Μα πίνουν το αίμα: Η Ελλάδα έχει από την ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο!

 02/10/2023    11 : 48 : 47
venzini
65 / 100

Βενζίνη: Δεν είμαστε οι πρώτοι που το γράφουμε, αλλά δεν βλέπουμε να ανοίγει και κανένα ρουθούνι. Η Ελλάδα σύμφωνα με το globalpetrolprices.com είναι από τις χώρες με την πιο ακριβή βενζίνη στον κόσμο! Για την ακρίβεια, με στοιχεία προ τριών ημερών, βρίσκεται στην ένατη θέση παγκοσμίως!

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την ξεπερνούν μόνο η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Δανία και η Φινλανδία, αφού στις 11 Σεπτεμβρίου ξεπεράσαμε κατά μερικά λεπτά ακόμη και την πανάκριβη και πλούσια Ελβετία!

Μιλάμε προφανώς για χώρες όπου ο μέσος πολίτης έχει πολύ μεγαλύτερη -σε ορισμένες περιπτώσεις κυριολεκτικά πολλαπλάσια- αγοραστική δύναμη, ενώ Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, αλλά και Πορτογαλία, έχουν από λίγο έως και πολύ φτηνότερες τιμές, ενώ διαθέτουν όλες υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα.

Στην Πορτογαλία, για παράδειγμα, με την οποία συνηθίζουμε να συγκρινόμαστε, η βενζίνη κόστιζε την ίδια ημερομηνία περίπου 7% φθηνότερα, στην Κύπρο… 20% φθηνότερα και στην Ισπανία σχεδόν 14% φθηνότερα.

Είναι οι υψηλοί φόροι που επιβάλλει το κράτος; Είναι οι τιμές στα διυλιστήρια; Είναι και τα δύο, σε συνδυασμό; Όπως και να έχει, καταντήσαμε και τη βενζίνη «είδος πολυτελείας»!

Και με την έλευση του χειμώνα, θα βογκήξουν τα νοικοκυριά με το πετρέλαιο θέρμανσης…

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}