Κόκκινα δάνεια: Συνεχίζουν τις πωλήσεις τράπεζες και servicers

 01/10/2023    11 : 31 : 57
κοκκινα δανεια 1
63 / 100

Τις πωλήσεις χαρτοφυλακίων «κόκκινων» δανείων επανεκκινούν τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης, μετά από μία – μικρή σχετικά – περίοδο στασιμότητας που επέβαλαν αφενός, η αύξηση του κόστους του χρήματος και αφετέρου, η αδυναμία των επενδυτών να προβλέψουν το εύρος της ύφεσης της εγχώριας, αλλά και διεθνούς οικονομίας.

Πιο αναλυτικά, θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η επίτευξη συμφωνίας πώλησης για το project Astir I της Attica Bank. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, το διοικητικό της συμβούλιο έδωσε πρόσφατα το «πράσινο φως» για την έναρξη αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με προτιμητέο επενδυτή (σ.σ. η αγορά προεξοφλεί πως αυτός είναι η Carval, με την τράπεζα, ωστόσο, να κρατά κλειστά τα χαρτιά της, τουλάχιστον για τις επόμενες οκτώ εβδομάδες), γεγονός που αποτελεί το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση μείωσης του προβληματικού της χαρτοφυλακίου, ύψους πέριξ των 2,6 δισ. ευρώ.

Ανακοινώσεις, ωστόσο, επίκεινται και για την πώληση του project Suez από την doValue. Πρόκειται για δάνεια του Νόμου Κατσέλη, ονομαστικής απαίτησης 279 εκατ. ευρώ, που ανήκουν σε 1.880 δανειολήπτες, με τις πληροφορίες να θέλουν… νικητή της διαγωνιστικής διαδικασίας τη Fortress.

Στην… ουρά προς πώληση στη δευτερογενή αγορά βρίσκεται ακόμη ένα χαρτοφυλάκιο από τη doValue, με την κωδική ονομασία Heliopolis. Αυτό περιλαμβάνει δάνεια μικρών επιχειρήσεων – στεγαστικά και καταναλωτικά – που αποκτήθηκαν μέσω της τιτλοποίησης Cairo και είναι συνολικής ονομαστικής απαίτησης 793,2 εκατ. ευρώ και μικτής λογιστικής αξίας 392,5 εκατ. ευρώ.

Έως το τέλος του δεύτερου εξαμήνου του 2023 εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί το project Pronto της Εθνικής Τράπεζας. Πρόκειται για χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων χρηματοδοτικών μισθώσεων, συμπεριλαμβανομένων: της πώλησης της συμμετοχής στη Probank Leasing A.E., της πώλησης χαρτοφυλακίου χρηματοδοτικών μισθώσεων της τράπεζας (πρώην FBB) και της πώλησης του χαρτοφυλακίου χρηματοδοτικών μισθώσεων της NBG Leasing S.A..

ΠΗΓΗ

……………………………………………………..

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}