Κόκκινα δάνεια: Όχι στις στημένες προτάσεις εύκολης αποδόμησης

 19/07/2024    05 : 35 : 28
konstantinopoulos
68 / 100

Κόκκινα δάνεια: «Το ζητούμενο στην υπόθεση του κ. Πάτση, είναι η συμπεριφορά ενός βουλευτή: την ίδια ώρα που είναι βουλευτής και έχει εξουσία, την χρησιμοποιεί και νόμιμα συμμετέχει σε εταιρείες εκτός της χώρας. Πρέπει με βάση το νόμο του ΠΑΣΟΚ και του κ. Καστανίδη να προβλέπεται ποινή φυλάκισης και αποπομπή από το αξίωμα του», ανέφερε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Φωνή της Ελλάδος» του ραδιοφώνου της ΕΡΤ.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και αντιπρόεδρος της Βουλής, επεσήμανε ότι το θέμα αυτό είναι πολιτικό, είναι ηθικό και ουσιαστικό γιατί, όπως είπε, «στην ουσία του θέματος αναδεικνύεται η διαφορετική κουλτούρα των πολιτικών των κομμάτων και της αντίληψής τους απέναντι στο δανειολήπτη και δεν εννοώ τον κακοπληρωτή», και τόνισε:

Μεταδίδει το sofokleousin.gr

«Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ ήταν το μοναδικό κόμμα που ψήφισε την προστασία της πρώτης κατοικίας. Το 2017 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας μαζί με τη Νέα Δημοκρατία νομοθέτησαν με τέτοιο τρόπο ώστε τα funds να μπορούν να πάρουν τα δάνεια και μάλιστα να μπορούν να δανειοδοτηθούν. Ήρθε η Νέα Δημοκρατία μετά και έβαλε «τους Πάτσηδες» να αγοράζουν τα δάνεια των πολιτών 60 εκατ. για 4 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, ο κύριος Πάτσης δανειοδοτήθηκε για να πάρει τα 4 εκατ. με τα οποία εξαγόραζε δάνεια πολιτών. Η κυβέρνηση δεν αποδέχεται ούτε την πρότασή μας για προστασία της πρώτης κατοικίας, ούτε την πρότασή μας για να εξασφαλιστεί η δυνατότητα και στο δανειολήπτη να αγοράσει στην ίδια τιμή με το fund. Εδώ, λοιπόν, φαίνεται με σαφήνεια η διαφοροποίηση των πολιτικών επιλογών και χαιρόμαστε που η σοσιαλδημοκρατία μπορεί να αντιμετωπίσει – ιδεολογικά και τεχνικά – αυτά τα ζητήματα».

Για τον ορισμό των μελών του ΑΣΕΠ, ο κ. Κωνσταντινόπουλος σημείωσε πως στη Διάσκεψη των Προέδρων, στην οποία συμμετέχει εξήγησε στον πρόεδρο της Βουλής, ότι «το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν συναινεί στο «μοίρασμα» των θέσεων στο οποία φαίνεται να συμφώνησαν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Αντιπροτείναμε η διαδικασία να διενεργηθεί μέσω open gov με δημόσια κατάθεση βιογραφικών. Και εδώ λοιπόν καταδεικνύεται η διαφορετική προσέγγιση, η διαφορετική πολιτική κουλτούρα του ΠΑΣΟΚ. Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι ακριβώς το ίδιο, αν και συνήθως φωνάζουν και τσακώνονται με πολύ μεγάλη θέρμη για να «αποδείξουν» ότι είναι διαφορετικοί».

Όσον αφορά τη θέση του κόμματος του για την επόμενη μέρα των εκλογών ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως έκαψε την απλή αναλογική παρότι την ψήφισε. «…ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε, την απλή αναλογική, ο ίδιος την καταργεί. Εμείς που δεν ψηφίσαμε την απλή αναλογική, λέμε ότι από την πρώτη Κυριακή μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση με βάση ένα πρόγραμμα σοσιαλδημοκρατικό, με τις προϋποθέσεις που θέσαμε, χωρίς τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη, η οποία θα δώσει μία δυναμική στη χώρα. Εμείς δεν θα κυβερνήσουμε για να μοιράσουμε καρέκλες, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία. Θέλουμε να κυβερνήσουμε, αλλά δεν θέλουμε να δώσουμε στα funds, θέλουμε να φέρουμε ρύθμιση που να δίνει τη δυνατότητα στον δανειολήπτη να αγοράσει. Θέλουμε να κυβερνήσουμε φέρνοντας κλιμακωτό πλαφόν στην λιανική και όχι πλαφόν στην χονδρική όπως λένε ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, ευνοώντας την αισχροκέρδεια».

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}