Ο Άρειος Πάγος τους χάλασε τη μπίζνα με τα κόκκινα δάνεια και τις ζωές μας: Τρικλίζουν τράπεζες και funds μετά τις δικαστικές “φάπες”

Κυριακή 09/12/2022    02 : 14 : 52
πειραιως intrum
70 / 100

Κόκκινα δάνεια: Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Χρήστος Μεγάλου, καθώς η απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε τροπολογία για τους πλειστηριασμούς, αλλά να παραπέμψει τράπεζες και servicers ξανά στον Άρειο Πάγο προκαλεί μεγάλο πρόβλημα στην ολοκλήρωση του project Sunrise III της Τράπεζας Πειραιώς.

Μεταδίδει το mikrometoxos.gr

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να χάσει ακόμη έναν στόχο στην προσπάθεια εξορθολογισμού της.

Μπορεί η συγκεκριμένη τιτλοποίηση να πήρε πρωτόκολο για τον Ηρακλή ΙΙ, αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι όποιες διαπραγματεύσεις έχουν «παγώσει», καθώς πια υπάρχουν δεύτερες σκέψεις από τα ενδιαφερόμενα funds.

Η τράπεζα βρισκόταν σε συζητήσεις με Intrum και Serengeti για την πώληση ομολογιών του project Sunrise III, όμως η INTRUM HELLAS αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά προβλήματα στη νομιμοποίησή της μετά και τις αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις των Εφετείων.

Η επικαλούμενη νομιμοποίηση της διαχειρίστριας εταιρείας με την επωνυμία INTRUM HELLAS ΕΑΔΑΠ πάσχει, σύμφωνα με τα δικαστήρια, λόγω ανυπαρξίας των απαιτούμενων συμβατικών εγγράφων διαχείρισης των επίδικων απαιτήσεων.

Αυτές οι εφετειακές αποφάσεις εκδόθηκαν έπειτα από σειρά πρωτόδικων αποφάσεων από πολλά δικαστήρια της χώρας, τα οποία επίσης έχουν αποφανθεί με παρόμοιο σκεπτικό περί της μη νομιμοποίησης των διαχειριστριών εταιρειών για λόγους μη τήρησης της απαιτούμενης δημοσιότητας των επικαλούμενων συμβατικών εγγράφων τιτλοποίησης και μη απόδειξης της νομιμοποίησής τους.

Επίσης, η παραπομπή του ζητήματος στον Άρειο Πάγο συνεπάγεται καθυστέρηση τουλάχιστον έξι μηνών, κάτι που -όπως αναφέρουν πηγές του κλάδου- κινδυνεύει να βάλει στον «πάγο» όλες τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης.

Ήδη τα Πρωτοδικεία έχουν «παγώσει» την έκδοση διαταγών πληρωμής αναμένοντας την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, ενώ και οι τράπεζες έχουν «παγώσει» την έκδοση των εγγυητικών που απαιτούνται για την είσπραξη των εκπλειστηριασμάτων.

————————————————————————————–

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}