Μαρία Γρατσία: Ενταγμένο στην «Ατζέντα 2030» του WEF το ξεπούλημα των Κόκκινων Δανείων στα Funds

 02/03/2024    09 : 22 : 35
δικαιοσυνη γρατσια
64 / 100

Ενταγμένο στην «Ατζέντα 2030» του WEF το ξεπούλημα των Κόκκινων Δανείων στα Funds

Ασκώ μάχιμη δικηγορία για 25 έτη, δουλεύοντας χωρίς υπερβολή νυχθημερόν και με τη βοήθεια του Θεού έχω χειριστεί πλήθος υποθέσεων, μέσα από τις οποίες έχω διαπιστώσει η ίδια στην πράξη και όχι στη θεωρία, τα τεράστια ελλείμματα που υπάρχουν στον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης στη χώρα μας.

Γράφει η Μαρία Γρατσία, Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, Υπόψήφια με τη ΝΙΚΗ στην Α’ Αθηνών

Ελλείμματα, τα οποία καθημερινά διογκώνονται είτε από δόλο, είτε από αδιαφορία και τα οποία οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες συντηρούν και ενισχύουν ακριβώς διότι μια ισχυρή, αδιάβλητη και ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα είναι, αμέσως μετά τον Θεό, η μόνη κοσμική δύναμη που θα μπορεί να τους ελέγξει και να βάλει φρένο στην αυθαίρετη και πλείστες όσες φορές σκανδαλώδη δράση τους.

Όλοι οι Έλληνες, είτε ιδιώτες, είτε επιχειρήσεις, βιώνουν κάθε μέρα, πολλές φορές με τραγικές συνέπειες για τη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους, τα ελλείμματα αυτά της δικαιοσύνης.

Για αυτό και όλοι κατανοούμε πόσο θα αλλάξει η ζωή μας αν ο θεσμός της δικαιοσύνης λειτουργήσει ορθόδοξα, χωρίς παρεμβάσεις από την εκτελεστική εξουσία και με την απαιτούμενη έμφαση στην υψίστης σημασίας κοινωνική λειτουργία του θεσμού.

Χωρίς υπερβολές λοιπόν και μεγάλα λόγια, τα οποία στην πράξη μένουν ανεφάρμοστα, η ΝΙΚΗ είναι το μόνο κόμμα που θα πολεμήσει για μία ισχυρή και ανεξάρτητη δικαιοσύνη και άρα θα έρθει σε μετωπική σύγκρουση με όλα τα κόμματα, που επιδιώκουν το ακριβώς αντίθετο, διότι αυτό συμφέρει τους ίδιους και τα ισχυρά ονόματα που υπηρετούν, και όχι τον απλό λαό και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Και επειδή η ΝΙΚΗ δείχνει ότι εξαρχής βάζει το μαχαίρι στο κόκαλο δημοσίως πρότεινε τη πιο ρηξικέλευθη λύση που θα διασφαλίσει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης; Ποια είναι αυτή;

Να αφαιρεθεί το δικαίωμα της εκάστοτε Κυβέρνησης να ορίζει την ηγεσία της Δικαιοσύνης, δηλαδή τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Πρόεδρο του ΣτΕ και τον Πρόεδρο του ΕΣ, και έτσι τα κομβικής σημασίας αυτά πρόσωπα να ορίζονται με δημοκρατική ψηφοφορία από τους ίδιους τους δικαστές, ως αρμόζει σε κάθε υγιές σχήμα.

Έτσι θα παύσουν να υπάρχουν οι εύλογες αμφιβολίες του κάθε Έλληνα στο κατά πόσο η δικαιοσύνη είναι ελεγχόμενη ή όχι από τους Κυβερνώντες, ακριβώς διότι αυτοί ορίζουν την κεφαλή της, την ηγεσία της.

Και υπάρχουν πλείστα όσα παραδείγματα που εκδηλώνονται αυτές οι αμφιβολίες και η παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης στη δικαιοσύνη, με πλέον πρόσφατο αυτό της έκδοσης από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου, του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας μας, σε χρόνο ρεκόρ και δη μέσα σε μόλις 10 ημέρες της απόφασης 1/2023, η δικογραφία της οποίας αποτελούνταν από πολλές χιλιάδες σελίδες και με την οποία ο ΑΠ έκρινε ότι οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, όπως είναι η Ιntrum και η Cepal δικαιούνται να διεκδικούν τις απαιτήσεις από τα κόκκινα δάνεια, τα οποία όλες οι συστημικές τράπεζες υπό τις ευλογίες της Κυβέρνησης μεταβίβασαν χαριστικά σε funds, δηλαδή εταιρικά σχήματα, με έδρα στο εξωτερικό, μετοχικό κεφάλαιο ελαχίστων ευρώ και με άγνωστους μετόχους.

