμένων συστημάτων επισφαλώς ισορροπημένων στα όρια της κατάρρευσης. Αυτή η ευπάθεια, που αντικατοπτρίζεται σε αμέτρητες πτυχές της σύγχρονης ζωής, γίνεται το κεντρικό θέμα της ταινίας, εξυπηρετώντας την έντονη υπενθύμιση της εξάρτησής μας από την ηλεκτρική ενέργεια, το διαδίκτυο και τις υλικοτεχνικές αλυσίδες εφοδιασμού που τώρα φαίνονται τόσο εύκολα να διαταραχθούν.

Προγνωστικός Προγραμματισμός;

Αλλά το “Αφήστε τον κόσμο πίσω” δεν είναι απλώς μια προειδοποιητική ιστορία: Είναι ένας καταλύτης για άβολες ερωτήσεις. Κάποιοι εικάζουν ότι αποτελεί προγνωστικό προγραμματισμό λόγω της συμπερίληψης κρυπτικών σημείων και συμβόλων. Η προγνωστική θεωρία προγραμματισμού προτείνει ότι τα μέσα εκθέτουν διακριτικά τις μελλοντικές ατζέντες με τρόπο που το κοινό καταναλώνει χωρίς αντίσταση. Στο παραπάνω βίντεο, η Ολλανδή νομική φιλόσοφος Eva Vlaardingerbroek συζητά την προγνωστική γωνία προγραμματισμού της ταινίας στο «War Room» του Bannon. Όπως πολλές άλλες, πιστεύει ότι η ταινία μας δείχνει τι μας επιφυλάσσουν οι παγκοσμιοποιητές όπως το WEF.

Ο Archie, ο γιος των Sanfords, φορώντας ένα μπλουζάκι με τη λέξη «Υπακοή» σε όλη την ταινία, ρίχνει υποψίες στην αφήγηση. Το μπλουζάκι “Obey” είναι μια αναφορά στην ταινία του 1988 του John Carpenter “They Live”, η οποία πραγματεύεται ομοίως την εμμονή της κοινωνίας με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την αδυναμία του κοινού να δει τους άρπαγες του σώματος όπως ήταν. Εν ολίγοις, οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να δουν την πραγματικότητα όπως ήταν.

Είναι το μπλουζάκι του Archie “Obey” απλώς ένα νεύμα στην παιδική έκφραση της εξέγερσης ή μια ανατριχιαστική πρόβλεψη ενός μέλλοντος όπου η συμμόρφωση γίνεται πρωταρχικής σημασίας μπροστά στο κατασκευασμένο χάος;

Προσθέτοντας περαιτέρω καύσιμο σημειώνουμε ότι η εταιρία παραγωγής της ταινίας είναι η Higher GroundProductions συνιδρυτές της οποίας είναι ο Barack και η Michelle Obama. Αυτή η σύνδεση, λένε πολλοί, υποδηλώνει επίσης μια συγκαλυμμένη ατζέντα.

Η εξάρτηση των Sanfords από τις σύγχρονες ανέσεις και την τεχνολογία υπογραμμίζει τους κινδύνους του εφησυχασμού και την ευθραυστότητα της ύπαρξής μας. Αντίθετα, ο κύριος Scott, ο αινιγματικός γείτονας, ενσαρκώνει την ετοιμότητα και την επινοητικότητα. Η συσσώρευση προμηθειών και η προληπτική προσέγγισή του επιδεικνύει τη δύναμη της προσωπικής ευθύνης απέναντι στην κρίση. Το «Leave the World Behind» δεν κηρύττει ιδεολογίες ετοιμότητας ούτε επιδίδεται σε αναποκαλυπτικές φαντασιώσεις. Αντίθετα, προσφέρει μια ματιά στις πιθανές συνέπειες των κοινωνικών καταστροφών και στην ικανότητα της ανθρώπινης κατάστασης τόσο για απόγνωση όσο και για ανθεκτικότητα.

Παροτρύνει τους θεατές να αντιμετωπίσουν τα δικά τους τρωτά σημεία, ενθαρρύνοντας μια κριτική εξέταση της εξάρτησής μας από διασυνδεδεμένα συστήματα και τη σημασία της οικοδόμησης ατομικών και κοινοτικών πόρων.

