Κόκκινα δάνεια: Νέο χτύπημα της Μελόνι στα κοράκια των funds!

 22/06/2024    06 : 52 : 01
meloni
70 / 100

Τους “χαλάει τη σούπα” η Μελόνι στην Ιταλία!

Το κόμμα της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι κατέθεσε νέα πρόταση για την προστασία των δανειοληπτών εάν καθυστερήσουν να αποπληρώσουν το τραπεζικό τους χρέος.

Σύμφωνα με το τελευταίο μέτρο, θα είναι υποχρεωτικό στις πωλήσεις κόκκινων δανείων από τις τράπεζες να περιλαμβάνεται στα συμβόλαια η τιμή των μεμονωμένων δανείων, ακόμη και αν πωλούνται μαζικά.

Η πρόταση θα σήμαινε ότι τα funds θα μπορούσαν να κινηθούν δικαστικά για να ανακτήσουν τα πτωχευμένα δάνεια από τους δανειολήπτες μόνο εάν οι συμβάσεις πληρούν τις νέες αυστηρές απαιτήσεις.

Σε μια μαζική πώληση δανείων, η σχετική τιμή για την αγορά είναι αυτή του συνολικού χαρτοφυλακίου, η οποία είναι ο μέσος όρος των τιμών των μεμονωμένων δανείων.

Οι επενδυτές τηρούν αρχείο με τις τιμές των μεμονωμένων δανείων, αλλά συχνά οι τιμές αυτές υπολογίζονται μέσω στατιστικών μεθόδων, ενώ μόνο ένα δείγμα δανείων τιμολογείται με μεγαλύτερη ακρίβεια. Το αρχείο με τις τιμές δεν περιλαμβάνεται προς το παρόν στα συμβόλαια, αλλά τηρείται μόνο από τους επενδυτές(funds), για τους οποίους η μόνη τιμή που έχει πραγματικά σημασία είναι ο μέσος όρος του χαρτοφυλακίου.

Τρεις επενδυτές(funds) κόκκινων δανείων δήλωσαν ότι η αγορά δεν περιμένει ότι το τελευταίο μέτρο θα περάσει, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα αν περάσει.

Οι προσπάθειες να αλλάξουν οι κανόνες του παιχνιδιού με αναδρομική ισχύ θεωρούνται επιζήμιες, είπαν οι άνθρωποι που ζήτησαν ανωνυμία λόγω της ευαισθησίας του θέματος, σύμφωνα με το Reuters.

Ο κανόνας θέτει ένα όριο τριών μηνών για την τροποποίηση συναλλαγών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, αλλά οι επενδυτές δήλωσαν ότι είναι αδύνατο να τιμολογηθούν αναδρομικά μεμονωμένα δάνεια με ουσιαστικό τρόπο.

Η πρόταση, η οποία θα εισαχθεί με την τροποποίηση ενός διατάγματος που τον Αύγουστο εισήγαγε έναν εφάπαξ φόρο στα κέρδη των τραπεζών, αναμένεται να συζητηθεί από την άνω βουλή της Γερουσίας αυτή την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}