Μαρτίνης: Δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τα “VIP” δωρεάν νοσήλια

 20/07/2024    07 : 35 : 55
μαρτινης
66 / 100

Αρχίζει η δίκη του Ανδρέα Μαρτίνη για τα “VIP νοσήλια”, ο οποίος θα βρεθεί στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών. Στο δευτεροβάθμιο Δικαστήριο εκδικάζεται σήμερα η έφεση του κατά της αποφάσεως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που του επέβαλλε ποινή καθείρξεως επτά ετών για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση.

Ο άλλοτε επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέας Μαρτίνης, θα βρεθεί στο εδώλιο για την υπόθεση των «δωρεάν νοσηλίων» σε επιφανή πρόσωπα στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, ωστόσο του χορήγησαν ανασταλτικό στην έφεση οπότε δεν πήρε τον δρόμο για τη φυλακή μέχρι να γίνει η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με την κατηγορία της απιστίας που του αποδίδεται, ο κ. Μαρτίνης επεφύλασσε προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων που παρείχε σε πολιτικούς, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες κ.α, την περίοδο 2007 έως 2010. Η τακτική του κ. Μαρτίνη φέρεται να ζημίωσε το νοσηλευτικό ίδρυμα κατά 22 εκατ. ευρώ και αφορούσε περισσότερες από 8.100 περιπτώσεις.

Μεταξύ τους τρεις πρώην πρωθυπουργοί, με τις οικογένειές τους, η μητέρα ενός άλλου πρώην πρωθυπουργού, υπουργοί και βουλευτές, εκδότες και μεγαλοδημοσιογράφοι, σκηνοθέτες και πρώην γενικοί γραμματείς Υπουργείων. Κάποιοι από αυτούς πλήρωσαν τα νοσήλια όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Αναφορικά με μία άλλη υπόθεση ο κ. Μαρτίνης έχει καταδικαστεί σε β΄ βαθμό από το πενταμελές εφετείο Αθηνών σε 5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων, έχει ασκηθεί αναίρεση και εκκρεμεί η έκδοση της αποφάσεως από τον Άρειο Πάγο.

Θ. Μαντάς: Δεν κλήθηκαν οι καταγγέλλοντες στη δίκη Μαρτίνη
«Το πρωτόδικο Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην πρόεδρο του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» για απιστία σχετικά με την νοσηλεία κορυφαίων προσώπων του δημόσιου βίου στο νοσοκομείο χωρίς τα πρόσωπα αυτά να έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες στην ακροαματική διαδικασία» σημειώνει ο συνήγορος του Θεόδωρος Μαντάς.

«Στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας θα επανακριθεί η υπόθεση στο σύνολό της και θα εκτιμηθεί εκ νέου η ευθύνη του Προέδρου του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» σε σχέση με την νοσηλεία των προσώπων αυτών και την αντιμετώπιση αυτών ως ασθενών στα πλαίσια της συνολικής διαχείρισης και του κοινωνικού σκοπού του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν» προσθέτει.

Και στο πρωτοβάθμιο Δικαστήριο, όπως είχε δηλώσει ο κ. Μαντάς «χωρίς κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ωφελήθηκαν από τις απαλλαγές των νοσηλίων στο «Ερρίκος Ντυνάν», να κλητευθεί είτε στο Δικαστήριο είτε στον Ανακριτή, ώστε να εισφέρει τη μαρτυρία του, καταδικάστηκε σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, σε ποινή καθείρξεως επτά ετών, με τη χορήγηση όμως ανασταλτικού αποτελέσματος στην ασκηθείσα έφεση. Η προσδοκία μας είναι ότι στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και θα οδηγήσουν σε απαλλακτική, για τον εντολέα μου, κρίση».

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}