Ο ζωτικός ρόλος της εμπιστοσύνης σε ταραχώδεις καιρούς ξετυλίγεται. Η αφήγηση υπονοεί στρατηγικά ότι οι αξίες και οι δομές πάνω στις οποίες χτίζουν τη ζωή τους τα άτομα μπορεί να καταστούν παρωχημένες εν μία νυκτί και εκθέτει την ατυχή πραγματικότητα ότι μέσα σε αναταραχή, η ανθρώπινη φύση συχνά οδηγεί σε αποσύνθεση αντί ενότητα, όπου η εμπιστοσύνη διαβρώνεται, και τα άτομα τείνουν να προδίδουν παρά να βοηθούν το ένα το άλλο. Ως εκ τούτου, η ταινία αποκαλύπτει τα εγγενή τρωτά σημεία στις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις.

Στον πυρήνα της, η αφήγηση υπαινίσσεται την ανησυχητική πραγματικότητα ότι σε μια κρίση, οι ανθρώπινες σχέσεις πιθανότατα θα παραπαίουν. Αυτό εκθέτει τα τρωτά σημεία καθώς οι άνθρωποι, οδηγούμενοι από ένστικτο απελπισία, μπορεί να προδώσουν ο ένας τον άλλον, αφήνοντας την ίδια την ουσία της εμπιστοσύνης να διαρρηγνύεται μπροστά στις αντιξοότητες. Το παραπάνω βίντεο έχει μια εντελώς διαφορετική άποψη για τον χαρακτήρα της Rose. Η παιδική της αθωότητα μέσα στο χάος είναι μια έντονη αντίθεση και η αφέλειά της χρησιμεύει ως φακός μέσα από τον οποίο γινόμαστε μάρτυρες αθωότητας μέσα στην αναταραχή, καθώς παλεύει με μια άγνωστη κατάσταση.

Η Rose συμβολίζει μια βαθιά αλήθεια για την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας – ένα χαρακτηριστικό που συχνά εξασθενεί τη μετάβαση των ατόμων στην ενηλικίωση. Ο ρόλος της ως στήριγμα για όλα τα παιδιά γίνεται προφανής, προσφέροντας ένα βαθύ μάθημα εν μέσω ταραχών. Τα παιδιά, με την ακλόνητη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, μπορούν να χρησιμεύσουν ως ισχυρά πρότυπα και δάσκαλοι σε ταραχώδεις στιγμές. Η αθωότητα της Rose αντικατοπτρίζει αυτήν την ακλόνητη εμπιστοσύνη, υπογραμμίζοντας ένα πολύτιμο μάθημα που χάθηκε στο ταξίδι προς την ενηλικίωση – μια υπενθύμιση για την αναζωπύρωση της εμπιστοσύνης στον εαυτό μας, ειδικά σε περιόδους αβεβαιότητας και αναταραχών. Η εμμονή της Rose με την παρακολούθηση του τελευταίου επεισοδίου του «Friends» μπορεί επίσης να είναι συμβολική της επιθυμίας της για επίλυση, απάντηση στο ερώτημα, “Πώς τελειώνει;” κάτι που δεν καταλαβαίνουν οι θεατές του «Leave the World Behind».

Ενώ η ταινία μπορεί να εγείρει άβολα ερωτήματα σχετικά με τη χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης και τον κοινωνικό έλεγχο, προσφέρει επίσης έναν φάρο ελπίδας – την ελπίδα ότι αναγνωρίζοντας τα τρωτά μας σημεία , ενισχύοντας την ανθεκτικότητα και συμμετέχοντας σε ειλικρινείς συζητήσεις, μπορούμε να βγούμε από τις σκιές της πιθανής κατάρρευσης πιο ενημερωμένοι, προσαρμοστικοί και ενδυναμωμένοι. Πιστεύω ότι υπάρχει πολύ πραγματική πιθανότητα να συμβεί το σενάριο που απεικονίζει η ταινία. Δεδομένων όλων όσων γνωρίζουμε, θα ήταν ανόητο να αγνοήσετε αυτήν την προειδοποίηση και να είστε απροετοίμαστοι για μια καταστροφή όπως αυτή.

