Κώστας Τζαβάρας: “Εσείς πιστεύετε ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη;; Όλος ο κόσμος ξέρει τι συμβαίνει…”

 18/05/2024    09 : 12 : 27
τζαβαρας
68 / 100

Δεν μάσησε τα λόγια του ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας…

Για τις υποκλοπές, τα Τέμπη, τη δικαιοσύνη στην Ελλάδα αλλά και τις επικείμενες εκλογές μίλησε στο Attica TV ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής εξέφρασε την ανησυχία του για «τον πληθωρικό ρόλο» του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ενώ αμφισβήτησε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο σεβασμός στη δικαιοσύνη αποτελεί ευσεβή πόθο».

Μεταδίδει topontiki.gr

«Τίποτα δεν είναι όπως πριν τα Τέμπη»
Ο Κώστας Τζαβάρας αρχικά κλήθηκε να απαντήσει στο σχόλιο του Βασίλη Σκουρή για τις υποκλοπές. «Λέγαμε πριν ότι όποιος αναλαμβάνει την αντικειμενική πολιτική ευθύνη και μιλούσαμε για το θέμα των υποκλοπών, που δεν έγινε, θα έπρεπε να συνοδεύεται με παραίτηση. Είναι λάθος; Είναι σωστό;» ρωτήθηκε ο βουλευτής.

«Συνήθως η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης εκεί οδηγεί. Στην παραίτηση. Τώρα από εκεί και πέρα έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα κάποιος να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για να οδηγεί σε κάποιο τέλος τις ενοχλητικές συζητήσεις. “Είναι κι αυτό μια στάση, νοιώθεται”. Καλό είναι να υπάρχει στην πολιτική περισσότερη ειλικρίνεια και ευθύτητα», σημείωσε ο Κώστας Τζαβάρας.

Και συνέχισε:

«Για να μπορούμε σε περιπτώσεις σαν αυτή την εθνική τραγωδία να συζητήσουμε τα προβλήματα σε βάθος, ώστε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια. Αυτό αναμένει ο κόσμος από μας».

Για το αν η τραγωδία στα Τέμπη επηρεάζει τους εκλογικούς συσχετισμούς απάντησε:

«Τίποτα δεν είναι όπως ήταν πριν γίνει αυτό το τρομερό συμβάν. Όλα τα πράγματα θα εξελιχθούν κάτω από την επιρροή αυτού του αβάσταχτου γεγονότος».

Δικαιοσύνη, Ντογιάκος και επιστολή Μητσοτάκη
Στη συνέχεια και σχολιάζοντας τις εξελίξεις έκανε αναφορά στην ασφάλεια και τη δικαιοσύνη, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για την ανεξαρτησία της. Όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον παρουσιαστή Νίκο Παναγιωτόπουλο απάντησε:

«Εσείς πιστεύετε ότι στην Ελλάδα η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη; Για μένα που επί 41 χρόνια υπηρετώ τη δικαιοσύνη ως δικηγόρος πρώτης γραμμής έχει καταστεί βίωμα ότι ο σεβασμός στη δικαιοσύνη αποτελεί ευσεβή πόθο […] στην πραγματικότητα όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει».

Και πρόσθεσε:

«Η υπόθεση του διορισμού της ηγεσίας του Αρείου Πάγου από το υπουργικό συμβούλιο έχει αγγίξει το όριο της ως θεσμός, πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά από το πώς θα απαλλαγεί η δικαιοσύνη από αυτόν τον σύνδεσμο που την κρατά σε κατάσταση ομηρίας […] Όλο αυτό το σκηνικό δημιουργεί ένα πλήγμα στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης…».

Παράλληλα κράτησε αποστάσεις από την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να στείλει επιστολή στον Ισίδωρο Ντογιάκο, και σχολίασε:

«Προσωπικά δεν ξέρω ποιος συμβούλευσε τον πρωθυπουργό να στείλει αυτήν την επιστολή, δεν είναι κάτι που μπορώ να πω ότι βλάπτει το κύρος και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης περισσότερο από όσο την έχει βλάψει το καθεστώς που σας περιέγραψα προηγουμένως».

Για το πώς ο Ισίδωρος Ντογιάκος δέχτηκε την επιστολή παρόλο που δεν προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα, ο Κώστας Τζαβάρας σχολίασε:

«Εντάξει τώρα, τη δέχτηκε με την ίδια λογική που μπορεί να τη δέχεται από όλον τον κόσμο, ο κάθε πολίτης μπορεί να του στείλει μια επιστολή…»

«Εμένα με ανησυχεί αυτός ο πληθωρικός ρόλος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε θέματα για τα οποία δεν έχει αρμοδιότητα», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ αναφέροντας στη συνέχεια παραδείγματα.

Υποψηφιότητα Καραμανλή και ευθύνες για τα Τέμπη
Για το αν θα πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ο Κώστας Τζαβάρας απέφυγε να απαντήσει ευθέως:

«Θα σας απογοητεύσω, δεν μπορώ να εκφέρω καμία άποψη επί του θέματος. Από τη στιγμή που έχει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και επ’ αυτού του δικαιώματος μπορεί να αποφασίσει ο πρόεδρος του κόμματος αν θα τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια, από μένα περιττεύει οπιοδήποτε σχόλιο…».

Όσο για το αν η ευθύνη για την τραγωδία στα Τέμπη είναι κυρίως του σταθμάρχη σχολίασε:

«Προφανώς δεν είναι θέμα πρωτίστως ενός ανθρώπινου λάθος» είπε ο «γαλάζιος» βουλευτής και υπογράμμισε την ανάγκη η έρευνα να εστιάσει και σε κρατικούς παράγοντες, ακόμη και σε πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να εξεταστεί αν δια παραλείψεων συνετέλεσαν στην πρόκληση του δυστυχήματος….

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}