Μεγάλη Μπίζνα: Έδωσαν 88.000.000€ για τα…ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

 20/07/2024    07 : 20 : 45
λιγναδης προσφυγοπουλα
70 / 100

Μια τεράστια Μπίζνα Καλά Οργανωμένη (ΜΚΟ) επάνω στις πλάτες αθώων παιδιών, βασικά των ασυνόδευτων που έχουν έρθει από διάφορες χώρες, έχει στηθεί όχι απλώς με συνενοχή, αλλά με πρωταγωνιστικό ρόλο όπως αποκαλύπτεται της ίδιας της κυβέρνησης από το 2019 προκύπτει από απάντηση του υπουργείου Ανάπτυξης και Εοενδύσεων, στην Βουλή σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Μια «μπίζνα» που ξεπερνά κατά πολύ ακόμα και την βρώμικη «Κιβωτό του Κόσμου.

Συνολικά αποκαλύπτεται ότι έχει πληρωθεί μέσω βασικά τεσσάρων υπουργείων, μέσα σε μόλις τρία χρόνια (2019-2022) το κολοσσιαίο ποσό των 88.027.196 ευρώ!

Πρόκειται για απίστευτο ποσό το οποίο δόθηκε σε ΜΚΟ, όπως η Κιβωτός του Κόσμου και κανείς δεν ξέρει πως και πού δαπανήθηκε, εκτός από το γεγονός ότι «προμήθευαν» τον βιαστή Δ.Λιγνάδη με παιδιά…

Να θυμίσουμε ότι όπως και στο σκάνδαλο των υποκλοπών, με προσωπική απόφαση του Κ.Μητσοτάκη τα ασυνόδευτα παιδιά, υπάγονται απ’ευθείας στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Δείτε την απάντηση στον βουλευτή:

Ποιά υπουργεία έδωσαν τα λεφτά στις ΜΚΟ:

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 166.966,0
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ 1.218.213,6
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 1.566.533,3
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ 85.075.483,ά
«Από τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος e-pde του ΠΔΕ για τη δράση που αφορά τις Δομές φιλοξενίας «ασυνόδευτων ανηλίκων» οι πληρωμές που έχουν γίνει για το διάστημα από το έτος 2019 έως σήμερα ανά Υπουργείο είναι οι ακόλουθες:

«Εθνικό Σκέλος ΠΔΕ
Φορέας Χρηματοδότησης
Πληρωμές 2019 – 2022

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 1.785.359,9 ευρώ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ 15.829.369,

Σύνολο πληρωμών από Εθνικό ΠΔΕ 17.614.729,

Συγχρηματοδοτούμενο Σκέλος ΠΔΕ

Φορέας Χρηματοδότησης Πληρωμές 2019 – 2022

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 166.966,0
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ 1.218.213,6
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 1.566.533,3
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ 85.075.483
Σύνολο πληρωμών από Συγχ/νο ΠΔΕ 88.027.196

Επισημαίνεται ότι πλήρη στοιχεία των δικαιούχων ΜΚΟ που ενεργοποιούνται σε Δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων καθώς επίσης και αναλυτικές πληρωμές που έχουν γίνει προς αυτές τηρούνται στις αρμόδιες Υπηρεσίες των οικείων Υπουργείων. Τέλος όσον αφορά την ΜΚΟ “Ευρωπαϊκή Έκφραση Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Προσφύγων” από τα στοιχεία της Υπηρεσίας μας προκύπτει ότι είναι ενταγμένη στο ΠΔΕ με Φορέα Χρηματοδότησης το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και έχει επιχορηγηθεί συνολικά».

Nα θυμίσουμε ότι η ΜΚΟ με την επωνυμία «The Home Project» ήταν στην γενική εικόνα των ΜΚΟ που «διαχειριζόντουσαν» τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα και η οποία επίσης έχει συγγενική σχέση τόσο με το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον, αλλά και με την μητέρα όλων των ΜΚΟ την περιβόητη Solidarity Now του Τ.Σόρος.

Πρόκειται για μία ΜΚΟ που στην οποία ιδιοκτήτρια του 24% και μέλος του διοικητικού συμβουλίου είναι η ξαδέρφη του πρωθυπουργού Αντιγόνη Λυμπεράκη!

Η εν λόγω οργάνωση έχει 11 δομές με ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες και κάποιους από αυτούς τους έστελνε για «θεατρικά παιχνίδια» στον καλλιτεχνικό διευθυντή.