Σε περίπτωση βλάβης του δικτύου και κατάρρευσης υποδομής, η κατανόηση ότι το χάος θα επικρατήσει στους δρόμους είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να ενημερώνει τις αποφάσεις και τις προετοιμασίες σας. Και, όσο επιμένει η αστοχία του δικτύου, τόσο πιο σοβαρό θα γίνεται το χάος. Αν και το lockdown ενδέχεται να μην επιβληθεί, το να βγείτε έξω από την ιδιοκτησία σας θα είναι επικίνδυνο. Το να είστε σε θέση να μένετε προστατευμένοι στο σπίτι θα είναι πρωταρχικής σημασίας για την ασφάλεια, λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους βλάβης ή χειρότερα μέσα στο χάος. Έτσι, η προετοιμασία είναι το κλειδί. Η αναγνώριση και η απόκτηση απαραίτητων στοιχείων τώρα, ενώ μπορείτε ακόμα, είναι ζωτικής σημασίας. Δύο βασικές ανάγκες ξεχωρίζουν: το φαγητό και το νερό. Και τα δύο εξετάζονται στις παρακάτω ενότητες.

Προετοιμασία φαγητού

Οι περισσότερες συμβουλές προετοιμασίας δεν έχουν ιδέα για τη βέλτιστη υγεία, και ενώ οι προτάσεις τους για κράκερ και φασόλια θα σας κρατήσουν ζωντανούς, θα επιδεινώσουν επίσης την υγεία σας. Μετά από προσεκτική ανάλυση και προβληματισμό, σας προτείνω να εξετάσετε το ενδεχόμενο να έχετε αρκετά από τα υγιεινά προϊόντα που αναφέρονται παρακάτω για να σας κρατήσουν για δύο έως οκτώ εβδομάδες, καθώς θα βελτιώσουν την υγεία σας. Εάν αποθηκεύετε μεγαλύτερες ποσότητες, θα είναι χρήσιμο να εναλλάσσετε τα τρόφιμα και να τρώτε πρώτα τα παλαιότερα.

Υγιείς υδατάνθρακες

Εξετάστε το ενδεχόμενο να αποθηκεύετε πολλά κιλά φρούτων για κάθε ενήλικα. Αυτά τα αντικείμενα είναι ευπαθή και μπορεί να διαρκέσουν μόνο έως δύο εβδομάδες. Τα φρούτα είναι, χωρίς αμφιβολία, ο πιο υγιεινός υδατάνθρακας που μπορείτε να καταναλώσετε. Επιλέξτε τα αγαπημένα σας φρούτα. Οι μπανάνες είναι λιγότερο από ιδανικές λόγω της τάσης τους να δημιουργούν υψηλότερα επίπεδα τρυπτοφάνης. Τα φρούτα πρέπει να είναι ώριμα και γλυκά· διαφορετικά καλό είναι να τα αποφεύγετε. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τους χυμούς φρούτων στην κατάψυξή σας. Είναι συνήθως σε πλαστικά μπουκάλια και αν τα καταψύξετε το πλαστικό διαστέλλεται και θα χωρέσει τον επιπλέον όγκο, ενώ αν είναι σε γυαλί το δοχείο θα σπάσει.

Ο καλύτερος χυμός του εμπορίου είναι ο Evolutionbrand, καθώς είναι ψυχρής έκθλιψης και μη παστεριωμένος. Το Uncle Matt’s είναι ένα από τα επόμενα καλύτερα. Το λευκό ρύζι αποθηκεύεται καλά και είναι πολύ καλύτερο από το καστανό ρύζι, οι ίνες του οποίου δεν χωνεύονται και επομένως τροφοδοτούν τα βακτήρια που παράγουν ενδοτοξίνες στο έντερο σας.

Δεν είναι παράλογο να αποθηκεύετε οκτώ σακούλες των 20 κιλών με λευκό ρύζι ως πηγή έκτακτης ανάγκης θερμίδων για τον εαυτό σας, τα κατοικίδια ζώα και την κοινότητά σας. Μπορεί να αποθηκευτεί για χρόνια καθώς είναι ως επί το πλείστον καθαρός υδατάνθρακας με πολύ λίγο λίπος που μπορεί να ταγγίσει και, σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα δημητριακά, ουσιαστικά δεν έχει λινολεϊκό οξύ (LA).

