Με περισσότερους από 1.000 πλειστηριασμούς κάνει ποδαρικό η 1η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου

 25/06/2024    10 : 19 : 59
πλειστηριασμοι
63 / 100

Όχι μόνο για τους μεγάλους οφειλέτες με μεγάλα ακίνητα, αλλά και για τους μικρούς θα αρχίσει να «χτυπάει» το ηλεκτρονικό σφυρί από την 1η Σεπτεμβρίου. Μόνο για την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένοι 1.248 πλειστηριασμοί, οι οποίοι έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα του eauction από τις 13 Ιανουαρίου 2023. Με βάση τις τελευταίες αναρτήσεις που έγιναν στις 4 Ιουλίου, από την 1η Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 24 Μαΐου του 2024, στην πλατφόρμα του eauction έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 13.033 πλειστηριασμοί.

Από το powergame.gr

Με ένα μικρό διάλειμμα δύο εβδομάδων από τις αρχές Οκτωβρίου και μέχρι τις 15 του μήνα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, οι πλειστηριασμοί θα δρομολογούνται πλέον κανονικά για όλους του οφειλέτες χωρίς έξτρα πέπλο προστασίας. Τελευταίο κομμάτι στο πάζλ του θεσμικού πλαισίου για τη ρύθμιση οφειλών με την παροχή 2ης ευκαιρίας, είναι η σύσταση και λειτουργία του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων.

Ο Φορέας θα παρεμβαίνει στους πλειστηριασμούς για να αγοράσει την κατοικία των ευάλωτων οφειλετών που θα πτωχεύουν, έτσι ώστε αυτοί να αποφύγουν την έξωση και να συνεχίσουν να διαμένουν στην κατοικία τους έναντι καταβολής συμβολικού ενοικίου, το οποίο θα έχει και κρατική επιδότηση.

Η υπόθεση του Φορέα Ακινήτων έχει βαλτώσει για καιρό, αλλά οι εξελίξεις θα είναι γρήγορες εφεξής. Μέσα στον Σεπτέμβριο η Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους θα υποβάλει στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών τροποποιήσεις στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Φορέα Ακινήτων προκειμένου να υιοθετηθούν νομοθετικές αλλαγές που θα επιτρέψουν να συμβαδίσουν τα ζητούμενα της Πολιτείας με αυτά των επενδυτών που θα «τρέξουν» τον Φορέα. Η εύρεση κοινού τόπου με τους επενδυτές είναι εκ των ουκ άνευ, καθώς ο Φορέας οφείλει να λειτουργήσει με αμιγώς ιδιωτικά κεφάλαια, ώστε να μην επιβαρύνει το δημόσιο χρέος.

Μεταξύ των βασικών αλλαγών που αναμένονται, πληροφορίες του Money Pro αναφέρουν ότι θα είναι η αγορά των κατοικιών από τον Φορέα κατά τους πλειστηριασμούς σε τιμή χαμηλότερη της πρώτης προσφοράς, ενδεχομένως έως και στο 65%, όπως θα συνέβαινε αν η αγορά γινόταν σε επόμενους πλειστηριασμούς εφόσον ο πρώτος κηρυσσόταν άγονος.

Με τον Φορέα Ακινήτων να μπαίνει οσονούπω σε τροχιά υλοποίησης, το εργαλείο του εξωδικαστικού μηχανισμού να ανεβάζει συνεχώς στροφές με τις βελτιώσεις που γίνονται και άλλες που αναμένεται να έρθουν, τις ολοένα περισσότερες ρυθμίσεις στις οποίες προχωρούν οι τράπεζες και οι εταιρείες διαχείρισης, αλλά και το ενδιάμεσο καθεστώς προστασίας για τους ευάλωτους μέχρι τη λειτουργία του Φορέα, υπάρχει πλέον πλήρης γκάμα επιλογών για όλους τους οφειλέτες ώστε να ρυθμίσουν το χρέος τους. Το βέβαιο (και θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως επισημαίνουν κυβέρνηση και πιστωτές) είναι ότι χρέη δεν πρόκειται να χαριστούν. Ο κάθε οφειλέτης θα πληρώσει αναλόγως των δυνατοτήτων του, ειδάλλως θα αποδεχτεί την πτώχευση (με απαλλαγή του ιδίου και των κληρονόμων του από το χρέος) και την οδό του Φορέα Ακινήτων.

Σημειώνεται ότι οι ρυθμίσεις των οφειλών γίνονται με «κουρέματα». Ενδεικτικά, στις ρυθμίσεις που έχουν γίνει μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού, οι χρηματοδοτικοί φορείς έχουν δώσει μέσο «κούρεμα» οφειλών κατά 26%, ενώ στο 45,7% των οφειλών έχει δοθεί «κούρεμα» που ξεπερνάει το 30%.

……………………………………..

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}