Μάλιστα η διευθύντρια της «The Home Project» κα. Κουβελάκη ανάμεσα στις δράσεις της οργάνωσης είχε αναφέρει:

• Υλοποίηση καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, επισκέψεων και συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις.

• Εργαστήρια «θεραπείας» μέσω τέχνης και μουσικής.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, καθώς η συνεργασία του Μαξίμου με την συγκεκριμένη οργάνωση δεν τελειώνει μόνο στην ξαδέρφη του πρωθυπουργού.

Στις 24 Νοεμβρίου του 2019 ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε πως θα χειριστεί προσωπικά το θέμα των ανηλίκων προσφύγων!

Μάλιστα τοποθέτησε ως συντονιστή του εθνικού σχεδίου για τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα «Κανένα παιδί μόνο» ( το οποίο έχει μέχρι και το ίδιο όνομα με το σλόγκαν της “The Home Project” «no child alone») τον σκηνοθέτη Απόστολο Δοξιάδη άνθρωπο του οποίου η αδερφή του Ανθή Δοξιάδη είναι στη συμβουλευτική επιτροπή της ΜΚΟ “THE HOME PROJECT”.

Επίσης η συγκεκριμένη οργάνωση συνεργάζεται με την… ΜΚΟ της ξαδέρφης του πρωθυπουργού, ενώ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το 2019 στο Κολέγιο Αθηνών, παρέστη και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Α.Δοξιάδης έχει πολύ καλή σχέση με τον Κ.Μαρκουλάκη, δηλαδή τον κολλητό του Δ.Λιγνάδη και συμμαθητή του πρωθυπουργού.

Μάλιστα ήταν και οι δύο στα κόμματα, Δράση και Ποτάμι, τα οποία αποτελούν δεξαμενή στελεχών για τη ΝΔ του σήμερα.

Επιπλέον σε αυτά τα δύο κόμματα συμμετείχε και η ξαδέρφη του πρωθυπουργού Αντιγόνη Λυμπεράκη (με το Ποτάμι είχε εκλεγεί και βουλευτής), ενώ στη Δράση είχε προσχωρήσει για λίγο και ο Νίκος Γεωργιάδης.

Ο Α.Δοξιάδης, σε συνέντευξη του καυχιόταν πως «Εγώ πρότεινε στον πρωθυπουργό την Ειρήνη Αγαπηδάκη, για την θέση της «Εθνικής συντονίστριας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων», η οποία τελείως τυχαία ήταν υπάλληλος του Τ.Σόρος, όπως έχει ήδη αποκαλύψει το pronews.gr.

Ας θυμηθούμε όμως την ομιλία του πρωθυπουργού όταν δήλωνε πως αναλαμβάνει προσωπικά τους ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες στις 24 Νοεμβρίου 2019, ακριβώς τρεις μήνες μετά τον διορισμό του Δ.Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο:

«Αναλαμβάνω προσωπικά την υποθεσή τους, συγκεντρώνοντας όλες τις σχετικές αρμοδιότητες στο γραφείο του πρωθυπουργού. Ξεκινώ με μια αυστηρή προειδοποίηση όσοι εγκληματίες τολμούν να βασανίζουν και να εμπορεύονται παιδιά, να ξέρουν πως το κράτος θα τους κυνηγήσει αμείλικτα και θα τους τιμωρήσει χωρίς οίκτο, σώζοντας τα αθώα πλάσματα από τα χέρια τους».

Στο κάδρο μπαίνουν και άλλοι όπως ο Νίκος Γεωργιάδης πρώην βουλευτής της ΝΔ και στενό πολιτικό του συνεργάτη ως επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ.

Από το 2019, πόσα παιδιά «διαχειρίστηκε» η The HOME Project; Πόσα έχουν εγκατασταθεί στην χώρα μας; Πόσα έχουν προωθηθεί στο εξωτερικό; Πόσων τα ίχνη έχουν χαθεί;, Ποια συνεργασία είχε με το Εθνικό Θέατρο η The HOME Project και πόσα ασυνόδευτα παιδιά ενεπλάκησαν στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Δ.Λιγνάδη; Ερωτήσεις που απαιτούν άμεσες απαντήσεις…

Έχει ευθύνες ο Κ.Μητσοτάκης για όλα αυτά; Πολιτικές, σίγουρα. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι γνώριζε, αλλά πρέπει επιτέλους να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}