Πρωτείνη/Λίπος

Στη φύση, η πρωτεΐνη συνήθως συνοδεύεται από λίπος, γι’ αυτό τα συνδύασα. Μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε μερικούς μήνες κρέας στην κατάψυξη, αλλά οι χορτοφάγοι θα χρειαστούν άλλες επιλογές. Τα κρέατα από μηρυκαστικά (όχι κοτόπουλα ή χοίρους) είναι συνήθως πολύ χαμηλά στο LA και επομένως αποτελούν την καλύτερη επιλογή. Επίσης, εφοδιαστείτε με μια σκόνη πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας. Φροντίστε να απολαύσετε τη γεύση. Χρησιμοποιώ τη σκόνη Collagen Complex Protein, η οποία έχει υπέροχη γεύση.

Οι κρόκοι των αυγών είναι μια από τις καλύτερες τροφές με θρεπτικά συστατικά στον πλανήτη, καθώς περιέχουν χολίνη και βιταμίνη Κ2-choline and vitamin K2. Προσωπικά καταναλώνω έξι κρόκους αυγών την ημέρα από κοτόπουλα που έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε LA.

Θα ήθελα να προσέξετε να μην καταναλώνετε μεγάλο μέρος των ασπράδιων αυγών μακροπρόθεσμα. Εάν υπάρχει έλλειψη τροφής, τότε θα ήταν χρήσιμο να έχετε την επιπλέον πρωτεΐνη από τα ασπράδια αυγών. Απλώς φροντίστε να τα μαγειρέψετε πρώτα. Είναι καλύτερο να καταναλώνετε τους κρόκους των αυγών σας ωμούς, κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα δημιουργώντας ένα smoothie ή βάζοντάς τους στο λευκό ρύζι, το οποίο μετατρέπεται σε ρυζόγαλο αν προσθέσετε γλυκαντικό. Υπάρχει επιτακτική επιστήμη για να υποστηρίξει ότι το βούτυρο και το ghee θα πρέπει να θεωρούνται απαραίτητα επειδή περιέχουν κορεσμένα λίπη περιττής αλυσίδας όπως το πενταδεκανοϊκό οξύ και το επταδεκανοϊκό οξύ. Και τα δύο λίπη μεταβολίζονται τελικά σε ηλεκτρικό οξύ, το οποίο είναι σημαντικό θρεπτικό συστατικό για να διατηρείται ομαλά ο κύκλος του Krebs. Μπορείτε επίσης να πίνετε γάλα τόσο για λίπος όσο και για πρωτεΐνες. Ωστόσο, είναι ως επί το πλείστον νερό, επομένως είναι λιγότερο από ιδανικό για μακροχρόνια αποθήκευση, καθώς καταλαμβάνει τόσο πολύ χώρο.

Σταθερά στο ράφι και μη ευπαθή τρόφιμα

Μπορεί επίσης να θέλετε να εφοδιάσετε με λυοφιλοποιημένα τρόφιμα, τα οποία έχουν διάρκεια ζωής 25 χρόνια ή περισσότερα. Άλλες καλές επιλογές μακροχρόνιας αποθήκευσης που δεν απαιτούν ψύξη περιλαμβάνουν κονσερβοποιημένο σολομό, κονσέρβα συκωτάκια μπακαλιάρου, σαρδέλες σε νερό (αποφύγετε αυτές που διατηρούνται σε φυτικό λάδι), γάλα σε σκόνη και ορό γάλακτος και άλλες διατροφικές σκόνες που μπορείτε να αναμίξετε με νερό. Στην ιδανική περίπτωση, θα θέλετε να αποθηκεύετε τα τρόφιμα σε δροσερό, σκοτεινό μέρος με χαμηλή υγρασία. Οι σακούλες με ρύζι είναι καλύτερα να φυλάσσονται σε σφραγισμένο κουβά κατάλληλο για τρόφιμα με απορροφητές οξυγόνου.
Το φαγητό μπορεί επίσης να παρατείνει τη διάρκεια ζωής. Τα ζυμωμένα λαχανικά είναι επίσης εύκολο να παρασκευαστούν και θα σας επιτρέψουν να αποθηκεύσετε φρέσκα λαχανικά (ιδανικά από τον κήπο σας) για μεγάλες χρονικές περιόδους. Τα αγαπημένα σας αποξηραμένα φασόλια μπορούν επίσης να είναι μια χρήσιμη πηγή τροφής, καθώς μπορούν να μουλιαστούν στο νερό και να φυτρώσουν, και μερικά μπορεί να καταναλωθούν ακόμη και χωρίς μαγείρεμα. Αλλά πειραματιστείτε με αυτά προτού τα αποθηκεύσετε και δεν είστε σίγουροι αν θα λειτουργήσουν για εσάς.

