“Λιμνάζουν” 4.000 προσφυγές κατά του ΕΦΚΑ στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών!

 30/11/2023    08 : 39 : 56
εφκα
67 / 100

Έμφραγμα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών έχουν προκαλέσει οι 4.000 υποθέσεις του e-ΕΦΚΑ μετά τις σχετικές προσφυγές που έχουν κατατεθεί από πολίτες.

Το ζήτημα απασχόλησε τη συνάντηση εργασίας που είχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη.

Στόχος της συνάντησης ήταν να εκπονηθεί ένα σχέδιο άμεσης απεμπλοκής περισσότερων των 4.000 εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν τον e-ΕΦΚΑ στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ώστε να αποφορτιστεί το 80% των πινακίων και να επιταχυνθεί η απονομή της Δικαιοσύνης.

Οι 4.000 υποθέσεις του e-ΕΦΚΑ: «Θα βρεθεί λύση» δήλωσε ο Α. Γεωργιάδης
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εκκρεμείς υποθέσεις του οι 4.000 υποθέσεις του e-ΕΦΚΑ, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη να τονίζει την ανάγκη επίλυσης των εκκρεμών υποθέσεων, που θα συμβάλλει – όπως είπε – «τα μέγιστα στην εύρυθμη και ταχεία απονομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης προς όφελος των χιλιάδων πολιτών που έχουν ασκήσει τις σχετικές προσφυγές».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Αν και το έργο είναι τιτάνιο για τον e-ΕΦΚΑ, θα αναλάβει την ευθύνη και θα βρει λύση. Εργαζόμαστε εντατικά, μεθοδικά και με σχέδιο για την επιτάχυνση της εκκαθάρισης των χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων και της απονομής της δικαιοσύνης».

Στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Φλωρίδης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Βασίλης Σπανάκης με την Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Μαρίνα – Αγγελική Σούπου και τον Αντιπρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ. Χαράλαμπο Μπρισκόλα, παρουσία του διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Αλέξανδρου Βαρβέρη.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}