Κ. Μητσοτάκης: Το κοινωνικό πλιάτσικο ονομάζεται “πλεόνασμα ανάπτυξης”

 15/07/2024    06 : 08 : 37
μητσοτακης
64 / 100

“Αύξηση μέσου μισθού πάνω από 25% στην τετραετία 2023-2027, έτσι ώστε να διαμορφωθεί στα 1.500 ευρώ. Αύξηση κατώτατου μισθού πάνω από τα 950 ευρώ από τα 780 ευρώ στα οποία διαμορφώθηκε την 1η Απριλίου 2023. Μείωση της ανεργίας κάτω από το 8% έως το 2027. Αυτό σημαίνει ότι θα «επιστρέψει» το επίδομα των τριετιών στις κατώτατες αμοιβές το οποίο – σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς – επανέρχεται με την πτώση της ανεργίας ε ποσοστό κάτω από το 10%. Αύξηση μισθών δημοσίων υπαλλήλων και αναμόρφωση μισθολογίου τους από 1.1.2024.”

Αυτά ήταν που έταζε ο Κ. Μητσοτάκης πριν τις εκλογές της 21ης Μαίου. Μετά τις πρώτες εκλογές και πριν τις επόμενες της 25ης Ιουνίου, αλλάζει το προεκλογικό τροπάρι. Αν μπορεί ας κάνει κι αλλιώς!

Στη συνέντευξη στο Mega, μίλησε γενικά και αόριστα για «βελτίωση διαθέσιμου εισοδήματος», για «καλύτερους μισθούς από το πλεόνασμα της ανάπτυξης”, διευκρινίζοντας ότι «δεν θα ξοδεύουμε χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τους δημοσιονομικούς κανόνες».

Αυτό ξέρετε τί σημαίνει; Σημαίνει ότι αφού θα έχει ξεζουμιστεί ο κόπος του λαού μέχρι και την τελευταία σταγόνα αίματος για να φτιαχτεί “το πλεόνασμα της ανάπτυξης”, το οποίο πλεόνασμα θα είναι προσεκτικά φυλαγμένο στις τραπεζοθυρίδες των επενδυτών, τότε θα επιστραφεί στο λαό ένα ψίχουλο από όσα καρβέλια του έκλεψαν. Περί αυτού μιλάει ο τέως πρωθυπουργός που αναμένει να γίνει και ο επόμενος.

Τί μεσολάβησε; Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, αλλά και την ημέρα των εκλογών, μίλησε ο τραπεζίτης και είπε: «Βεβαίως, καταλαβαίνω ότι προεκλογικά πολλοί λένε πράγματα, τα οποία δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, διότι, αν κοστολογήσουμε ορθά αυτά τα οποία λέγονται, ξεπερνάμε κατά πολύ τον όποιο δημοσιονομικό χώρο».

Αμέσως μετά τις εκλογές μίλησε και η Κομισιόν: ούτε αυξήσεις, ούτε τριετίες, και γενικότερα τέρμα οι παροχές, οι δαπάνες και τα μέτρα στήριξης.

Το μήνυμα ελήφθη ολόκληρο και ακέραιο και μεταφέρεται με τον δέοντα κυνισμό. Διότι, θέλει κυνισμό να μπορεί κάποιος να ζητάει “ισχυρή κυβέρνηση” και “ισχυρή πλειοψηφία” για να υλοποιήσει φανερά, δηλωμένα και απροκάλυπτα, τις προτροπές του τραπεζίτη έτσι όπως τις λαμβάνει μέσω εντολών της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία μεταφέρει αυτούσιες τις επιθυμίες των αφεντικών.

Κι αφού τον ζόφο στην εργασία και στην επιβίωση τα ονόμασε “σταθερότητα”, προχώρησε και σε άλλες λαθροχειρίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Βάλαμε σε τάξη τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και δώσαμε δουλειές, γι’ αυτό πήραμε 38% στο Πέραμα, όπου οι εργαζόμενοι αμείβονται καλύτερα”! Τόλμησε και το είπε αυτό για τη Ζώνη όπου οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά με αίμα κατόρθωσαν να έχουν κατακτήσεις. Στη Ζώνη, όπου είχαν αφήσει τα “σκυλιά” της εργοδοσίας, τους σβαστικοφόρους να στέλνουν στο νοσοκομείο συνδικαλιστές – κομμουνιστές. Το ξεστόμισε ενώ λίγες ώρες αργότερα ένας εργάτης στη Ζώνη τραυματίστηκε θανάσιμα και άλλοι δύο μεταφέρθηκαν με τραυματισμένα στο νοσοκομείο. Ετσι, βάζουν σε τάξη στη Ζώνη. Με αίμα!

Αλλά στην αμείλικτη και τερατώδη γλώσσα τους μπορούν να περιγράφουν τον επερχόμενο κοινωνικό αρμαγεδώνα, να τον ονομάζουν παράδεισο και να διακηρύσσουν με κυνισμό ότι δεν τους αρκεί η οριακή πλειοψηφία για να ολοκληρώσουν την καταστροφή και το πλιάτσικο.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}