Ακριβώς όμως διότι δεν θέλω να σας κουράσω, θα σας πω συνοπτικά πως λειτούργησε το όλο σχήμα και δη το περιβόητο Πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ, το οποίο ψήφισε η Κυβέρνηση και μέσα από το οποίο χιλιάδες ελληνικά ακίνητα πέρασαν στην εξουσία Funds, με άγνωστους μετόχους, και μάλιστα έχοντας λάβει αυτά τα Funds εγγυήσεις από το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή από εμάς τους φορολογούμενους πολίτες!

Υπό τις ευλογίες λοιπόν της Κυβέρνησης, όλες οι ελληνικές τράπεζες μεταβίβασαν τα κόκκινα δάνειά τους σε οχήματα ειδικού σκοπού (Special Purpose Vehicle – SPV), τα οποία αναφέρουμε συνοπτικά ως Funds. Αυτές όμως οι μεταβιβάσεις έχουν δύο πολύ ισχυρά κρυφά σημεία.

1ον] Δεν γνωστοποιήθηκε ποτέ ποιοι είναι πίσω από αυτά τα Funds, τα οποία συνεπώς μπορεί να στηρίζονται ακόμη και από αντίπαλα συμφέροντα, εχθρικά προς τη χώρα μας·
2ον] Δεν γνωστοποιήθηκε ποτέ ποιο είναι το τίμημα, δηλαδή το χρηματικό αντάλλαγμα που πλήρωσαν αυτά τα funds, οι άγνωστοι Χ, για να αποκτήσουν τα δάνεια των Ελλήνων (ιδιωτών και επιχειρήσεων) και μέσα από αυτά για να βάλουν χέρι στα ακίνητα των Ελλήνων, που είχαν προσημειωθεί ακριβώς για την εξασφάλιση αποπληρωμής αυτών των δανείων.

Πράγματι, σε καμία από τις χιλιάδες δίκες που έχουν γίνει οι Τράπεζες δεν έχουν ανταποκριθεί στα αιτήματα των δανειοληπτών να τους αποκαλύψουν και να τους γνωστοποιήσουν το στοιχειώδες!

Δηλαδή ποιοι κρύβονται πίσω από τα funds που αγόρασαν τα ελληνικά δάνεια και άρα τα διεκδικούν από τους Έλληνες πολίτες και ποιο είναι το αληθινό αντάλλαγμα που πήραν (;) οι Ελληνικές Τράπεζες για αυτά τα πωληθέντα (στην πράξη ξεπουληθέντα) δάνεια.

Οι Τράπεζες μάλιστα δεν προσκομίζουν αυτά τα στοιχεία, ώστε νβα βγει στην επιφάνεια η αλήθεια, ούτε μετά από αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων επίδειξης εγγράφων και προτιμούν να πληρώνουν τις χρηματικές ποινές που ορίζουν οι αποφάσεις.

Έτσι, έστω και εμμέσως πλην σαφώς, επιβεβαιώνονται οι φήμες ότι τα Funds αγόρασαν τα ελληνικά δάνεια αντί πινακίου φακής, δηλαδή σε εξευτελιστικά χαμηλό τίμημα, χωρίς να δοθεί η δυνατότητα στον ίδιο τον Έλληνα δανειολήπτη να προσφέρει το ίδιο αντίτιμο, ακόμη και το διπλάσιο αυτού!, ώστε να αποπληρώσει ο ίδιος το δάνειό του σε εύλογο ποσό, ανταποκρινόμενο στην οικονομική κατάσταση του, και άρα να περισώσει το ακίνητο του, το οποίο για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά αποτελεί την πρώτη κατοικία τους!

Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι αυτά τα funds δεν προκύπτει να πλήρωσαν το τίμημα αγοράς αυτών των δανείων απευθείας, αλλά το πληρώνουν σταδιακά (!) ανάλογα με τις εισπράξεις που κάνουν οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων τύπου Intrum και Cepal, για λογαριασμό τους μέσα από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για την είσπραξή τους, εκποιώντας τα ακίνητα της Ελλάδος σε εξευτελιστικές τιμές!

Και μάλιστα αν αυτά τα funds δεν καταφέρουν να εισπράξουν μέσα από τη δράση των εταιρειών διαχείρισης των απαιτήσεων (Intrum, Cepal κλπ.,) τα κόκκινα δάνεια που αγόρασαν, ακούστε προσεκτικά, το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι, έχει δώσει εγγυήσεις στα funds ότι θα τους καλύψει το ίδιο το Δημόσιο τη διαφορά, δηλαδή θα τα πληρώσουμε εμείς!