Ηλεκτρισμός για τη συντήρηση και το μαγείρεμα των τροφίμων

Μπορείτε να είστε πολύ σίγουροι ότι κάποια στιγμή δεν θα έχετε καθόλου ηλεκτρική ενέργεια για μερικές εβδομάδες. Υπάρχουν δύο πρωταρχικές ανάγκες επιβίωσης για ηλεκτρική ενέργεια και οι δύο είναι σχετικές με το φαγητό. Το ένα διατηρεί το φαγητό σας και το άλλο είναι το μαγείρεμα. Υπάρχουν δύο επιλογές και για πολλούς θα ήταν χρήσιμο να εξετάσετε και τα δύο. Η μία είναι η ηλιακή ενέργεια και η άλλη είναι η γεννήτρια αερίου. Καμία από αυτές τις λύσεις δεν είναι φθηνή και μπορεί εύκολα να κοστίσει $1.000 έως 10 φορές περισσότερο, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Ένα σημείο εκκίνησης για την έρευνα των επιλογών σας θα ήταν η Amazon, για να σας δώσει μια ιδέα για τις πιο φθηνές επιλογές.

Τα ηλιακά πάνελ οροφής είναι ιδανικά. Εάν όμως είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο και πουλάτε την ηλεκτρική σας ενέργεια πίσω στο δίκτυο κοινής ωφέλειας, κάτι που κάνουν οι περισσότεροι, τότε δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ηλιακό σας σύστημα κατά τη διάρκεια μιας διακοπής λειτουργίας, καθώς υπάρχουν διακόπτες ασφαλείας εγκατεστημένοι στα περισσότερα συστήματα που εμποδίζουν την ενεργοποίησή τους, καθώς θα μπορούσε να βάλει ρεύμα στο σύστημα όταν οι επισκευαστές εργάζονται σε κατεβασμένες γραμμές.

Εάν έχετε γεννήτρια και αρκετό καύσιμο, θα μπορούσατε πιθανότατα να την ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε για να διατηρήσετε το ψυγείο και τον καταψύκτη σας κρύα. Στην ιδανική περίπτωση, θα θελήσετε να συνδυάσετε τη γεννήτρια σας με μια λύση μπαταρίας όπως αυτές από τη Yeti. Αυτό είναι ένα παράδειγμα ενός μοντέλου 3.000 watt που θα μπορούσε να λειτουργήσει τον καταψύκτη και το ψυγείο σας για 12 έως 24 ώρες, ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι. Εάν δεν έχετε γεννήτρια, τότε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα μικρό ψυγείο 12 volt. Θα μπορούσατε να χωρίσετε ηλιακά πάνελ για περίπου $ 1/watt ισχύος και να το συνδυάσετε με μια μπαταρία, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύσετε την ενέργεια.

Απλά πρέπει να προσδιορίσετε πόσα watts χρειάζεστε για το ψυγείο σας και να αποκαταστήσετε το κατάλληλο παράθυρο μεγέθους. Το ψυγείο στο παραπάνω παράδειγμα απαιτεί περίπου 50 watts την ώρα ή 1200 watt ανά ημέρα. Ένα ηλιακό πάνελ 250 watt θα πρέπει να παράγει περίπου 200 watt/ώρα όταν λάμπει ο ήλιος. Εάν έχει συννεφιά, δεν θα έχετε πολλή ενέργεια, αλλά θεωρητικά θα μπορούσε να τροφοδοτήσει το ψυγείο ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του ηλιακού φωτός. Μπορείτε πάντα να αγοράσετε περισσότερα πάνελ για ασφάλεια.

Το πλεονέκτημα του να κολλάτε με ένα ψυγείο συνεχούς ρεύματος είναι ότι το ηλιακό πάνελ μπορεί να τροφοδοτήσει απευθείας και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε έναν ακριβό μετατροπέα για να μετατρέψετε την ισχύ DC από το ηλιακό πάνελ σε ρεύμα AC.

Άλλες επιλογές που θα σας επιτρέψουν να μαγειρέψετε νερό και φαγητό κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος περιλαμβάνουν (αλλά δεν περιορίζονται σε) ηλιακές κουζίνες, οι οποίες δεν απαιτούν ούτε ηλεκτρισμό ούτε φωτιά, μικρές ξυλόσομπες, σόμπες κάμπινγκ με προπάνιο και κατσαρόλες και τηγάνια που μπορούν να συνδεθούν σε εφεδρική μπαταρία 12 volt.

