Μαζικές απολύσεις σε eBay και Zoom

 16/04/2024    01 : 51 : 22
ebay 910x521 1
73 / 100

Τα σχέδιά του να προχωρήσει σε 500 απολύσεις ανακοίνωσε το eBay, η αμερικάνικη εταιρεία που ιδρύθηκε το 1995 και διαχειρίζεται μία από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες αγορών στον κόσμο. Αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί στο 4% του εργατικού δυναμικού, σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Σε σημείωμά του προς του υπαλλήλους, ο CEO, Τζέιμι Ιανόν, αναφέρει ότι η εταιρεία αποφάσισε να κάνει περικοπές αφού πρώτα εξέτασε το παγκόσμιο μακροοικονομικό περιβάλλον των τελευταίων μηνών. Αναφέρει επίσης ότι οι απολύσεις θα ενισχύσουν την ικανότητα του eBay να προσφέρει καλές υπηρεσίες στους πελάτες του και ότι θα το βοηθήσουν να επικεντρωθεί σε τομείς όπου θα μπορεί να έχει μεγαλύτερη επίδραση, μέσω επενδύσεων και δημιουργίας νέων ρόλων σε περιοχές με μεγάλη δυναμική, όπως οι νέες τεχνολογίες, οι καινοτομίες και οι αγορές – κλειδιά και ότι θα συνεχίσει να προσαρμόζεται στα μεταβαλλόμενα μάκρο, το ηλεκτρονικό εμπόριο και την τεχνολογία που αλλάζει.

Η ανακοίνωση της εταιρείας σηματοδοτεί τον τελευταίο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας, καθώς το Zoom ανήγγειλε επίσης σχέδια για περικοπή περίπου 1.300 θέσεων εργασίας την Τρίτη. Τον Ιανουάριο, η Google αποκάλυψε τα σχέδιά της για απολύσεις περισσότερων από 12.000 εργαζόμενους, η Microsoft αποκάλυψε σχέδια για απολύσεις 10.000 υπαλλήλων και η Salesforce ανακοίνωσε σχέδια για απολύσεις 7.000 εργαζομένων.

Το Zoom απολύει 1.300 εργαζομένους

zoom 910x521 1

Η εταιρεία ομαδικών βιντεοδιασκέψεων Zoom Video Communications, που πρωταγωνίστησε εν μέσω πανδημίας και lockdown, λόγω της τηλεργασίας, της τηλεκπαίδευσης και εν γένει τη μαζικής τηλεσυνεργασίας, ανακοίνωσε 1.300 απολύσεις ή το 15% περίπου του προσωπικού της.

Ακολουθεί έτσι το παράδειγμα άλλων εταιρειών τεχνολογίας που έχουν ανακοινώσει επίσης μαζικές περικοπές προσωπικού. Περισσότερες από 300 εταιρείες τεχνολογίας έχουν από την αρχή του 2023 ανακοινώσει συνολικές απολύσεις σχεδόν 100.000 εργαζομένων διεθνώς.

Η σταδιακή λήξη της πανδημίας έχει οδηγήσει σε επιβράδυνση της αύξησης χρηστών και σε πτώση κερδών του Zoom. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας Έρικ Γιουάν δήλωσε ότι ο ίδιος και τα άλλα στελέχη της εταιρείας θα υποστούν επίσης σημαντικές περικοπές στις αποδοχές τους, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters.

Το μήνυμα του ιδρυτή της Zoom
«Καθώς ο κόσμος μεταβαίνει στην μεταπανδημική ζωή, βλέπουμε ότι οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να βασίζονται στο Zoom. Όμως η αβεβαιότητα της παγκόσμιας οικονομίας και η επίπτωσή της στους πελάτες μας σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε μια σκληρή αλλά αναγκαία αναθεώρηση, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το οικονομικό περιβάλλον, να ανταποκριθούμε στους πελάτες μας και να υλοποιήσουμε το μακροπρόθεσμο όραμα του Zoom», ανέφερε ο Γιουάν σε γραπτό μήνυμά του προς το προσωπικό.

Τα έσοδα του Zoom είχαν υπετριπλασιαστεί το 2020 και είχαν αυξηθεί κατά 55% το 2021, αλλά το 2022 η αύξησή τους ήταν μόνο γύρω στο 7% και παράλληλα υπήρξε απότομη μείωση της κερδοφορίας κατά περίπου 38%. Οι μετοχές της εταιρείας είχαν χάσει πάνω από το 80% της αξίας τους από το αποκορύφωμά τους το 2020, ενώ είχαν πτώση 63% πέρυσι, αλλά μετά την ανακοίνωση των απολύσεων εμφάνισαν άνοδο σχεδόν 10%.

Οι απολύσεις θα αφορούν κάθε τμήμα της εταιρείας και το κόστος των αποζημιώσεων αναμένεται να φτάσει τα 50 έως 68 εκατ. δολάρια, καθώς κάθε απολυόμενος θα λάβει 16 μισθούς, κάλυψη υγείας και ένα ετήσιο μπόνους. Ο μισθός του Γιουάν θα μειωθεί κατά 98% το 2023 (δηλαδή σχεδόν θα μηδενιστεί), ενώ δεν θα πάρει ούτε μπόνους. Οι μισθοί των άλλων διοικητικών στελεχών θα περικοπούν κατά 20%, ενώ ούτε αυτοί θα λάβουν μπόνους.

«Δουλέψαμε ακούραστα, αλλά επίσης κάναμε λάθη…»
«Δουλέψαμε ακούραστα, αλλά επίσης κάναμε λάθη… Ως CEO και ιδρυτής του Ζoom, είμαι υπεύθυνος γι’ αυτά τα λάθη και τα μέτρα που παίρνουμε – και θέλω να αναλάβω την ευθύνη όχι μόνο στα λόγια αλλά και στις δικές μου δράσεις», δήλωσε ο Γιουάν, αναφερόμενος στην περικοπή των αποδοχών του.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}