Όλοι λοιπόν αντιλαμβανόμαστε πολύ γρήγορα ότι μέσα από αυτό το σκάνδαλο:
Α. οι Έλληνες χάνουν τα ακίνητά τους, με κορωνίδα την πρώτη κατοικία τους, για την οποία δεν υπάρχει η ελάχιστη προστασία·
Β. αυτά τα ελληνικά ακίνητα καταλήγουν σε άγνωστα χέρια με ό,τι αυτό συνεπάγεται και μάλιστα με αντάλλαγμα κρυφό και χαμηλό, για το οποίο δεν δίνεται αντίστοιχη δυνατότητα στον Έλληνα δανειολήπτη να το πληρώσει ο ίδιος, ακόμη και κατά τι προσαυξανόμενο.
Γ. αν δεν πληρώσουν τα Funds το αντίτιμο αγοράς των κόκκινων δανείων, το Ελληνικό Δημόσιο έχει εγγυηθεί ότι θα το πληρώσει το ίδιο! Έτσι, στο ενδιάμεσο θα έχουν ξεπουληθεί τα ακίνητα μέσα από πλειστηριασμούς και στο τέλος θα μας μείνει και το φέσι, που θα κληθούμε να πληρώσουμε εμείς, ο ελληνικός λαός!

Για αυτό και αν με τη βοήθεια πάνω απ’ όλα του Θεού, αλλά και τη δική σας, εισέλθουμε στο Κοινοβούλιο, το πρώτο, το οποίο θα ζητήσουμε, είναι να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι και να ερευνηθούν με διαφάνεια από τις αρμόδιες Αρχές όλες αυτές οι συναλλαγές, για τις οποίες έδωσε την εγγύησή του το Ελληνικό Δημόσιο και οι οποίες οδήγησαν τόσες οικογένειες να χάσουν την κατοικία τους και τόσες εταιρείες να χάσουν τον χώρο στέγασης της επιχείρησής τους, από όπου ζουν οι ίδιοι και οι εργαζόμενοί τους.

Παράλληλα, θα ζητήσουμε να εξεταστούν οι συμβάσεις που έχουν καταρτιστεί, ώστε να επιδιώξουμε πάντα κατά τους όρους του νόμου, τη δυνατότητα αναθεώρησής τους, ώστε να ανατρέψουμε και να περισώσουμε ό,τι περισώζεται.

Αυτά για το παρελθόν.
Σε ό,τι αφορά το μέλλον, μέσα από όσα θα αποκαλυφθούν από την έρευνα που θα δρομολογήσουμε, θα βγει στην επιφάνεια το σχέδιο που εκτελείται σε βάρος της χώρας μας και των πολιτών της και έτσι θα αποκτήσουμε τα εφόδια να πολεμήσουμε ευπρόσωπα για την μεταρρύθμιση του νομοθετικού καθεστώτος, ώστε τα δάνεια των Ελλήνων και τα ακίνητα που τα εξασφαλίζουν να παύσουν να ξεπουλιούνται σε ξένα και άγνωστα χέρια και να πωληθούν σε ελληνικό φορέα (Bad Bank), ο οποίος θα τα αποπληρώσει σταδιακά, ανάλογα με τις εισπράξεις.

Παράλληλα θα αγωνιστούμε ώστε να υπάρχουν δίκαιες διαδικασίες που θα διασφαλίσουν ότι αυτός ο φορέας θα ενεργεί με αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια και θα διασφαλίσει τον εξορθολογισμό των χρεώσεων, ώστε να μην επιβραβεύεται βέβαια ο δόλιος οφειλέτης, αλλά να αξιολογείται η κάθε περίπτωση αυτοτελώς και να εντοπίζεται και να προστατεύεται με όρους δίκαιους και αξιοκρατικούς ο Έλληνας Πολίτης, ο οποίος αγωνίζεται για τη διαβίωση του ίδιου και της οικογένειάς του και ο οποίος μπορεί να πληρώσει, όχι γιατί δεν θέλει, αλλά είτε λόγω της φτωχοποίησης, στην οποία περιήλθε από τα όσα εν γνώσει τους έπραξαν σε βάρος του οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες, είτε για ανυπέρβλητους λόγους υγείας, είτε για οποιονδήποτε βάσιμο λόγο που αναγνωρίζει ένα πραγματικό Κράτος Δικαίου.

