Μανώλης Σφακιανάκης: Είμαστε μπροστά στο μεγαλύτερο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα

 27/01/2023    12 : 21 : 20
σφακιανακης
67 / 100

«Είμαστε μπροστά στο μεγαλύτερο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη Νίκη Λυμπεράκη ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης.

Εκτίμησε ότι έρχεται τσουνάμι αποκαλύψεων, ενώ υπογράμμισε πως οι αρχές θα δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία όσων ταυτοποιηθούν ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Με αφορμή την υπόθεση του Κολωνού: Είμαστε μπροστά στο μεγαλύτερο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Είναι ίσως το μεγαλύτερο κύκλωμα που θα αποκαλυφθεί εγχώριας παραγωγής, εκτέλεσης και έμπνευσης.

Έχω την εμπειρία να πω ότι με τα στοιχεία που βλέπω και με όσα έχω περάσει στο παρελθόν συγκριτικά είναι ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα που θα βγουν. Αποκωδικοποιώντας κάποιος ο οποίος έχει εμπειρία και γνώση όλα τα σημεία και τα σημάδια βλέπει ότι έρχεται τσουνάμι αποκαλύψεων και τσουνάμι εμπλεκόμενων σε αυτό το κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Και περισσότερα παιδιά και εννοείται πολύ περισσότερα άτομα τα οποία πήγαν να βγάλουν το αρρωστημένο πάθος τους πάνω στα κορμάκια αυτά κακοποιώντας τα.

Όποιοι ταυτοποιηθούν από τις αρχές θα βγαίνουν οι φωτογραφίες τους στον αέρα για να βλέπουν τα παιδιά μήπως έχουν κάνει και άλλα πράγματα που δεν τα ξέρουμε εμείς.

Για την εφαρμογή Blindchat: Είναι μια εφαρμογή η οποία λεει ότι σου καλύπτει την ανωνυμία δηλαδή δεν αφήνεις ίχνη. Από τη στιγμή που κατεβάζεις την εφαρμογή δεν αφήνεις ίχνος; … απλά όλες οι συνομιλίες είναι κρυπτογραφημένες . Δεύτερον εγώ που θα κατεβάσω μια εφαρμογή και έχω 20 φίλους που συνομιλώ στη συνέχεια αυτοί οι φίλοι ταυτοποιούνται άρα αυτά που λέμε είναι κρυπτογραφημένα αλλά μέσα από την εφαρμογή έχω καταγράψει με ποιους μιλάω και το τι κάνω. Άρα όλοι αυτοί που μιλάμε με τις εφαρμογές αφήνουμε ίχνη και πάνω από όλα αφήνουμε την ταυτότητά μας άσχετα αν οι συνομιλίες είναι κρύπτο και δεν υπάρχουν πουθενά…

Ερωτηθείς τι θα πρέπει να προσέχει ένας γονιός: Το πρώτο που πρέπει να προσέξει ένας γονιός είναι το πώς το παιδί του συμπεριφέρεται στην κοινωνική δικτύωση και στην εν γένει ζωή. Το παιδί του ο καθένας ξέρει πως συμπεριφέρεται αν ξαφνικά στην εφηβεία αλλάξει συμπεριφορές, αλλάξει τακτικές και όλα αυτά τότε έπρεπε πριν την εφηβεία να έχουμε κάνει δουλίτσα και το πρώτο πράγμα είναι να αποκτήσουν εμπιστοσύνη οι γονείς με τα παιδιά τους. Αν υπάρχει εμπιστοσύνη παράλληλα με την αγάπη έχεις λύσει όλα σου τα προβλήματα.

Εγώ έχω ένα μότο «ποτέ δεν παρακολουθώ το παιδί μου, παρακολουθώ τους κακοποιούς» άρα εποπτεύω το παιδί μου δηλαδή προσπαθώ και βάζω στη ζωή του τα νόμιμα εργαλεία τα οποία είναι για να αποφύγει τις κακοτοπιές. Το πρώτο νόμιμο εργαλείο είναι το firewall, κόβεις όλες τις κακοτοπιές του διαδικτύου και το παιδί δεν έρχεται σε επαφή. Όταν αφήνεις το παιδί σου σε ένα σπίτι μόνο και του έχεις ανοιχτό το διαδίκτυο το παιδί είναι σαν να το αφήσεις στην Ομόνοια μόνο του με ότι αυτό πάει να πει

Για τα κινητά τηλέφωνα: Αν του έχεις δώσει κινητό σε ηλικία που δεν πρέπει τότε φταις εσύ και δεν φταίει το παιδί. Όποιος γονιός δίνει κινητό smartphone τότε το βάζει στον κίνδυνο μόνος του. Εμείς λέμε δίνουμε κινητό τηλέφωνο για ασφάλεια στα παιδιά μας αλλά τα τηλέφωνα τα οποία δεν είναι έξυπνα μέχρι τα 14. Άρα μέχρι τα 14 που το παιδί βγαίνει έξω έχει πάντα κινητό τηλέφωνο αλλά όχι κινητό για να τσατάρει ή να κάνει τα πράγματα που δεν πρέπει.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}