Λαγκάρντ: Δεν μπορώ να προβλέψω ότι οι ΗΠΑ θα χρεοκοπήσουν. Θα ήταν παγκόσμιο οικονομικό σοκ…

 23/02/2024    08 : 58 : 44
λαγκαρντ
65 / 100

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι δεν προβλέπει πως οι ΗΠΑ θα κηρύξουν στάση πληρωμών για το χρέος τους, τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είχε τρομερές συνέπειες σε όλο τον κόσμο.

«Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε η Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Face the Nation» του CBS τη Κυριακή του Πάσχα. «Απλώς δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα άφηναν να συμβεί μια τέτοια μεγάλη καταστροφή».

«Αν συνέβαινε, θα είχε πολύ αρνητικό αντίκτυπο όχι μόνο για τη χώρα αυτή, όπου η εμπιστοσύνη θα αμφισβητούταν, αλλά για όλο τον κόσμο», πρόσθεσε η Λαγκάρντ. «Καταλαβαίνω την πολιτική, έχω ασχοληθεί και εγώ με την πολιτική. Αλλά υπάρχει μια στιγμή που πρέπει να υπερισχύσει το ανώτερο συμφέρον, το εθνικό».

«Ας το παραδεχτούμε, πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικονομία», είπε. «Είναι ένας σημαντικός ηγέτης που επηρεάζει την οικονομική ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο. Δεν μπορεί να αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο».

Η Λαγκάρντ έκανε τις παραπάνω δηλώσεις καθώς οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με μια πιθανή χρεοκοπία που θα μπορούσε να προκαλέσει σοκ στην παγκόσμια οικονομία, αναφέρει το Bloomberg.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν επιμένει ότι δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις για το όριο του χρέους με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι, τον οποίο οι Ρεπουμπλικάνοι επιδιώκουν να συνδέσουν την αύξηση του ανώτατου ορίου με περικοπές στις δαπάνες των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}