Πράγματι τεράστια μερίδα των Ελλήνων Πολιτών πλήρωνε κανονικά τα δάνειά του και έπαυσε να τα πληρώνει διότι το ίδιο το Κράτος φτωχοποίησε τους πολίτες του εφαρμόζοντας δυσβάσταχτα μέτρα υπερφορολόγησής του αλλά και επαχθούς οικονομικής πολιτικής, όπως ήταν τα μέτρα ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, οι οποίες από το 2012 και μέχρι σήμερα έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές με συνολική επιβάρυνση του Δημοσίου κατά 250 δισεκατομμύρια ευρώ (ανακεφαλαιοποιήσεις, εγγυήσεις Ελληνικού Δημοσίου, αναβαλλόμενη φορολογία και οφειλές στο Target 2, το σημερινό υπόλοιπο των οποίων είναι 112 δισεκατομμύρια), τα οποία εν τέλει πληρώσαμε και εξακολουθούμε να πληρώνουμε όλοι εμείς!

Αντίστοιχα, πόσες υγιείς επιχειρήσεις, μικρομεσαίες και μη, πλήρωναν κανονικά τα επιχειρηματικά τους δάνεια, μέχρι που ήρθε η οικονομική κρίση και η αιφνίδια και ανεγκέφαλη απόφαση των Τραπεζών να τους τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια, αλλάζοντας χωρίς προειδοποίηση τους όρους αποπληρωμής των δανείων, καταγγέλλοντας άκριτα τις δανειακές συμβάσεις, και άρα προκαλώντας την επιχειρηματική ασφυξία τους.

Και μετά αυτονόητα επερχόταν το επιχειρηματικό τέλος αυτών των επιχειρήσεων, το σβήσιμό τους από τον χάρτη και η περιέλευση σε καθεστώς ανεργίας των εκατομμυρίων εργαζόμενων που ζούσαν από αυτές.

Όλοι βλέπουμε τη ζωή τη δική μας και των οικείων μας μέσα από αυτά τα παραδείγματα, τα οποία και εγώ η ίδια έχω ζήσει πλείστες όσες φορές συμπάσχοντας με τους πελάτες μου, ιδιώτες και εταιρείες, που τα βίωσαν στο πετσί τους και είδαν να αλλάζει η ζωή τους εν μία νυκτί.

Και δίνοντας συνοπτικά τη μεγάλη εικόνα, θα σας πω το εξής,
Οι κυβερνήσεις της Ελλάδος δεν έπραξαν τυχαία ή από αμέλεια.
Όχι βέβαια.
Ενήργησαν εν γνώσει τους για να υπηρετήσουν την ατζέντα 2030 που αναγγέλθηκε και επίσημα τον Ιανουάριο 2023 στο World Economic Forum/Παγκόσμιο Οικονομικό Forum (WEF) στο Νταβός δια στόματος Klaus Schwab και λοιπών αξιωματούχων, το μήνυμα των οποίων είναι ότι ο πολίτης το 2030 δεν θα έχει τίποτα και θα είναι ευτυχισμένος στο πλαίσιο του Great Reset, της Μεγάλης Επανεκκίνησης.

Επειδή ο χρόνος είναι περιορισμένος και δεν επαρκεί για να σας εξηγήσω με λεπτομέρειες, μπείτε όλοι το διαδίκτυο και ψάξτε τι σημαίνει Great Reset, ώστε να δείτε ποιο είναι το παγκόσμιο σχέδιο, το οποίο υπηρετούν πιστά και υπάκουα και οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες της χώρας μας.

Θα αντιληφθείτε λοιπόν ότι απώτερος στόχος όσων νομίζουν ότι θα ορίσουν το μέλλον μας, και δεν έχουν υπολογίσει τη μόνη αλήθεια και δύναμη, τον Θεό, είναι να απογυμνωθεί ο μέσος πολίτης ακόμη και από την ιδιωτική του περιουσία και όλος ο δυτικός κόσμος να μετατραπεί σε χώρες ενοικιαστών, όπου η ιδιωτική περιουσία (ακίνητα και επιχειρήσεις) θα περάσει στα χέρια μεγάλων εταιρειών, οι οποίες θα την εκμεταλλεύονται και θα είναι οι εκμισθώτριες των ακινήτων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Για αυτό επιλέχθηκε αυτό το εγκληματικό σχέδιο στην πράξη να “χαριστούν” τα δάνεια στα funds. Διότι αυτό εντάσσεται στο σχέδιο αυτής ακριβώς της ατζέντας 2030.

Εύχομαι τα όσα σας είπα να προκάλεσαν γόνιμο προβληματισμό σας, με στόχο πάντα το καλό.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την παρουσία και την προσοχή σας και σας εύχομαι από καρδιάς, καλή δύναμη και το κυριότερο Καλή Φώτιση.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}