Νερό

Θα θέλετε επίσης να εξασφαλίσετε μια πόσιμη πηγή νερού, καθώς μπορείτε να επιβιώσετε πολύ περισσότερο χωρίς καταιγίδες από ό, τι μπορείτε χωρίς νερό. Ένα ιδανικό σύστημα που πρέπει να εξετάσετε, ειδικά εάν έχετε επίσης κήπο, είναι να εγκαταστήσετε μια μεγάλη δεξαμενή για τη συλλογή του νερού της βροχής.

Επειδή έχω ένα πλήρες στρέμμα γης στο οποίο καλλιεργώ τρόφιμα, έχω μια δεξαμενή 5.000 γαλονιών που συλλέγει το νερό της βροχής από τις υδρορροές της στέγης μου. Αυτό χρησιμεύει για την αύξηση του αρδευτικού συστήματος μου, αλλά είναι επίσης μια μεγάλη πηγή έκτακτης ανάγκης νερού. Μια άλλη στρατηγική είναι να εγκαταστήσετε σειρές συνδεδεμένων βαρελιών βροχής στις υδρορροές σας. Εάν ζείτε δίπλα σε ένα ποτάμι ή μια λίμνη ή έχετε πισίνα, μπορεί να μην χρειάζεστε καζανάκι, καθώς μπορείτε απλώς να φιλτράρετε το νερό από αυτά. Συζητάω αυτήν και άλλες στρατηγικές στο «Πώς να ασφαλίσετε την παροχή νερού για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης-How to Secure Your Water Supply for Emergencies». Επίσης, θυμηθείτε να αποθηκεύσετε μέσα για τον καθαρισμό των νερών από λιγότερο ιδανικές πηγές.

Παραδείγματα περιλαμβάνουν δισκία ή σταγόνες καθαρισμού νερού ή/και ανεξάρτητα συστήματα διήθησης νερού
που μπορεί να φιλτράρουν παθογόνα και άλλες ακαθαρσίες (δηλαδή ένα σύστημα φιλτραρίσματος που δεν είναι συνδεδεμένο στη βρύση του σπιτιού σας, σε περίπτωση που οι αντλίες πέφτουν και δεν έχετε νερό βρύσης). Ακόμα και ένα μικρό σύστημα φιλτραρίσματος νερού επιβίωσης είναι καλύτερο από το τίποτα, εάν το πόσιμο είναι μολυσμένο. Το νερό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή ασθένεια ή/και θάνατο. Το να έχετε ένα βαρέλι βροχής που συνδέεται με το σύστημα συλλογής βρόχινου νερού είναι μια καλή ιδέα.

Be Prepared

Μπορείτε να εμπνευστείτε από την ταινία, όχι για να ζήσετε με φόβο, αλλά για να ενεργήσετε με πρόθεση. Φτιάξτε τη δική σας «κιβωτό», ακονίστε τις δεξιότητές σας και καλλιεργήστε μια ισχυρή κοινότητα γύρω σας. Αγκαλιάζοντας την ετοιμότητα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις αβεβαιότητες του μέλλοντος με ανθεκτικότητα και ελπίδα, αφήνοντας τον κόσμο πίσω, όχι με πανικό, αλλά με τη δύναμη να πλοηγηθείτε σε μια νέα πορεία προς τα εμπρός.

Θα σας ενθαρρύνω να κάνετε τη διανοητική άσκηση της απεικόνισης εάν συμβεί το σενάριο που απεικονίζεται στην ταινία. Το προφανές σχέδιο είναι να κάνετε ό,τι μπορείτε για να επιβιώσετε τις δύο έως τέσσερις εβδομάδες κατά τη διάρκεια του χάους. Θα θέλετε να αποφύγετε τα ταξίδια με κάθε κόστος, καθώς θα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εάν το κάνετε. Λοιπόν, ας γίνουμε σαν Πρόσκοποι, ας είμαστε προετοιμασμένοι και πάρουμε όλα όσα χρειάζεστε για να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε καταφύγιο.

Εάν συμβεί, δεν θα μετανιώσετε ποτέ που είχατε προετοιμασθεί.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}