Με reverse split 150/1 μετοχές η ΑΜΚ στην Attica Bank

 27/01/2023    07 : 43 : 55
attica bank 550x343 1
65 / 100

Νέα μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιήσει η Attica Bank, προκειμένου να ενισχύσει τους κεφαλαιακούς δείκτες της και να υλοποιήσει απρόσκοπτα τα σχέδια αναδιάρθρωσης-εξυγίανσης. Η ΑΜΚ θα συνδυαστεί με έκδοση warrants. Θα ακολουθήσει μίια ακόμη – μικρή – ΑΜΚ με έκδοση προνομιούχων μετοχών, οι οποίες θα έχουν εγγυημένη μίνιμουμ ετήσια απόδοση (τόκο)

Μεταδίδει το sofokleousin.gr

Θα προηγηθούν λογιστικές τακτοποιήσεις με αυξομειώσεις ονομαστικής αξίας της μετοχής και reverse split: 150 τωρινές μετοχές θα γίνουν μία (1ν/150π).

Στη μετοχή που θα προκύψει από την συνένωση των 150 τωρινών, θα δοθούν μέσω της ΑΜΚ 3,516 νέες μετοχές, με τιμή διάθεσης 13,50 ευρώ.

Λαμβανομένου υπόψη του reverse split, η τιμή διάθεσης των 13,5 ευρώ αντιστοιχεί σε 0,09 ευρώ επί των τωρινών μετοχών – δηλαδή στα επίπεδα της τρέχουσας χρηματιστηριακής τιμής στο ταμπλό.

  • Για παράδειγμα, όποιος κατέχει τώρα 1.500 μετοχές Attica Βank, μετά το reverse split θα βρεθεί με 10 νέες. Στην ΑΜΚ θα μπορεί να πάρει 10 Χ 3,516 = 35,16 νέες. Γι αυτές θα πληρώσει 35,16 Χ 13,5 = 474,66 ευρώ.

Στη συνέχεια θα έχει ακόμη τη δυνατότητα να αγοράσει warrants. Για τις προνομιούχες μετοχές δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα δοθούν με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων.

Οι αποφάσεις για ΑΜΚ και έκδοση warrants και προνομιούχων τίτλων ελήφθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας και θα τεθεί προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της στις 30 Δεκεμβρίου.

Οπως αναφλέρεται σε ανακοίνωση της Attica Bank, στόχοι της άντλησης νέων κεφαλαίων είναι:

α) να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των εποπτικών κεφαλαίων ώστε να αποκατασταθούν οι απαιτούμενοι εποπτικοί δείκτες που θα επιτρέπουν την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της Τράπεζας βάσει του Επιχειρηματικού της Σχεδίου,

β) η αποτελεσματική διαχείριση των ΜΕΑ, και

γ) η αναδιάρθρωση και ανάπτυξη της Τράπεζας μέσω της υλοποίησης του εγκεκριμένου Επιχειρηματικού Σχεδίου 2022 – 2025.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης προκειμένου να εγκρίνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας για ποσό έως 473,3 εκατ. μέσω δημόσιας προσφοράς με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων της Τράπεζας.

Περαιτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει από τη Γενική Συνέλευση να του παρασχεθεί εξουσία για την έκδοση warrants (τίτλων κτήσης μετοχών της Τράπεζας) και τη διάθεση αυτών από το Διοικητικό Συμβούλιο, με ή χωρίς δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων.

Σε συνδυασμό με την ΑΜΚ η κίνηση αυτή θα καταστήσει εφικτή την άντληση του συνολικού ποσού των 490 εκατ. ευρώ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}